bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jeden musí z kola von

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Helen Grace (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jeden musí z kola von

Keď sa z lesa vynorí napoly mŕtve dievča, jeho príbehu nikto neverí. Lenže každučké slovo, čo povie, je čistá pravda.
O niekoľko dní sa objaví ďalšia obeť. Vzorec je na svete. Niekto unáša dvojice, uväzní ich v neľudských podmienkach a postaví pred strašnú voľbu: zabi, alebo sa nechaj zabiť. Únosca sa len prizerá a čaká, kým to jeden z dvojice nevydrží. Hlad, smäd, strach a zúfalstvo sa dajú ukončiť jediným spôsobom.
Vyšetrovateľka Helen Graceová sa vrhne do vyšetrovania prípadu sériového vraha, ktorý im zanecháva bizarné navštívenky: obete, ktoré zmenil na vrahov. Kolegovia z práce, matka s dcérou, tanečníčky - nesúrodú vzorku predsa musí čosi spájať. Kým Helen neodhalí vzťah medzi obeťami, vraha nedostane. Každý krok vedľa však prináša ďalšie obete.

Z anglického originálu Eeny Meeny (Penguin Books, London 2014) preložil Matúš Kyčina.

Dostupné verzie titulu

Jeden musí z kola von Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jeden musí z kola von

Originálny názov: Eeny Meeny

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Môže byť :) (Deni, 19.11.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si chcela prečítať od prvého momentu, ako som ju uvidela - zaujala ma obálka, ako aj anotácia, námet. Neľutujem, že som sa do čítania pustila, nie som sklamaná, hoci musím povedať, že v knihe boli pasáže, ktoré ma moc nebrali a zvažovala som, či knihu do konca vôbec prečítam. Zachránila to však cca. druhá polovica knihy, keď sa začal dej viac zamotávať, napätie stúpalo a keď som si už myslela, že s určitosťou viem kto je vrah, opäť nastal nejaký zvrat a všetko bolo inak. Takže z môjho pohľadu vcelku vydarený psychotriller, ktorý kladie dôraz predovšetkým na prejav ľudskej psychiky vo vypätých a zúfalých situáciách.

Nielen severske krimi (Rasto Mikacsy, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napinav pribeh, ktory vas priputa k citaniu od prveho slova, presne ako je uvedene v ukazke na stranke titulu tu na Bux.sk. Fenomenalne rozbehnuty a tajuplny, zaujimavy dej a zapletky su nosnou linou knihy, ktoru nebudete chciet odlozit, az kym ju neprecitate.

úžasné čítanie (Anna Hajníková, 19.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúci príbeh od samého začiatku až do úplného konca. Napínavá atmosféra a túžba po poznaní odpovede na otázku, kto je tou tajomnou osobou, ktorá robí z nevinných obetí vrahov mi nedovolila pustiť knihu ani na chvíľu z rúk. So zatajeným dychom som čítala o každej novej stope, ktorá mi mohla čo-to napovedať o vrahovi. Pri čítaní tejto knihy som sa ani trošku nenudila. Množstvo zvratov, falošných stôp a stále nové obete nedali nude ani tú najmenšiu šancu. V knihe som nenašla žiadne zbytočné pasáže, práve naopak, bolo tam všetko, čo má správny krimitriler obsahovať. Táto kniha ma absolútne pohltila. Po jej prečítaní sa môj zoznam obľúbených autorov rozšíril o jedno nové meno a ja sa už teraz neviem dočkať pokračovania príbehu o vyšetrovateľke Helen Graceovej.

skvelá kniha (Margita, 16.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za dva dni, nakoľko ma dej príbehu celkom pohltil. Vrelo odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ocitli sme sa v opustenom skokanskom bazéne. Nevyužívanom, zanedbanom, bez mostíkov a značiek, dokonca bez prístupu. Čo sa dalo, odniesli. A nechali iba hlbokú dieru, z ktorej sa nedá vyjsť.
Počula tá sviňa náš krik? Zrejme áno. Pretože keď sme skončili, tak sa to celé začalo. Ozval sa mobil a na krásny okamih sme verili, že nám niekto ide na pomoc. Potom sme si však všimli svietiaci displej položený hneď vedľa nás. Sam sa ani nepohol, a tak som po ňom vyštartovala. Prečo to musím byť ja? Prečo vždy ja?
„Ahoj, Amy.“
Hlas na druhej strane znel zvláštne, neľudsky. Najprv som chcela prosiť o zmilovanie, vysvetľovať, že došlo k hroznej chybe, ale fakt, že ma oslovila menom, ma obral o všetko odhodlanie. Neodpovedala som. Pokračovala pokojne a nenáhlivo.
„Chceš žiť?“
„Kto ste? Čo ste nám spra...“
„Pýtam sa, či chceš žiť.“
Chvíľu sa nezmôžem na odpoveď. Jazyk nie a nie sa pohnúť. Až potom zo mňa vyjde: „Áno.“
„Na podlahe vedľa telefónu nájdeš zbraň. S jedným nábojom. Pre Sama, alebo pre teba. Cena za slobodu. Ak chceš prežiť, musíš ho zabiť. Chceš žiť, Amy?“
Nevládzem rozprávať. Mám pocit, že sa potyčkujem.
„Tak ako, chceš?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x