bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Medicína výživy

Vydavateľ: Centrum výživy, s.r.o. (CENTRUM VÝŽIVY s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 03:04

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medicína výživy

Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD.

Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele.

Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje.

V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime.

V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie.

Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní.

O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.

Detaily o knihe

Názov: Medicína výživy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x