bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Predtým ako som ťa poznala

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Predtým ako som ťa poznala

Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca.
Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum.
Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať.
Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

Román Predtým ako som ťa poznala má aj voľné pokračovanie. O ďalšom osude hlavných hrdinov autorka napísala knihu s názvom Čo bolo potom.

Z anglického originálu Me Before You (Penguin Group, Ltd, Londýn 2012) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Predtým ako som ťa poznala Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Predtým ako som ťa poznala

Originálny názov: Me Before You

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

odporúčam (Slávka Beňáková, 3.3.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak na túto knihu som už viac krát pozerala že si ju kúpim, ale vedela som že skonči smutne a tak som ju si ju nekúpila lebo mám rada šťastne konce. Kamaratka mi ju ale nakoniec požičiala a som veľmi rada, aj keď posledne strany som nevedela ani prečítať pre slzy v očiach. Som veľmi šťastna že som ju nakoniec prečítala. Kniha je krásne napísana, nie je v nej len smútok ale aj humor. A po prečítaní knihy si človek uvedomí, že nemusí každá kniha konči happy endom, pretože aj život tak vždy nekončí. Človek si po prečítaní začne uvedomovať, že nikdy nevieme ako nás osud zasiehne a treba žiť pre danú chvíľu, lebo o chvíľku už môže sa život otočiť hore nohami. Tak isto si pri čitaní človek uvedomí, že niekedy riešime uplne maličkosti a trápime sa pre to a pritom sú ľudia ktorí to maju v živote také ťažké, že my zdraví si to ani nevieme uvedomiť. Najdôležitejšie v živote je zdravie a to ostatné sú len maličkosti. Knihu odporúčam prečítať každému. Oceňujem ako to spisovateľká krásne napísala.

Predtým ako sa ťa poznala (Ingrid Guľkášová, 17.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zatiaľ najkrajšie napísaná kniha, akú som kedy čítala. Strašne dojímavá (posledné dve kapitoly som preplakala) a donútila ma zamyslieť sa nad životom ako takým a životom postihnutých. Určite odporúčam!

Najperfektnejšia.. (Martina Brožová, 25.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala. Možno som celý dej čakala na zázrak, ktorý aj tak neprišiel, no príbeh je naozaj krásny. Celý čas som prežívala dej spolu s hrdinmi. A na konci som si naozaj poplakala.

Happyend (Miriam, 19.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Šesť mesiacov je pre niekoho veľa, pre niekoho málo. No v tejto knihe bolo šesť mesiacov ako celý život. Clarková prišla k Willovi ako nezrelá mladá žena, ktorá nevedela, čo chcela od života. Will mal zasa pocit, že prežil už všetko, čo mohol a po zvyšok života bude len trpieť. Paradox. Willových posledných šesť mesiacov malo však hlboké poslanie. Clarkovej „neviem“ zmenil na „toto chcem“. A hoci mnohí hovoria, že kniha nekončí happyendom, ja ho tam vidím. Áno, záver je „morbídny“, no on zomrel s vedomím, že „naštartoval“ jej život.

Pripravte si vreckovky (Simona Lehutová, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silný príbeh, ktorý ma absolútne dostal. Ešte dlho som ho mala v hlave a nemohla som na neho prestať myslieť.

Dojímavý príbeh plný citov ... (Daniela, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
WAU... Musím povedať, že čítanie tejto knihy som stále odkladala a nejako sa mi do čítania nechcelo. ALE vzala som si ju na výlet do Prahy na krátenie dlhej chvíle po ceste a musím povedať, že knihu som po ceste prečítala jedným dúškom. Kniha sa číta výborne, príbeh je veľmi smutný a plný emócií, popretkávaný často vtipnými dialógmi, ktoré odľahčujú dej, častokrát som sa nad knihou zamyslela, dopriala by som hrdinom šťastný koniec...kniha ma neskutočne prekvapila. Najprv som si myslela, že ide o typickú love story, ale pekelne som sa mýlila. Autorka sa úžasne vyhrala s postavami, ich charaktermi, citmi, zmýšľaním, konaním, dejovou líniou....že mi padla sánka. Ťažkú tému podáva s ľahkosťou a pritom pútavo, že doslova hltáte strany. Máloktorej knihe sa podarí ma neskutočne rozosmiať ale aj rozplakať, máloktorý príbeh, je tak silný, že nad ním rozmýšľam, aj keď práve nečítam. A to, že sa to neskončilo happyendom, len pridáva tomu celému na dôveryhodnosti, svedčí to o vyspelosti autorky, aj o tom, že budete mať nad čím premýšľať. Zanechala vo mne neuveriteľne hlboký odtlačok pocitov, pri ktorých sa človek musí zamyslieť nad svojim životom, či mu náhodou neuteká pomedzi prsty. Pretože táto kniha nesie v sebe veľké posolstvo - snaží sa nám ukázať, aby sme si život užívali plnými dúškami, pretože nikdy nevieme, kedy sa to skončí...A o tomto bol aj tento príbeh plný obety ale hlavne lásky opatrovateľky k opatrovanému. Smelo vyhlasujem túto knihu za moju srdcovú záležitosť a odporúčam ju všetkými desiatimi ;) Myslím na ňu/nich ešte dlho po prečítaní. A to je asi to najlepšie ohodnotenie...

predtým ako som Ťa spoznala (andrea slivonova, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to nádherná kniha aj ked so smutným koncom,teším sa na jej pokračovanie, mne sa páčia všetky knižky od tejto spisovateľky
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sedeli sme v rodinnom salóne. V tej istej miestnosti, kde som absolvovala pohovor, ibaže tentoraz sedela na pohovke pani Traynorová s dcérou a ich stará uslintaná suka medzi nimi. Pán Traynor stál pri kozube. Mala som oblečené minišaty, na nich džínsové sako a k tomu vojenské baganče. Spätne som si uvedomila, že keď som sa rozhodla predostrieť im svoj návrh, mala som sa obliecť profesionálnejšie.
„Ujasnime si to.“ Camilla Traynorová sa predklonila. „Chcete vziať Willa z domu.“
„Áno.“
„A absolvovať s ním kadejaké dobrodružstvá.“ Vyslovila to, akoby som sa práve podujala, že na ňom uskutočním operáciu cez kľúčovú dierku.
„Áno. Ako som už povedala, sama si zatiaľ nie som istá, čo s ním môžem robiť. Ale ide mi hlavne o to, aby netrčal zavretý medzi štyrmi stenami a trochu si rozšíril obzor. Spočiatku by sme mohli podniknúť nejaké výlety v najbližšom okolí, ale po čase by sme mohli zájsť aj ďalej.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x