bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Budúcnosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Budúcnosť

Technický pokrok a rýchle napredovanie európskej civilizácie konečne vyústili do splnenia večného sna ľudstva – vďaka genetickým zásahom človek oklamal starnutie a stal sa nesmrteľným. Ale má to aj svoju odvrátenú stranu. Európu postihlo preľudnenie. Priestoru na život je málo, lesy či lúky sú už len dávnou spomienkou a súčasťou umelých parkov a chránených rezervácií. Na každom kroku stoja gigantické mrakodrapy, vystavané na základoch európskych miest.
Situáciu s preľudnením preto treba podriadiť prísnej kontrole. Strana nesmrteľnosti, jediná vládnuca strana, prichádza s riešením a zavádza Zákon voľby. Z najzákladnejšieho inštinktu človeka – plodenia a zachovania vlastného rodu – sa stáva najťažší zločin a ľudí, ktorí sa odvážia splodiť dieťa, potrestajú vpichnutím akcelerátora starnutia a odvedením protizákonne splodeného potomka do internátu. Previnilcov, ktorí sa aj napriek hroziacemu trestu rozhodli splodiť dieťa, má na starosti Falanga, bojový oddiel spadajúci priamo pod Stranu nesmrteľnosti. Jan Nachtigal je pravou rukou veliteľa jednej z početných jednotiek Falangy. Práca je preňho zmyslom jeho nekonečnej existencie. Nechce veľa, iba trochu lepší plat a väčšie obydlie. Ale aj napriek skromnej túžbe sa napokon zapletie do súboja o najväčšie túžby ľudstva – právo na nesmrteľnosť a právo na pokračovanie rodu.

Z ruského originálu Buduščeje (Vydavateľtvo ACT, Moskva 2013) preložil Martin Sliz.

Dostupné verzie titulu

Budúcnosť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Budúcnosť

Originálny názov: Futu.re

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Budúcnosť (Ivana Hudáková, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Budúcnosť ma zaujala v prvom rade svojím námetom večného života, preto som bola zvedavá ako sa s tým autor popasuje. Chvíľu mi síce trvalo kým som sa do deja ponorila ale potom dej nabral na obrátkach a bolo to čím ďalej pútavejšie. Autor celý príbeh skvelo premyslel je to až desivo realistické. Kniha ponúka možnosť zamyslieť sa nad starobou, deťmi, ľudstvom, náboženstvom... Hlavná postava Jan Nachtigal nie je ani zďaleka príklad dokonalého kladného hrdinu avšak jeho postoje sa pri všetko čo musel prežiť dajú v konečnom dôsledku pochopiť. Koniec bol na jednej strane trochu smutný, no na druhej strane som rada, že to autor takto ukončil a ľudia znovu starli a umierali. Popravde predstava večného života a žitia vo svete samých mrakodrapov bez kúska zelene či oblohy, bývania v priestore 2X2 metre, jedenia kobyliek a tabletiek šťastia, aby ste prežili záchvat klaustrofóbie ma vôbec neláka práve naopak príde mi hrozne desivá. Načo by nám bol večný život, keby už neboli na svete krásy, ktoré by sme mohli objavovať? Táto kniha Vás donúti premýšľať čo má v živote skutočnú hodnotu a zmysel. Odporúčam všetkými desiatimi, rozhodne stojí za prečítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Má oblečené kávovohnedé šaty obdĺžnikového tvaru. Plecia sú zámerne ušité širšie a golier je pomerne hrubý. Taká okrúhla diera. Navrchu odhaľujú len dlhý aristokratický krk a sú po celej dĺžke nepriehľadné. Ich okraje prekvapivo siahajú len po stehná a sú zakončené rovným lemom. A za tým lemom je opäť len tieň. Krása miluje tieň. V tieni sa rodí pokušenie.
Zákruta, oblúk, a strop odrazu mizne.
Nad hlavou sa mi roztvára nebo. Stojím na prahu.
Dopekla! Vedel som, že to raz príde, ale vôbec som na to nebol pripravený.
Obracia sa ku mne a blahosklonne sa usmieva.
„Nebodaj ste ešte neboli na streche?“
Plebejec, určite jej prebleslo hlavou.
„Moja práca ma oveľa častejšie zanesie do slumov, Ellen. Nebodaj ste ešte neboli v slumoch?“
„Ach áno... vaša práca... Zabíjate ľudí alebo niečo také, nie?“
Hoci mi položila otázku, nečaká na ňu odpoveď. Odvracia sa a ide ďalej. Ja za ňou. Bez odpovede. Keď konečne strávim pohľad na oblohu, môžem sa odtrhnúť odo dverí. Už viem, kam ma to výťah vyviezol.
Vyniesol ma do skutočného raja

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x