bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skrytý dar

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skrytý dar

Bezprostrednosť a povrchnosť Adamovej mladosti vystriedala únavná práca za počítačom a víkendy venované relaxu. A čoraz mladšie frajerky, ktoré vzbudzujú závisť kolegov a pripomínajú bezstarostné časy. Ako Ema. Nápadne krásna, náladová, hašterivá a nevyzretá. Adam si uvedomuje, že túži po inom vzťahu, po citlivej žene, ktorá by ho chápala a s ktorou by viedol „normálny“ život.

Cez bývalú lásku sa zoznámi s krehkou a zaujímavou Soňou, rozvedenou mamičkou. Konzervatívny Adam by si pred časom ani nepripustil myšlienku na staršiu, rozvedenú ženu, a keď sa mu Soňa navyše zverí, že dcérka je postihnutá, cíti sa podvedený. Ťažko sa vyrovnáva so zložitou situáciou a je mu jasné, že buď bude mať Soňu so všetkými problémami, ktoré tento vzťah so sebou prináša, alebo sa jej vzdá.

Autorka veľmi reálne vykreslila v Skrytom dare problémy dnešných tridsiatnikov. Ak zmeškajú vlak v mladosti, neostáva im veľa príležitostí nadviazať plnohodnotný vzťah. Nudný, stereotypný život zasvätený práci a kariére ich po istom čase prestane uspokojovať, napĺňa ich zúfalstvom a túžia uniknúť. Každý si však hľadá vlastnú, osobitú cestu.
---------------
Zuzka Slaninka pochádza z Bánoviec nad Bebravou, kde študovala na známom Gymnáziu Janka Jesenského, neskôr na Katedre žurnalistiky UK v Bratislave.
V súčasnosti pracuje pre mesačník Záhradkár a venuje sa výrobe kvetinových dekorácií. V roku 2009 upozornila na seba úspechom v autorskej súťaži Debut, vďaka čomu si ju všimli aj vo vydavateľstve TATRAN.
V roku 2010 jej vyšiel román Na počiatku bolo koleso a v roku 2012 pokračovanie Na počiatku bolo koleso 2. Oba romány prinášajú živú generačnú výpoveď zameranú na komunitu bajkerov.
V Skrytom dare autorka rozoberá vzťah mladšieho muža a o čosi staršej slobodnej matky, ktorá to nemá ľahké – stará sa o dieťa, čo navždy zostane dieťaťom. Aj takáto žena však hľadá šťastie a verí, že sa nájde muž, ktorý ju nesklame a pochopí.
---------------
Adam je úspešný mladý muž – pracuje ako priemyselný dizajnér, slušne zarába, má veľký byt v strede mesta a dobre zabezpečenú, ale povrchnú priateľku. Napriek tomu ho ťaží nuda zo stereotypu, preto hľadá hlbší zmysel života aj hlbší vzťah, ktorý by ho viac napĺňal.

Keď stretne mladú rozvedenú mamičku, uvedomí si, že práve ona spĺňa všetko, po čom kedy túžil. No keď sa mu Soňa zdôverí, že jej dcérka je postihnutá, šokuje ho to a pred komplikovanou realitou uniká s kamarátmi na offroad výlet do Rumunska. Vyčistí si zmätenú myseľ a uvedomí si, že buď prijme Soňu so všetkými problémami, alebo s ňou preruší kontakt a vráti sa k bezútešnému stereotypu.

Detaily o knihe

Názov: Skrytý dar

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x