bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierny krásavec – ilustrované vydanie

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Ilustrovaná svetová klasika
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierny krásavec – ilustrované vydanie

Nové vydanie klasického príbehu s nádhernými ilustráciami

Tento čarovný príbeh statočného koňa vo viktoriánskej Británii uchvátil a nadchol niekoľko generácií čitateľov. Vráťte sa v čase a pozrite sa na svet pokojnými a trpezlivými očami Čierneho krásavca, ktorý si užíva radosti a znáša príkoria koní v 19. storočí. Nové vydanie klasického príbehu Anny Sewellovej nádherne ilustroval Christian Birmingham. Rozprávanie Čierneho krásavca je rovnako svieže ako v roku 1877, keď sa prvýkrát dostalo do rúk čitateľom. Zoznámte sa so súcitnými hrdinami aj s bezcitnými ničomníkmi, s ktorými sa Krásavec stretol vo svojom živote, no skúste sa najmä vžiť do toho, aké je to byť koňom – cválať po mäkučkej tráve a počuť láskavé slovo v ťažkých časoch. Tento príbeh vo vás zostane do konca života.

„Ľudia sú rôzni, niektorí sú dobrí a ohľaduplní ako náš pán a slúžiť im je pre každého koňa výsada, lenže iní sú zlí a krutí a takí by nikdy nemali vlastniť koňa ani psa... Verím, že sa dostaneš do dobrých rúk. Kôň však nikdy nevie, kto ho kúpi alebo na ňom bude jazdiť. Zakaždým je to náhoda, no aj tak ti vravím, odvádzaj čo najlepšiu robotu, nech je to kdekoľvek, a dbaj na svoju dobrú povesť.“

ANNA SEWELL sa narodila v roku 1820 v meste Great Yarmouth na východnom pobreží Anglicka. Ako štrnásťročná sa vážne zranila a do konca života chodila o barlách. Cestovať mohla len v koči, vďaka čomu v nej vzklíčila doživotná láska ku koňom a záujem o ne. K napísaniu Čierneho krásavca ju viedla snaha dotknúť sa sŕdc ľudí, ktorých životy boli nejakým spôsobom späté s koňmi, a zmeniť ich zmýšľanie tak, aby mysleli na blaho všetkých zvierat zverených do ich starostlivosti.
Autorka zomrela len niekoľko mesiacov po vyjdení svojej jedinej knihy, nikdy sa teda nedozvedela, aký úspech zaznamenala, ani to, ako pomohla vydláždiť cestu, ktorá viedla k zrodu prvých zákonov na ochranu zvierat. Čierny krásavec je dnes podľa odhadovaných päťdesiatich miliónov predaných výtlačkov po celom svete najobľúbenejším príbehom o zvieratách.

CHRISTIAN BIRMINGHAM je kritikmi ospevovaný ilustrátor, ktorý získal za svoju prácu niekoľko cien a nominácií. V roku 1991 s vyznamenaním dokončil štúdium grafického dizajnu na Exeter College of Art and Design so zameraním na ilustrácie. Inšpirovaný obrazmi Degasa, Stubbsa a Munningsa vášnivo rád kreslí kone.

Z anglického originálu preložila Eva Budjačová.

Pre čitateľov od 10 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Čierny krásavec – ilustrované vydanie

Originálny názov: The Black Beauty

Objednávací kód NA205921

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x