bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Psia duša - Psie poslanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Psia duša
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Psia duša - Psie poslanie

Všetci psi idú do neba... teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi!
Autor tohto bestsellera W. Bruce Cameron je presvedčený, že pes sa môže narodiť viackrát za sebou, aby dostal šancu zdokonaľovať sa v rozličných zručnostiach a v chápaní ľudského správania.
Aj románový psí hrdina sa vrátil na svet viac ráz. Narodil sa ako túlavé šteniatko, ale tento život sa skončil tragicky skoro. Potom hľadá zmysel života ako neposedný zlatý retriever v náručí osemročného chlapca Ethana. Pri spoločných dobrodružstvách sa naučí, čo všetko má zvládnuť dobrý pes. Lenže aj táto životná púť hrdinského rodinného maznáčika sa raz uzavrie. Keď znovu príde na svet ako šteniatko, musí sa popasovať s náročnejšími úlohami, aby mohol byť ľuďom naďalej užitočný. Pritom stále nosí v sebe túžbu opäť stretnúť chlapca, ktorého nadovšetko miluje.
Psia duša, duchaplný, precítený aj vtipný príbeh, ponúka psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás neopustia a každé stvorenie má na svete svoju nezameniteľnú misiu.

Preložila Elena Guričanová

Dostupné verzie titulu

Psia duša - Psie poslanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Psia duša - Psie poslanie

Originálny názov: A Dog's Purpose

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Milujem tento príbeh (Viktória Vojteková, 27.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa však priznať, že som nemala veľké očakávania od tejto knižky, keďže bežne takýto typ príbehov nečítam. Ale vďaka tomu, že som nemala vysoké nároky na knižku som dostala úžasný čitateľský zážitok. Do príbehu som sa ponárala jemne a pomaly, čo myslím tentokrát v dobrom zmysle slova. Do Baileyho som si zamilovala. (I keď mal tento pes viac životov a mien, pre mňa bude navždy Bailey ) Zamilovala som sa do autorovho štýlu písania a zamilovala som sa do samotného príbehu. Možno ešte viac ako do filmového spracovania, ktoré som videla skôr. A myslím, že to je tak dobre, pretože ak by som si ho pozrela po dočítaní knihy, asi by ma až tak neohúril. Vysvetlím prečo a myslím, že každý knihomoľ ma bude chápať. V knižke toho bolo omnoho viac plus sa to aj líšilo od deja vo filme. V knihe išiel autor do hĺbky, čiže som mala možnosť spoznať viac ľudí, ktorí boli súčasťou Baileyho života (alebo on ich), mala som možnosť viac sa k postavám citovo naviazať. Kniha mi pomohla pochopiť niektoré miesta vo filme, v ktorých mi chýbal akýkoľvek cit k postavám. Záver knihy bol pre mňa veľkým a hlavne smutným prekvapením. Absolútne som nečakala, čo sa stane a aj mi ušla slza (aj dve slzy). Záver nebol jediným momentom kedy som plakala. Zároveň sa v knižke objavujú aj humorné situácie, pri ktorých sa neudržíte a nahlas sa rozosmejete. Teda, aspoň ja som to tak mala. Ak ste sa knižke vyhýbali z rovnakého alebo iného dôvodu ako ja, mali by ste to napraviť a vyskúšať. Možno vás to prekvapí tak ako mňa. Už pri čítaní knižky som si robila v duchu zoznam ďalších autorových knižiek, ktoré si musím zaobstarať domov a prečítať si ich. Autori, ktorí ma donútia si prečítať aj ďalšie ich knižky, sú pre mňa páni autori. Väčšinou zostávam pri jednej z knižiek od autorov, aj keď sa mi páčila neskutočne a dala som jej veľké hodnotenie. Ak chápete, čo tým chcem povedať

Emotívny príbeh (Dana Andilová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne a emotívne spracovaný príbeh priateľstva človeka a jeho najlepšieho priateľa psa, ktorý svojho pána neopustí ani v najťažších chvíľach a pamätá si na jeho lásku, voňu a city.

životy (Michal Švec Jn., 12.6.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
No, kniha je to dobrá, len pripomínam že 9 životov majú mačky, nie psi.

PSIE POSLANIE (Henrieta Hrešková, 23.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre milovníkov psov ako stvorená! Úžasné čítanie, na zasmiatie aj zaplakanie. Čítala som ju do posledného dychu :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x