bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Doma s madam Chic - Ako som povýšila každodenné maličkosti na umenie žiť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Madam Chic (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Doma s madam Chic - Ako som povýšila každodenné maličkosti na umenie žiť

Povýšte každodenné maličkosti na umenie žiť

Jennifer Scottová ako študentka na zahraničnom výmennom pobyte v Paríži bývala u rodiny, ktorá ju inšpirovala a zásadne ovplyvnila jej životný štýl. Pani domu madam Chic si vzala bezstarostnú dospievajúcu dievčinu z Kalifornie pod svoje ochranné krídla a umožnila jej spoznať, ako Francúzi povyšujú bežné maličkosti života na umenie žiť.
Po rokoch zoči-voči všedným povinnostiam Jeniffer spomínala na domov madam Chic – raňajkový stôl nádherne prestretý už predchádzajúci večer, hudba znejúca v pozadí, pokojná atmosféra koktailovej hodinky s madam a monsieur Chic. Zatúžila po takomto živote. Rozhodla sa zistiť, čo by sa stalo, keby sa namiesto netrpezlivého a chaotického vykonávania domácich prác pokúsila žiť ako madam Chic.
Kniha Doma s madam Chic prináša návod, ako viesť doma šťastný, moderný a zmysluplný život bez ohľadu na náročnosť vášho denného programu či rozpočet. Jennifer vám poradí, ako zaviesť rutinu, ktorá vám pomôže žiť bez neporiadku, ako vyvolať dobrú náladu, vybudovať si funkčný šik šatník, v ktorom je len desať kúskov oblečenia, pomôže vám premeniť svoje pracovisko na pokojnú oázu a byť kedykoľvek pripravená aj na nečakanú návštevu. Stačí, ak sa budete riadiť jej jednoduchými radami – priamo z Paríža a od madam Chic!

Z anglického originálu At Home with Madame Chic (Simon & Schuster, New York) preložila Tatiana Langová.

Detaily o knihe

Názov: Doma s madam Chic - Ako som povýšila každodenné maličkosti na umenie žiť

Originálny názov: At Home with Madame Chic: Becoming Connoisseur of Daily Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Výborné lekcie madam Chic (Petra Kyšová, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na druhú knižku od autorky som sa veľmi tešila keďže som tú prvú zhltla na posedenie. Opäť raz nesklamala. Páči sa mi ako autorka dáva rôzne rady a tipy k uľahčeniu života, a pri tom vôbec nezávisí či máte fúru peňazí alebo nie. Samozrejme sa nedá zaviesť do života úplne každá rada ale osobne si myslím, že každá žena si zoberie to svoje. A potom tá knižka má svoj zmysel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bez ohľadu na to, či bývate vo vlastnej domácnosti, v prenajatom byte alebo v slobodárni, ak máte pocit, že ste svoje prostredie prestali milovať, nastal čas, aby ste si ho opäť začali vážiť.
Pokúste sa naň pozrieť očami niekoho iného. Hoci vy možno svoju súčasnú situáciu neoceníte, je veľa takých, ktorí majú menej šťastia ako vy. Je načase zamyslieť sa nad všetkým, za čo ste vďačné miestu, kde bývate. Je načase svoj pohľad doslova a do písmena zmeniť.
Spomínate si na prvú prechádzku okolo budúceho bydliska predtým, ako ste sa nasťahovali? Zameriavali ste sa na výnimočnú architektúru, svetlo prúdiace cez okná a vysoké stropy. Sústreďovali ste sa na všetko, čo bolo pozitívne, a presvedčili ste sama seba, že je to pre vás dokonalé miesto. Majte to na zreteli a spravte si malé cvičenie. Prejdite domovými dvermi a na svoj domov pozerajte, akoby ste ho opäť videli prvý raz. Sústreďte sa na všetko, čo je na ňom jedinečné. Toto cvičenie bude mať dvojaký účinok. Uvidíte všetky úžasné stránky svojho domova, pre ktoré ste sa doň na začiatku zamilovali, a objavíte aj to, kde ste svoj priestor zanedbávali.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x