bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sladké sny

Vydavateľ: Fantom Print (Nakladatelství FANTOM Print)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 03:05

Lepšia cena: 15,66 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,64 €
Ušetríte: 2,61 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,75 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sladké sny

Když před lety udeřila epidemie Pandóry, lidstvo mělo na kahánku. Jedinou naději skýtal lék, jehož vedlejším účinkem byla absolutní a nenávratná ztráta spánku. Co se pro jednoho může zdát jako nekonečný flám, pro jiného se promění v noční můru, nebo spíš v jeden nikdy nekončící den plný dřiny a útrap.

Nyní je společnost Nového světa rozdělena do kvadrantů a Jacob, který patří do toho nejnižšího, se snaží protlouct, jak to jen jde. Živí se jako toreador bojující s robobýky a přitom si přivydělává pokoutným prodejem Sladkých snů. Drogy, která je jediným prostředkem, jak si dopřát alespoň pár hodin osvobozujícího spánku.

Jednoho dne však zaklepe na Jacobovy dveře zpovykaný boháč s nabídkou, která se neodmítá. Nabízí nemalou sumu výměnou za to, že ho bude Jacob trénovat v boji s robobýky, aby se mohl zapsat do historie jako nejlepší toreador. Přání je to zcela bláhové, Jacob se ale rozhodne muži vyhovět a vydělat si tak kredity navíc. Avšak toto rozhodnutí odstartuje řetězec událostí, jež Jacoba zavedou na cestu lemovanou intrikami a temnými tajemstvími, kterými je Nový svět protkaný. Vše může skončit něčím velkolepým, nebo se zvrhnout v nekontrolovatelný pád.
Vítejte v Novém světě, kde je cesta za lepším životem vykoupena krví.

Detaily o knihe

Názov: Sladké sny

Objednávací kód NA650864

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sladké sny (Val, 9.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sci-fi nie je veľmi vyhľadávaný žáner (v Instagramovej komunite). Aspoň ja to tak vnímam. Je to však škoda, pretože medzi knihami tohto žánru som našla už pár skvostov,a to až tak často po sci-fi nesiaham. Jednou z perfektných kníh Science Fiction je práve táto od českej autorky. Na debut je to perfektne prepracovaný svet, skvelé postavy, prostredie toreádorov, absencia spánku a krimi zápletka. To v skratke, ale poďme sa tomu pozrieť na zúbok bližšie. Hlavným hrdinom je Jacob. S jeho priateľom Noahom sú toreádormi, v aréne musia bojovať proti robobýkom. Tým si zarábajú na živobytie. V Novom svete majú všetci na zápästí čipy. Do nich sa im nahrávajú kredity(platobná mena) a všetky osobné údaje- ľudia žijú v kvadrantoch, rozdelení do spoločenských vrstiev. Jednotka sú boháči, majú všetkého dostatok a vedia si zabezpečiť aj občasný spánok. Vo štvorke žijú najchudobnejší obyvatelia. Namiesto jedla majú výživové koncentráty, ktoré ich držia pri živote, nemajú žiadnu chuť a o spánku môžu len snívať (haha to sa mi podarilo). Preto si niektorí, ako Jacob, privyrábajú nelegálnym obchodovaním so Sladkým snom. Tabletka, ktorá navodí 8 hodinový spánok. Sladký sen je nelegálny, pretože ľudia môžu (v 3. a 4.kvadrante musia) pracovať aj 20 hodín denne,a predsa ledva vyžijú. Jacob sa zoznámi s Dashiellom a jeho neterou Maud. Vtedy sa začnú diať veci! Neskutočné, ako autorka do detailov zapracovala na novovzniknutom svete a čitateľovi vysvetlila, čo tomu predchádzalo. Bez zbytočných opisov vás Kateřina dokáže vtiahnuť do deja, nebudete sa strácať čo sa prečo deje, všetko sa vyvíja plynule- náhodne nenáhodné stretnutia, intrigy, účinky “drogy”, pravidlá v aréne, svalové kŕče po fyzickej námahe spôsobené nespavosťou, čipy, kvadranty, kredity, boje ľudí, ale aj s “plechovými” býkmi, zmiznutie priateľa… Vskutku originálne, prepracované dielo, navyše písané ľahkým, čtivým štýlom. Čo viac si priať? Snáď len pokračovanie, pretože autorka mi dala málo odpovedí a zanechala príliš veľa otázok. Budem sa snažiť byť trpezlivá… Sladké sny si zaslúžia čakať na pokračovanie…

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x