bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ja, Pútnik

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ja, Pútnik

Pútnik je krycie meno muža, ktorý neexistuje. V detstve si ho adoptovali bohatí manželia, vyštudoval a potom obetavo pracoval pre najtajnejšiu špionážnu jednotku americkej tajnej služby. Po septembri 2001 sa však Amerika zmenila a zmenili sa aj jej tajné služby. Pútnik odchádza do dôchodku, dostáva novú identitu a túži po pokojnom, obyčajnom živote. Pod cudzím menom napíše vynikajúcu knihu o kriminalistických metódach vyšetrovania zločinov, aby svojim nástupcom pomohol bohatými skúsenosťami z vlastnej praxe.
Kniha sa mu však vráti ako bumerang. Pomocou nej ho vypátra newyorský detektív Ben Bradley, a tak sa Pútnik chtiac-nechtiac ocitne v izbe pokútneho newyorského hotela, kde sa vo vani s kyselinou našlo zohavené ženské telo zbavené tváre aj zubov, ale ani jediný odtlačok prstov. Kniha je učebnicou, návodom na spáchanie dokonalej vraždy – a jej autorom je Pútnik.
To, čo spočiatku vyzerá ako nezvyčajne náročné vyšetrovanie vraždy, čoskoro nadobudne závratné rozmery a začnú sa preteky s časom na záchranu Ameriky pred jej zničením. Pútnik je opäť v hre, musí absolvovať dlhú púť cez Mekku, opustené zrúcaniny na tureckom pobreží, nacistický tábor smrti v Alsasku až po divoký Hindúkuš, aby našiel záhadného muža, ktorý si v mene svojho Boha zaumienil spáchať desivú masovú vraždu.

Z anglického originálu I Am Pilgrim (Emily Bestler Books, New York 2014) preložil Otto Havrila.

Dostupné verzie titulu

Ja, Pútnik Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ja, Pútnik

Originálny názov: I Am Pilgrim

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Nina Miškolciová, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka hoci má trošku pomalší začiatok ma neskôr úplne vtiahla do deja a nedalo sa prestať čítať. Super napínavý príbeh, veľmi sympatické postavy, pasáže z pohľadu zápornej postavy boli úžasné. Vôbec neprekážalo rozprávanie deja niekoľkými postavami a ich príbehy boli veľmi zaujímavé. Určite odporúčam milovníkom trilerov

Pribeh, ktory sa ti oplati precitat (Rasto Mikacsy, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ocakavania plynuce z nazvu knihy mozu byt v podstate akekolvek a je len malo pravdepodobne, ze sa trafite do deja pribehu ako celku. Ide o pribeh natolko komplexny a zaujimavo skoncipovany, ze jedine, co mu chyba, je nejake vyraznejsia romaticko-lubostna linia, na ktore sme mozno zvyknuti z krimi pribehov zo severu, juhu, vychodu aj zapadu. Tento chybajuci prvok by sem ani nezapasoval, kedze ustrednymi postavami su dvaja samotari - muzi pracujuci v tak dokonalom utajeni, ze je takmer nemozne prist na to, co, kde a kedy robia. A spravnost skladby pribehu je v tom, ze stoja proti sebe. Kniha je podla mna tak trosku pre narocnejsieho citatela, nakolko odsledovat si dej nie je zrovna najlahsie, kedze autor neustale odbaca k novym a novym vedlajsim dejovym liniam, ktore ale maju svoje opodstatnenie a vysvetluju povod a dovod hlavnej dejovej linie. S hrdinami prejdete takmer cely svet, natrafite na zapletky, o ktoych by ste na predchadzajucej strane knihy este ani len netusili.Styl pisania autora je ale naozaj majstrovsky, dokonala dokonalost.

Určite odporúčam, slogan neklame (Tomas Galierik, 1.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha, pri ktorej nemôžem preháňať, ak tvrdím, že vie čitateľa vtiahnuť. Milovník špionáže, práce agentov v utajení a kriminálnych príbehov si prichádza opakovane na svoje. Až mám pocit, že nemám čakať viac od tohto autora, pretože zrejme druhú knihu mu už nedovolia určité okolnosti napísať. Akoby autor vyzrádzal veľa z toho, ako prebieha práca agenta. Popisuje pomerne vierohodne viacero situácií, o ktorých človek nepremýšľa ako prebiehajú a čo stojí v pozadí, pretože do nich nemá ako vidieť. Kniha čitateľa dostáva za oponu pútavým spôsobom. Pasáže nie sú napriek hrúbke knihy vôbec hluché a stále kniha púta tak, ako čakáte od dobrej knihy. Ak slogan tvrdí, že túto knihu si musíte prečítať, neklame.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dieťa bez rodičov sa naučí prežiť, skrýva čo cíti, a ak bolesť prekročí únosné medze, vyhrabe si v hlave dieru, v ktorej sa schová. Navonok som sa snažil byť taký, akého ma chceli Bill s Grace mať, a nakoniec som sa im načisto odcudzil.
Keď som sedel v tej miestnosti neďaleko Langley, uvedomil som si, že prijatie novej identity a maskovanie toho, kým v skutočnosti ste, a čo naozaj cítite, je ideálny tréning na vstup do tajného sveta.
Musím povedať, že v nasledujúcich rokoch, keď som tajne a pod rôznymi menami cestoval po svete, som zistil, že najlepší špióni sú ľudia, ktorí sa naučili žiť dvojakým životom dávno pred vstupom do tajnej služby.
Boli to tajní gejovia žijúci v homofóbnom svete, cudzoložníci s manželkami na predmestiach, hazardní hráči, narkomani, alkoholici a úchyláci. Nech už ukrývali akékoľvek tajomstvo, mali dlhoročnú prax v tom, ako svet prinútiť, aby uveril ilúzii, ktorú stelesňovali. A odtiaľ bol už len krôčik k tomu, aby si nasadili ďalšiu masku a slúžili svojej vláde.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x