bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Boj o štát

Vydavateľ: Vydavateľstvo Koruna (Vydavateľstvo KORUNA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Boj o štát

Po odvrátení ruskej invázie čelí Slovensko novým hrozbám. Necelý rok po invázii
sa uskutočňujú parlamentné voľby a v prieskumoch sa ukazuje, že nebývalo vzrástli
preferencie NSH – Národno-socialistického hnutia, reprezentujúceho krajnú pravicu.
Vodca hnutia, Tomáš Matler, sľubuje vládu pevnej ruky a rýchle zúčtovanie s vnútornými
i vonkajšími nepriateľmi.

Po invázii na Slovensku zostali americké jednotky NATO; pribudne k nim aj špeciálna
jednotka Duchov. Dôjde k jej náhodnému stretu s neznámou polovojenskou skupinou,
ktorú zrejme necháva vycvičiť NSH. Tento stret a nález starých záznamov nacistickej
tajnej služby z roku 1945, čo sa dostanú do rúk analytika Jakuba Kollára, odštartujú
sériu udalostí, ktoré donútia úzku skupinu ľudí položiť si tie správne otázky: Aké sú
skutočné povolebné plány národných socialistov? Na čo má slúžiť niekoľkotisícová
Vlastenecká garda?

V závode s časom a s nasadením vlastných životov spájajú sily príslušníci
slovenských aj zahraničných tajných služieb, špeciálnych armádnych a policajných
jednotiek, aby proti početnému a dobre vyzbrojenému nepriateľovi zviedli v predvečer
volieb rozhodujúci boj – Boj o štát.

Detaily o knihe

Názov: Boj o štát

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skúsila som, neoľutovala som. (Natali Fox, 9.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som čítala v rámci výzvy, kedy som si mala vybrať žáner, ktorý bežne nečítam. Áno, obávala som sa toho, ale občas nie je na škodu vyjsť z komfortnej zóny a musím povedať, že to dopadlo veľmi dobre. Príbeh ponúka množstvo postáv, ktoré sa navzájom viac či menej ovplyvňujú, ich osudy sa prepletajú a s tým ruka v ruke prichádza veľa akcie a pokiaľ po sebe hrdinovia práve nestrieľajú, aj tak nie je o napätie núdza. Nájdete ho aj v kvázi „pokojných“ častiach v kanceláriách, kde sa kujú pikle. Hlavná myšlienka príbehu je pomerne jasná a jednoduchá, ale kým sa všetko rozmotá, potrvá to. Na scénu prichádza veľa postáv, ktoré sa autor neštíti poslať na onen svet, takže sa z mnohými v príbehu rozlúčime. Podanie je viacej technické, niektoré postavy som si ani nevedela predstaviť, rozsiahlejšie opisy absentujú (ak to aj bolo spomenuté, v záplave iných postáv sa mi to zlialo), ale úprimne, nechýbalo mi to. Zaujímala ma úloha postavy, akou mierou ovplyvní samotný príbeh. Bolo tu množstvo zbraní, ich detailné opisy, rôzne špionážne úlohy (často na vlastnú päsť) a to všetko v prostredí Slovenska, čo bolo osviežujúce. Aspoň pre mňa. Napriek týmto detailom (zbraň popísaná na dva riadky) dej ubiehal rýchlo, nezažili sme veľa odbočiek, aj keď niektoré postavy mi prišli zbytočné (napr. Adriana, ktorá keby tam nie je, nič sa nedeje). Príbeh bol naozaj dobre vymyslený a našla som neskutočné kvantum paralel s našou politickou scénou na Slovensku. Asi nie náhoda. Odporúčam všetkým, ktorí daný žáner obľubujú, no a pokiaľ ste ako ja, ktorá toto bežne nečíta, skúste. Možno tomu prídete na chuť :)

Karika prvý!! (Ján Bodzan, 26.2.2015) Odpovedať

nebudem hodnotiť knihu, ale nedá mi podotknúť na jednu zásadnú vec. Premisa tipu "neonacisti sa snažia ovládnuť Slovensko" tu už raz bola! Kniha sa volá - Nepriateľ Štátu - a ja mám z knihy - Boj o Štát - (už len tá podobnosť názvov ma irituje) silné podozrenie že autor nehanebne okopíroval Kariku! (minimálne zobral jeho nápad)

Nejde o plagiátorstvo (Kenji, 25.3.2015) Odpovedať

Dobrý deň, pán Bodzan. Keďže ste svoje NEhodnotenie dal aj na bux.sk, tak len pre ostatných čitateľov, ktorí by mohli mať pocit, že som niečo "nehanebne" okopíroval sem pridám krátke vysvetlenie. Podozrenie z plagiátorstva môžem bez obáv vyvrátiť, pretože prvú verziu knihy Boj o štát som napísal pred vyše desiatimi rokmi. V roku 2009 bola zverejnená na jednom literárnom portáli a čo je ešte relevantnejšie - v roku 2010 som sa s ňou zúčastnil literárnej súťaže. Kniha Jozefa Kariku bola vydaná až v roku 2011. Ako dôkaz pripájam link na zoznam prihlásených diel 1. ročník Literárna cena Mám Talent. Naše štýly a aj príbehy sú natoľko rozdielne, že tam nemôže byť ani náznak plagiátorstva, okrem toho téma ovládnutia štátu je v rámci žánru bežná. Ak nejaký čitateľ čítal obe naše knižky a bude sa k tomu chcieť vyjadriť, budem len rád :D http://www.mamtalent.sk/literarna-cena-zoznam-prihlasenych-diel.phtmlliterarna-cena-zoznam-prihlasenych-diel.phtml?program=1&ma__0__id_b=3713&ma__0__id_kp=11380

Len tak ďalej (Marcel Tokár, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak-tak, s predchádzajúcim komentom sa dá len súhlasiť. Dej sa javí veľmi aktuálny (šťastnejší pojem by bol možno predpovedajúci) v kontexte so súčasnou situáciou na východ od nás, taktiež s náckovsky sa profilujúcim jedným županom a jeho stranou. Kniha vtiahne rýchlo do deja, ktorý má spád, domáci čiteteľ sa vie vďaka slovenským reáliám veľmi rýchlo zorientovať, akcia strieda akciu. Na mieste je porovnanie s dielami Forsytha aj Clancyho, štýl je veľmi podobný. Je vidieť, že autor má prehľad o činnosti bezpečnostných a ozbrojených zložiek, celkom správne upozorňuje na stále viac sa rozmáhajúce nacionalistické nálady v tuzemsku a hlavne na ich možné zneužitie.

Dojem je úžasný (Peter K., 16.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani sa mi nechcelo veriť, že kniha pochádza od slovenského autora, kým som si to neoveril. Každopádne, dej je strhujúci, provokujúci, ale založený celkom na reálnych základoch. Alebo hrozbách. Zaujali ma: presnosť vo vojenskej technike a zbraniach, akcia, prehlad v slovenskych vykonných, policajných a ozbrojených, a riadiacich zložkách. Myslím, že je to kniha, čo nepláva na vode, aj tá hrozba ruskej agresie je viac než aktuálna nehovoriac o bujnejúcom podhubí neofašizmu, čo straší naprieč Európou. Úžasný čitateľský zážitok, odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x