bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odvrátená tvár lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odvrátená tvár lásky

Tate Collinsová sa nezaľúbi na prvý pohľad, keď sa stretne s tajomným a príťažlivým pilotom Milesom Archerom. Nezájdu ani tak ďaleko, aby sa z nich stali dobrí priatelia. Jediné, čo majú Tate a Miles spoločné, je vzájomná fyzická príťažlivosť, ktorú nedokážu potlačiť. Keď ich vášne prepuknú naplno, uzavrú akúsi dohodu. Miles nehľadá lásku, pretože má za sebou nešťastnú skúsenosť z minulosti, a Tate na ňu pre školu a prácu nemá čas – takže im zostáva len spoločný sex. Zdá sa, že to bude fungovať, ak Tate dodrží dve Milesove pravidlá: nikdy sa ho nebude pýtať na minulosť a nikdy od neho nebude čakať spoločnú budúcnosť. Lenže Tate čoskoro pochopí, že so záhadným, uzavretým a smutným Milesom chce prežiť oveľa viac. Napokon zaváha aj Miles, keď pochopí, že láska je silnejšia ako všetky pravidlá, sľuby a odhodlania, hoci vie mať aj svoju odvrátenú tvár.

Z anglického originálu Ugly Love (Atria paperbacks,
a Division of Simon & Schuster, Inc., Books, New York 2014)
preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Odvrátená tvár lásky Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Odvrátená tvár lásky

Originálny názov: Ugly Love

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Knizkomolka Lenka, 18.4.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa jedna z jej najlepších. Opäť emocionálna jazda. Také smutno krásne to bolo.

Uzasna kniha. (Martina Ballova, 17.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je uzasna velmi lahko sa cita a je uplne svetova neda sa od nej odtrhnut.Krasny aj ked miestami smutny pribeh,ale aj dost realny.Som rada ze som ju kupila a urcite u mna aj zostane.

Úžasné (Simona Lehutová, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny, aj keď z časti veľmi smutný príbeh. Aj slzička vybehla. Odporúčam všetkými desiatimi.

opäť nesklamala! (Barbora Jagnešáková, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Colleen jednoducho vie, zase ma jej kniha dostala na plnej čiare. Bola trošku "šteklivejšia" ako jej doterajšie knihy, ale vôbec to neprekážalo a pohladila mi srdiečko. Vyvolala snáď všetky emócie, aké môže kniha vyvolať, za seba odporúčam prečítať!

Trpko krásny príbeh (Lucia Uhliariková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy Colleen Hooverovej. Vždy keď ich čítam absolútne ma pohltia, nedokážem ich dať z ruky, nezaspím kým ich nedočítam. Beznádejná a Stratená nádej boli famózne. Odvrátená tvár lásky zas trpko krásna. Tate je dvadsaťtri ročná študentka, ktorá má minimum voľného času popri škole a praxi a Miles je dvadsaťštyri ročný pilot, ktorý nemá žiaden osobný život, len svoju prácu. Tate nemá na vzťah a lásku čas, Miles voči láske zanevrel, no napriek tomu ich to k sebe neustále ťahá. Uzavrú medzi sebou dohodu. Nebudú priatelia, ani milenci, len budú jeden druhého využívať na spoločný sex. No Tate postupne zisťuje, že Milesa čoraz viac miluje. Ten však hneď na začiatku určil dve pravidlá. Aby sa nepýtala na minulosť a nečakala od neho budúcnosť. Tate sa snaží presvedčiť samú seba že to zvláda, že jej ich vzťah vyhovuje. No prichádza na to že chce viac, ako je je Miles ochotný dať... Kniha je rozdelená na dva príbehy a striedajú sa vždy po kapitolách. Prvý v súčasnosti rozpráva Tate. Je o Milesovi, ktorý je smutný, tichý a uzavretý. Odmieta rozprávať o sebe a o svojej minulosti, nálady sa mu menia rýchlosťou blesku a láska je niečo, čo už nikdy nechce zažiť, pretože zažil jej odvrátenú tvár. Druhú spred šiestich rokov rozpráva Miles. O úprimnej a čistej láske sedemnásťročného chlapca k spolužiačke Rachel. A práve s Rachel zažijú nielen krásnu, ale aj tú trpkú, bolestivú, odvrátenú tvár lásky, ktorá ich oboch takmer zničí. Príbeh ma dostal. Bála som sa čítať ďalej, lebo som nechcela aby sa stali veci, ktoré sa stali, ale musela som knihu dočítať, pretože každý si zaslúži druhú šancu. Či už na lásku, alebo na život. Pri epilógu mi slzy padali padali padali. Proste nádherné. Veľmi sa mi páčila aj forma, akou boli robené Milesove kapitoly. Zarovnanie na stred im dával až priam umelecký vzhľad. Jediné čo môžem knihe ako takej vytknúť je, že vydavateľstvo neponechalo pôvodnú obálku, ktorá bola síce jednoduchá (bubliny vo vode stúpajúce k hladine), ale mala hlboký význam priamo spätý s príbehom. Pochopíte, keď knihu dočítate...

Oh, Colleen (Petra Zmatková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Colleen jednoducho vie ako písať. Aj keď jej knihy nie sú majstrovské diela a toto nie je jedno z jej najlepších, stále je to kniha, ktorú si užijete. Vlastne by sa dalo povedať, že je veľmi veľmi odlišná od ostatných. Po prvé, je dospelejšia. "Odvrátená tvár lásky" to asi vysvetľuje. Tate nebola jednou z tých postáv, s ktorými sa hneď stotožníte a Miles nebol ten typ, do ktorého sa hneď zamilujete, ale ako sa blížil koniec, moje city k nim trpeli a smiali sa spolu s postavami.

nesklamala (Slávka Beňáková, 30.5.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj táto kniha ako všetky od tejto autorky nesklamala. Veľmi dobre napísana, krásny príbeh. Odporúčam
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zastavím sa. Miles už leží na boku a tvár si pritíska o pohovku. Tak silno ju zviera, až má biele hánky. Najprv si pomyslím, že mu je zle, no vzápätí si uvedomím, že sa veľmi mýlim.
Nie je mu zle.
Plače.
Usedavo.
Tak usedavo, že nevydá ani zvuk.
Ani ho nepoznám, ale je mi ťažko prizerať sa, ako trpí. Pozriem do chodby, znovu naňho a premýšľam, či ho mám nechať osamote, aby mal trochu súkromia. Zamotať sa do niečích problémov je to posledné, čo mi teraz treba. Až doteraz som sa úspešne vyhýbala všetkým drámam v kruhu svojich priateľov a určite s tým nechcem teraz začínať. Inštinkt mi napovedá, aby som šla preč, ale z nejakého dôvodu pocítim k Milesovi súcit. Asi ho voľačo bolí a nie je to len vplyv nadmerného množstva alkoholu.
Kľaknem si k nemu a dotknem sa mu pleca. „Miles.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x