bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zapálili sme onen svet

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zapálili sme onen svet

V Deň Ústavy, keď Slovenskom otrasie správa o rituálnej samovražde neznámeho dievčaťa pred Grasalkovičovým palácom, sa devätnásťročná Sofia stretáva s tajomným Havranom. Celá puberta dievčaťa z dobrej rodiny prebehla bez jediného zakopnutia, ale v spoločnosti Havrana sa vrhne do sveta narkotík, avantgardnej hudby, dekadentnej filozofie a okultizmu. Milenci, ktorí sa našli v sociálnych sieťach, sú na úteku, no na chrbát im dýcha zalarmovaná polícia.
Sofia vie, že Havran má nezvyčajný sen, a tuší, že na splnenie poslania milovaného muža je potrebný jej život.

Dostupné verzie titulu

Zapálili sme onen svet Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zapálili sme onen svet

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Príbeh Antikrista (Šimon, 1.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Život Ježiša Nazaretského sa dá chápať ako príbeh obyčajného vodcu malej sekty a poloblázna, ktorý odvisol na kríži ako zločinec. Dá sa však chápať aj ako príbeh najdôležitejšej osobnosti dejín, a jeho smrť za najvýznamnejšiu udalosť v histórii ľudstva. Podobné dojmy sa vo svojej knihe snaží navodiť pán Jahič. Po dočítaní nevieme, či sme čítali tínedžerskú lovestory dvoch samovražedne naladených jedincov, alebo predohru k Apokalypse. Či Sofia bola len obyčajné dievča, alebo gnostická bohyňa, a či Havran bol len zatrpknutý intelektuál, alebo pravý Antikrist. Zapálili sme onen svet spája to najlepšie z komerčnej literatúry na jednej strane a na druhej literatúry, ktorá sa zaoberá niečím hlbším a významnejším. Je tu rýchlo sa odsýpajúci príbeh pripomínajúci hollywoodske trháky, ale aj zásadné reflexie postáv o náboženstve, spoločnosti a ich mieste v nich. Je to práve dôkladné predstavenie filozofie túžiacej po Armagedone, ktoré je podľa mňa na knihe kontroverznejšia, než jej sociálny rozmer, užívanie drog, opis undergroundu, útek od rodiny atď. Až ma mrazí z toho, že som knihu dočítal deň pred Dňom Ústavy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Klub Monštrum je situovaný takmer ideálne – uprostred komplexu opustených fabrík a tovární. Zanedbané okolie skvele dotvára umiestnenie podniku takéhoto charakteru – s vchodom z bočnej uličky, do ktorej sa nedá dostať autom. V okolí klubu sa už flákajú skupinky návštevníkov, podávajú si fľaše s destilátmi, z útrob budovy sa ozývajú nepravidelné, neidentifikovateľné zvuky, pravdepodobne zvuková skúška. Sofia zacítila závan marihuany. Snažila sa nepriťahovať pozornosť, ale ako osamotený votrelec na očividne uzavretej scéne, kde sa každý s každým pozná, sa jej to neveľmi darilo.
Utiahla sa do rohu uličky a naťukala číslo, čo jej iba včera dal jej kontakt. Napäto očakávala, kedy prvýkrát začuje hlas svojej záhadnej známosti. Obsadzovací tón. Linka bola mŕtva. Rozrušená navolila číslo ešte raz, ale opäť bolo nedostupné. Výborne, Sofia, pomyslela si, dotrepala si sa sem cez pol republiky za kýmsi, koho nepoznáš po mene a nevieš ani, ako vyzerá. Cítiš sa medzi týmito indivíduami trápne a vlak domov ti ide až ráno.
Postavila sa do radu pred vstupom do sály a práve keď siahla do kabelky po peňaženku, ktosi jej nečakane položil ruku na plece. Striaslo ju.
„Presne tomu som sa chcel vyhnúť. Nechcel som ťa vystrašiť, tak som ťa radšej neoslovil,“ prihováral sa jej vysmiaty mladý muž.
Vystrúhala úsmev: „Havran?“
„Áno, som to ja.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x