bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Putinove vojny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:496
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 17,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Putinove vojny

Od Čečenska po Ukrajinu

Putinove vojny od svetového experta na moderné Rusko sú aktuálnym prehľadom konfliktov, v ktorých sa Rusko ocitlo od nástupu Vladimira Putina do premiérskej a následne prezidentskej funkcie. Autor mapuje vývoj od prvej a druhej vojny v Čečensku cez vojenský vpád do Gruzínska, anexiu Krymu až po inváziu na Ukrajinu a vysvetľuje, ako Putin a jeho vojny nenávratne zmenili Rusko 21. storočia.
Galeotti prináša aj širší pohľad na Putinovu rekonštrukciu ruskej vojenskej moci od žoldnierov po spravodajských operatívcov a na to, ako sa Putin v tejto novej studenej vojne so Západom pri projekcii moci do zahraničia v čoraz väčšej miere spoliehal na vojenskú silu. Galeotti v týchto konfliktoch neprehliada ruské vojenské zlyhania na taktickej aj strategickej úrovni, zvlášť pri invázii na Ukrajinu, a predkladá možné scenáre vývoja nielen tejto vojny, ale aj budúcich vzťahov medzi Ruskom a jeho susedmi vrátane Číny.
Tieto stránky okorenené príhodami a osobnými svedectvami od súčasných aj vyslúžilých ruských príslušníkov ozbrojených síl predstavujú napínavé a dôležité dejiny prebudeného ruského medveďa. Teraz je dokonalá chvíľa na to, aby sme pochopili prečo a ako Putin vysielal ozbrojené sily do vojen. A práve Mark Galeotti dokáže boriť mýty o veľkolepej ruskej armáde či poodhaliť to, čo prinesie budúcnosť ako žiadny iný autor.

Z anglického originálu Putin’s Wars (Osprey Publishing, Great Britain 2022) preložil Peter Tkačenko.

Detaily o knihe

Názov: Putinove vojny

Originálny názov: Putin’s Wars: From Chechnya to Ukraine

Objednávací kód NA205877

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V ruskom systéme je predseda vlády najmä najvyšším štátnym úradníkom: skutočnú výkonnú moc má v rukách prezident. Ústava mu však predsa len priznáva jednu špecifickú kompetenciu: keď prezident nedokáže plniť svoje funkcie alebo odstúpi, predseda vlády sa stáva dočasným prezidentom. A naozaj, 31. decembra 1999, necelých päť mesiacov po nástupe Putina do premiérskej funkcie, Jeľcin odstúpil. Prvý prezidentský dekrét, ktorý niesol podpis nového dočasného prezidenta, udelil Jeľcinovi a jeho príbuzným imunitu pred akýmikoľvek budúcimi obvineniami z korupcie – Putin vedel, ako sa postarať o svojich pánov. Odstúpenie Jeľcina znamenalo konanie predčasných prezidentských volieb, čo Putinových konkurentov zaskočilo. Keďže Putin fakticky obhajoval mandát a mal podporu celej kremeľskej mašinérie, bez problémov ovládol marcové voľby. Konečne nebol ničí učeň ani vybavovač, ale šéf. Čo si počať so získanou mocou?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x