bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča z Titanicu

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča z Titanicu

Písal sa rok 1912, keď sa vtedy ešte len sedemnásťročná Maggie rozhodla odísť z Írska do Ameriky. Odchod bol pre ňu obzvlášť ťažký, pretože v Írsku nechala svoju veľkú lásku, Séamusa. Spolu s ňou vycestovalo z malej farnosti celkovo štrnásť ľudí. Všetci sa nalodili na Titanic v očakávaní nezabudnuteľnej cesty na najúžasnejšej lodi tých čias. V tej chvíli ešte netušili, že čoskoro sa táto plavba premení na tragédiu, ktorá si vyžiada stovky obetí a tých, čo prežijú, poznačí na zvyšok ich života.
Trvalo ďalších sedemdesiat rokov, kým bola Maggie schopná znova o tejto katastrofe hovoriť. Keď však videla, že jej pravnučka potrebuje pomoc a inšpiráciu pre svoju ďalšiu žurnalistickú kariéru, rozhodla sa vyrozprávať jej svoj príbeh z Titanicu. Grace ho poslala do novín a nechtiac tým spustila lavínu udalostí, ktoré nakoniec viedli k odhaleniu jedného z najromantickejších a zároveň najtragickejších príbehov našich čias.

Príbeh Dievčaťa z Titanicu je inšpirovaný skutočnou udalosťou.

Detaily o knihe

Názov: Dievča z Titanicu

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tragedia ktora pohladi dusu (Danka, 21.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Titanic. Velky parnik, velka katastrofa, vela znicenych zivotov. Preto som cakala velky pribeh..konstatujem vsak ze naozaj ide skor o pribeh lasky a nehoda Titanicu je len akymsi pozadim. Stale som cakala nieco viac, nieco podrobnejsie, putavejsie, nieco nove, myslela som ze sa dozviem nieco, co som doteraz nevedela. Bohuzial to neprislo. Mozno to bolo tym, ze som mala v pamati ulozeny film s DiCapriom a tak opisy parniku na mna nejak nezaposobili kedze vzdy som si vybavila filmove pohlady. Tiez mi trocha vadila podobnost v tom, ze sa odrazu nasla stara pani, ktora nehodu prezila. I ked ta tu svoju lasku mala na susi a nie na Titanicu. Kazdopadne sa kniha urcite da citat a nehodnotim ju ako zlu. Urcite nie. Ocakavania len casto urobia vela... Co ma naopak prekvapilo v pozitivnom zmysle bolo take celkom mile prekvapenie v zavere. Ked stara pani odhali, co sa stalo s jej laskou z mladosti, ktoru musela opustit prave kvoli ceste do Ameriky. Dalsie plus je, ze pribeh 12-tich ludi, ktori odisli z malej Irskej dediny za lepsim zivotom je zalozeny na skutocnych osobach a skutocnych osudoch. Keby bola tato poznamka zo zaveru knihy napisana v uvode, asi by na mna pribeh posobil silnejsie. Predsalen sa clovek diva na knizny pribeh inak ked vie, ze cita o skutocnych ludoch. Urcite vsak minuty stravene s touto knihou nelutujem a ak necakate viac faktov a novych veci, ak mate rady pribehy co urcitym sposobom pohladia srdce tak sa vam pacit bude.

Dievča z Titanicu (Meryem, 28.10.2017) Odpovedať

To musí byť zaujímavé.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x