bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poviedky o Rusku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poviedky o Rusku

Čo je súčasné Rusko? Kto mu vládne? Akí sú jeho obyvatelia? Na tieto, ale aj iné otázky sa autor slávnej série o moskovskom metre Dmitry Glukhovsky usiluje odpovedať čitateľovi, a to v prekvapujúcej polohe. Veľké plochy postapokalyptických románov zamenil za intímny priestor série poviedok, v ktorých kriticky zachytáva situáciu v dnešnom Rusku. V centre jeho pozornosti sú médiá, naivní obyvatelia, no ústredným motívom vinúcim sa celým dielom je skúmanie mocných a ich vplyv na najrôznejšie oblasti života.
Hoci sa Glukhovsky na chvíľu presunul zo sveta sci-fi do súčasnosti, svoju fantáziu nezaprel. V duchu hesla Rusko sa rozumom pochopiť nedá parodicky vysvetľuje niektoré javy vo svojej domovine prostredníctvom príchodu mimozemšťanov či spoluprácou s vládcami pekla. Fantastické prvky však Glukhovskému slúžia len ako zväčšovacie sklo ruských paradoxov.

Z ruského originálu Rasskazy o rodine (ACT: Astreľ, Moskva 2010)
preložil Martin Sliz.

Dostupné verzie titulu

Poviedky o Rusku Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Poviedky o Rusku

Originálny názov: Rasskazy o rodine

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

prekvapenie (Sue, 19.4.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autora som doposiaľ nič nečítala, takže som ani nevedela, čo mám očakávať. To čo som dostala, ma príjemne prekvapilo. Prvá polovica knihy bola pre mňa lepšia, svižnejšia. Hoci druhá polovica bola viac ako paródia na dianie v Rusku, akosi ma až tak neoslovila. Avšak globálne táto zbierka poviedok je veľmi vydarené dielo. Autor rozoberá aj ťažké témy, ktoré sa na verejnosti ututlajú, ale sú verejným tajomstvom. Teraz by sa patrilo prečítať aj autorovu sériu metro.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zhora zo sedemdesiateho ôsmeho poschodia na nich hľadel pestovaný starý muž v nepredstaviteľne drahom tmavom obleku, v košeli z najjemnejšieho materiálu s vlastnými iniciálami a manžetovými gombíkmi z osemnásťkarátového zlata a bordového emailu s hodnoverným vyobrazením generálskych hviezd.
„Vedenie znepokojujú opakované nehody, ktoré sa dejú na území vo vašej správe,“ zádumčivo utrúsil pomedzi to, ako si vychutnával whisky Glen Garioch ročník päťdesiatosem.
„Občasné zlyhanie,“ rozhodil rukami Krotov.
„Tak to bude za bežnú taxu,“ mykol plecami človek s generálskymi manžetovými gombíkmi. „Každý nenapísaný článok v novinách o smrti na vašej stavbe stojí stodeväťdesiattisíc, každý, ktorý je publikovaný – plus tri percentá k mesačným platbám. V stávke je aj naša povesť.“
„Toto nikdy nepochopím,“ zapojil sa do rozhovoru pupkatý ružovokrký okuliarnik pridusený anglickou kravatou. „Prečo s takýmto rozpočtom využívate na stavbe Kirgizov? Dočerta, ako sa nebáť žiť a pracovať v najvyššej budove Eurázie, keď ju postavili ľudia žijúci celý život v jurte? Vari si nemôžete dovoliť poctivých nemeckých robotníkov?“
„Môžeme, akože by nie? Už sme nad tým aj rozmýšľali. Ale toľko piva do seba lejú, že pečeň majú ako z kameňa,“ otvorene vysvetlil Krotov. „A, mimochodom, nie sú to Kirgizi, ale Tadžici. Oni nepijú.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x