bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bleskové správy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bleskové správy

VLADO KOBIELSKY číta z knihy BLESKOVÉ SPRÁVY:

Nemecký novinár Tom Hagen je hviezda. Svetové médiá sa trhajú o reportáž od neho, preberá si jedno ocenenie za druhým. Hagen sa špecializuje na bojmi zmietané krajiny Blízkeho východu a vždy prináša reportáže zo samého pekla. Až v Afganistane ho šťastena opustí. Jeho profesionálna povesť je definitívne zruinovaná, márne sa usiluje vrátiť na televízne obrazovky. Tri roky sa horko-ťažko pretĺka, až sa mu v Tel Avive dostanú do rúk materiály izraelskej kontrarozviedky. Hagen zavetrí šancu. Chytí sa jej a nevedomky spustí smrtiacu lavínu... Zoznámi sa s mladou lekárkou Yael Kahnovou a prekvapene zisťuje, že aj jeho vlastný príbeh je úzko spätý s históriou Izraela. Lenže s Yael po boku sa jeho problémy ešte len začínajú.
Napínavý triler Bleskové správy sa odohráva na pozadí príbehu dvoch židovských rodín, ktoré sa koncom 20. rokov 20. storočia prisťahovali do Palestíny. Nová krajina je plná legiend, zápasov a nádejí. Židia, Arabi i britskí kolonialisti zvádzajú urputné boje o to, kto v nej bude vládnuť.

Z nemeckého originálu preložili Eva Melichárková, Zuzana Guldanová, Martina Šturcelová.

Dostupné verzie titulu

Bleskové správy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bleskové správy

Originálny názov: Breaking News

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha je fenomenálna-náročná (Ala, 8.10.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznávam, že som ju najprv nepochopila. Vďaka tomu krátkemu úvodnému deju som bola v tom, že som si kúpila knihu s nejakými krátkymi príbehmi, kvázi bleskové správy. Je to kniha, ktorá vás zavedie aj do dejín Izraela, čo sa týka opisu miest, ktoré sú posvätné a miest, kde sa udiali historické, politické udalosti, ktoré ovplyvnili aj dejiny sveta. Autor pri písaní konzultoval s odborníkmi nielen na históriu, ale aj zbrane, kontrarozviedky, preto si dovolím napísať, že aj detaily má spracované veľmi kvalitne. V knihe ide o opis generácií rodín s udalosťami, ktoré nastali v skutočnosti v dejinách a prelína sa to s trilerom ako fikciou a hlavnými postavami. Človek pri čítaní pochopí históriu, ktorá bola, čo sa týka toho večného kolotoča krasťania-židia-arabi, prečo sa v histórii udiali tie a tie udalosti a všetko je to vložené do príbehu. Knihu som čítala pred rokom od tejto recenzie, plnú cenu, za ktorú som ju kúpila si zaslúži. Dosť ma mrzelo, keď som ju po čase videla vo výpredaji, nakoľko je skutočne výborná, čo sa týka štýlu písania, zápletok, opisu a nepochybne histórie samotnej.

Ešte to nikto nečítal? (štefan, 7.1.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítal som všetky knihy od Schatzinga a táto mi pripadá najlepšia. Aspoň pre toho, kto má rád históriu (v tomto prípade Izraela).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zajímanie rukojemníkov je špekulácia. Riadi sa ponukou a dopytom, rovnako ako je to s južným ovocím, surovou oceľou alebo cennými papiermi. Niektoré únosy sú organizované zhora, ale často sa za nimi skrývajú len rodiny zúfalých sedliakov alebo jednoducho kriminálnici. Posunú rukojemníkov miestnemu Talibanu, ten ich predá ďalej, až nakoniec skončia v rukách profesionálnych sietí. Rozhodujúca je trhová hodnota. Koľko miliónov dolárov, väznených mudžahedínov, politických ústupkov dostanú za jedného rukojemníka? Aký veľký je tlak médií na ich vládu alebo príslušnú organizáciu, aby ich vykúpili? Aký propagandistický efekt dosiahnu, keď niekomu pred kamerami odrežú hlavu?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x