bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Darca

Vydavateľ: Artforum (ARTFORUM, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.06.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Darca

Dvanásťročný Jonas žije vo svete riadenom všadeprítomnými pravidlami. Všetko je dokonale zorganizované– človeku pridelia meno, rodičov, povolanie, partnera. Všetci sú si rovní, všetci žijú v dostatku a spokojnosti. Komunita vedená Radou starších sa vyrovnala s vojnami a kriminalitou, ale aj s bolesťou, hnevom, neistotu a sklamaním. Stačí dodržiavať pravidlá.
Jonas však nezískava povolanie ako jeho vrstovníci. Je vyvolený stať sa Príjemcom pamäti. Aby sa mohol stať strážcom spomienok minulých generácií, musí prejsť výcvikom. Pod vedením svojho učiteľa, múdreho starca, sa postupne sa dozvedá o bolesti a utrpení, no aj o kráse, umení a láske a začína chápať, aká je cena za bezpečný a bezstarostný život jeho spoločenstva. Súcit a schopnosť milovať ho dovedú k závažnému rozhodnutiu.

Svoj román venovala LoisLowry „Všetkým deťom, ktorým zverujeme do rúk budúcnosť.” Román určený vnímavým dospievajúcim aj dospelým, bol preložený do viac ako tridsiatich jazykov a autorka zaň získala niekoľko cien. Na niektorých amerických školách bol zaradený medzi povinné čítanie, na iných naopak zakázaný. Prečo?Pretože je to kniha, ktorá deti vedie k tomu, aby okolitý svet neprijímali automaticky, aby sa oň zaujímali, premýšľali, kládli si otázky a hľadali odpovede. Aby si uvedomili, že pravidlá, ktoré nás majú chrániť, nás môžu zároveň ochudobňovať a pripraviť o slobodnú vôľu.

Detaily o knihe

Názov: Darca

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Šárka Smetanová, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy si viac vážim lásku mojej rodiny, že môžem vidieť také nádherné farby a že poznám sneh. Vrelo odporúčam :)

Skvelé (Alica Dorociaková, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si vlastne kúpila len z náhleho popudu, čítala som predtým len asi 2 recenzie, a môžem vrelo odporučiť, pretože po prečítaní som 20 minút nemo hľadela do stropu a myslela na to ako mám zrazu všetkých a všetko radšej ako predtým. Plač mojej malej sestry mi pripadal krásny a sneh vonku, ktorý inak neznášam bol nádherný, ako biela perina... a všetko bolo tak ako malo byť

Zmení pohľad na svet (Petra Zmatková, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Znova jedna z kníh, ktorá je dystopická a preto som sa k nej dostala. Zarazilo ma len, že v originálnom jazyku vyšla ešte v minulom tisícročí a u nás vlastne len prednedávnom. V prvom rade ma zarazil vek hlavného hrdinu. Akosi som čakala, že bude mať viac. Kniha mi príde trochu ako zmes Dokonalého páru, Divergencie a ešte niečoho trochu originálneho. Nechápte ma zle, je to úžasná kniha a ja sa neviem dočkať pokračovania. Najviac ma asi zarazilo to, že *spoiler* oni vidia čiernobielo. To bolo neuveriteľné. A tiež bolo neskutočné to, že napríklad nevedeli, čo je sneh. Páčila sa mi aj myšlienka dávania mien. Rozhodne odporúčam, ak vás fascinuje "odovzdávanie spomienok"

Dodatok (Petra Zmatková, 5.1.2015) Odpovedať

Jediná vec, čo sa mi na tomto vydaní nepáči, sú chyby v preklade- zlé gramatické kategórie a jedna chyba v y/i

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x