bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Koniec a začiatok - Ján Pavol II.

Vydavateľ: SALI - FOTO (Vladislav Salamon - SALI - FOTO)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Koniec a začiatok - Ján Pavol II.

Vážení zákazníci,
prijmite prosím naše ospravedlnenie, nakoľko kniha Začiatok a Koniec mala vyjsť 6. mája 2014, žiaľ, z viacerých dôvodov sa tento dlho očakávaný titul nepodarilo vydať v spomínanom termíne. Je nám nesmierne ľúto, že kniha má omeškanie, nie však naším pričinením. Zároveň Vás chceme uistiť, že titul Začiatok a Koniec sa intenzívne pripravuje do tlače. Vydanie tohto titulu je otázkou dní. Verím, že naše ospravedlnenie prijmete.

Tak ako marec vystriedal apríl, tak počas jari v roku 2005 svet bdel pred Apoštolským Palácom v Ríme, pontifikát Jána Pavla II., ktorý sa blížil k bolestnému koncu, bol už za jeho života považovaný za jeden z najvplyvnejších v dejinách Kresťanstva za posledných dve tisíc rokov. Osem mesiacov po jeho zvolení za pápeža, 16. októbra 1978, podnietil Ján Pavol k revolúcii zmýšľania v jeho rodnom Poľsku – mravnou výzvou Studenej Vojny status quo, ktorá pomohla rozprúdiť medzinárodnú drámu, ktorá v roku 1989 vyústi do kolapsu komunizmu v Európe a demisiou Sovietskeho zväzu v roku 1991. Avšak, dopad pápeža Tisícročia na zvyšok sveta sa neobmedzoval iba na jeho rodnú oblasť.

Počas prvých dvoch desaťročiach svojho pontifikátu, zohral Ján Pavol dôležitú úlohu aj v demokratickom prechode krajín rozprestierajúcich sa na rôznych miestach od Strednej a Južnej Ameriky až po Východnú Áziu, dokonca, ako univerzálny svedok morálky dôstojnosti ľudskej bytosti a hlavný svetový exponent univerzálnosti ľudských práv. Na sklonku svojej pozemskej púte, Ján Pavol II. - o ktorom svet veľa nevedel na začiatku jeho pápežskej služby - sa stal stelesnením skúšok, tragédii a víťazstiev v druhej polovici dvadsiateho storočia pre milióny ľudí.

Detaily o knihe

Názov: Koniec a začiatok - Ján Pavol II.

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x