bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pablo Escobar

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pablo Escobar

Vynikajúci dokument o Pablovi Escobarovi je príkladom, ako má vyzerať nekompromisná, neústupčivá investigatívna žurnalistika. Titul, ktorý sa pýši prestížnou novinárskou Cenou Corneliusa Ryana, sleduje krvavý príbeh vzostupu a pádu hlavy medellínskeho kokaínového kartelu, nazývaného aj Kokaínový kráľ. Escobarova zločinecká ríša na vrchole moci držala v hrsti celý štát a s ním ako rukojemníkov tridsať miliónov ľudí. Túto hrôzovládu ukončila až smrť narkobaróna. Bowden opisuje donedávna neznáme podrobnosti o šestnásť mesiacov trvajúcom tajnom love na Pabla pod vedením USA. Vďaka dosiaľ nevídanému prístupu k dôležitým hráčom – vrátane kolumbijského prezidenta Césara Gaviriu –, či prísne tajným dokumentom a prepisom odpočutých Escobarových telefonátov napísal strhujúci príbeh, ktorý je zároveň výstižným obrazom drsnej podoby spravodlivosti v skutočnom svete.

Z anglického originálu Killing Pablo: the hunt for the world´s greatest outlaw (Grove Press, an imprint of Grove Atlantic, New York 2015) preložil Peter Tkačenko.

Dostupné verzie titulu

Pablo Escobar Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pablo Escobar

Originálny názov: Killing Pablo

Objednávací kód NA202810

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

El Patrón (Andrejka, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri knihe som nadobudla pocit, že vidím El Doctorovi priamo do mozgu, tak je kvalitne spracovaná. Až ma zarazilo koľko úsilia a energie je schopná živá ľudská bytosť vynaložiť na uskutočnenie zla alebo negativity celkovo. A to len pre svoje vlastné potešenie. Asi naozaj nie nadarmo sa hovorí, čo oči nevidia, to srdce nebolí. Ale ako by bolo na svete fantasticky keby ľudia boli takí zapálení pre dobro veci. Moje osobné ponaučenie z tohto titulu znie, pokiaľ vravíte pravdu vôbec si nemusíte pamätať, čo ste komu povedali.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Medellín bol Pablov domov. Práve tu zarobil svoje miliardy a tu za ne dal vybudovať veľké kancelárske budovy a bytové komplexy, diskotéky a reštaurácie. Práve tu nechal postaviť príbytky pre chudobných, pre ľudí, ktorí sa dovtedy museli krčiť v škatuliach z kartónu, plastu a plechu, čo sa prehrabávali v horách odpadkov, pred smradom sa chránili vreckovkou a hľadali čokoľvek, čo by sa dalo vyčistiť a predať. V tomto meste staval futbalové ihriská s osvetlením, takže robotníci mohli hrať po západe slnka. Pri otváraní zvykol prestrihnúť červenú pásku a občas si už ako žijúca legenda dokonca sám zahral. Všetci sa zhodovali, že ten bacuľatý chlapík s fúzikmi má stále svižné nohy. Mnohí boli presvedčení, že tu ho polícia nikdy nedostane, že ho nemôže dostať, hoci má k dispozícii komandá smrti a od gringov doláre a špionážne lietadlá, a vie o každom šuchnutí. Zatiaľ čo po ňom pátrali, ukrýval sa šestnásť mesiacov. Presúval sa z úkrytu do úkrytu a hoci ho občas niekto spoznal, nikdy by to neoznámil, pretože na tomto mieste ste jeho podobizeň vídavali v ozdobných rámoch na stenách, za jeho dlhý život a početné potomstvo sa odriekali modlitby a kde sa ho tí, čo sa zaňho nemodlili, báli.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x