bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Angličanka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Agent Gabriel Allon (13.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Angličanka

Sedem dní. Jedna žena. A žiadna druhá šanca.

Madeline Hartová je vychádzajúca hviezda britského politického neba. Je krásna, inteligentná, šikovná. Je to tiež žena s temným tajomstvom: je milenkou premiéra Jonathana Lancastera. Práve to odhalia únoscovia, takže Madeline vzápätí zmizne na Korzike. Premiér má obavy zo škandálu a preto sa rozhodne nezapojiť do prípadu britskú políciu, ale ísť po súkromnej línii. Je to riskantný manéver. Nielen pre premiéra Lancastera, ale aj pre Madeline.
Zostáva totiž len sedem dní, potom Madeline Hartová zomrie.

Špičkový tajný agent a reštaurátor Gabriel Allon žije v ústraní a venuje sa reštaurovaniu obrazov starých majstrov, keď ho starý priateľ z MI5 požiada o pomoc. Allon sa znova púšťa do nebezpečnej hry, aby zachránil Madeline Hartovú. Misia ho zavedie do Marseille, hôr v Provence, ale aj do Londýna a do Moskvy, kde žije priveľa ľudí, ktorí majú Allona v zložke ZABIŤ.  Navyše, Gabriela Allona sprevádza na misii aj Anglický zabijak...

Angličanka má dych vyrážajúce napätie, prekvapivé zvraty a nečakané vyvrcholenie. Mnohí považujú tento príbeh za doteraz najlepší román majstra špionážneho románu. Daniela Silvu nenadarmo označujú za najlepšieho autora napätia a intríg svojej generácie.

Detaily o knihe

Názov: Angličanka

Originálny názov: The English Girl

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam, ako všetky Silvove knihy :) (Mária Maliková, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Silvu som mala prečítané už všetky knihy a na slovenské vydanie tejto som netrpezlivo čakala pol roka (a potom ju zhltla za dva dni). Kniha ma vôbec nesklamala a rozuzlenie ma celkom prekvapilo. Obrovská dávka napätia, veľmi sympatické postavy a skvelý dej - v tom nie je opísaná len táto kniha, ale celé dielo autora :) Knihu odporúčam všetkým, nie len milovníkom špionáže.

Super špionážna kniha (Mária Murínová, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia super kniha od Daniela Silvu. Mám veľmi rada jeho postavu Gabriela Allona, ktorý opäť rieši zaujímavý prípad. Príbeh je opäť plný napätia, ale tak verne zobrazuje skutočnosť, že človek si vie predstaviť, že sa niečo podobné naozaj môže stať.Je to príbeh plný intríg, politickej aj špionážnej práce. Angličanka ma veľmi zaujala aj rozuzlením zápletky i keď som niečo podobné trochu očakávala. Vrelo odporúčam túto aj ostatné knihy od Daniela Silvu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x