bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šťastná sedmička

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šťastná sedmička

Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo.
Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky.
Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich.
Román od americkej autorky Holly Goldbergovej Sloanovej je vtipný, láskavý a dojímavý. Vďaka nemu pochopíte, ktorí siedmi ľudia sú najdôležitejší vo vašom živote.

Z anglického originálu Counting by 7s (Dial Books for Young Readers, New York 2013) preložila Lucia Hlubeňová.

Dostupné verzie titulu

Šťastná sedmička Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Šťastná sedmička

Originálny názov: Counting by 7s

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (14)

Hodnotenie čitateľov

Musíte si to prečítať, neoľutujete... (Monika Kvašňovská, 12.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do čítania Šťastnej sedmičky sa mi veľmi nechcelo, pretože som sa bála sklamania, ktoré mi YA žánre často spôsobovali. A tak sa namiesto mňa do čítania pustila sestra a tým spravila tú najlepšiu vec na svete, ktorá sa obrátila aj v môj prospech. Totižto, po dočítaní za mnou prišla plná nadšenia a do rúk mi vkladala už spomínanú knihu so slovami: "Musíš si to prečítať, neoľutuješ..." A vďaka tomu som prečítala pre mňa jednu z najlepších YA kníh, ktoré sa mi kedy dostali do rúk. Autorka ma presvedčila, že má obrovský talent a jej príbeh som nedokázala opustiť do poslednej strany. Jej štýl písania je svieži, jednoduchý, a preto sa kniha číta pomerne rýchlo a jedna radosť :) Mala všetko detailne premyslené, postavy dokonale vykreslené a príbeh naozaj nezvyčajný a prekvapivý, ktorý sa zmenil v čitateľský zážitok. Pre mňa kniha na jednotku s hviezdičkou a na záver vám poviem len toľko: Musíte si to prečítať, neoľutujete...:))

Do koľkých dní zvyčajne odosielate? (Žofia Vladárová, 8.1.2016) Odpovedať

Nie, toto nieje amatérska skrátená verzia na knihu... Mohla by som sa opýtať, do koľkých dní zvyčajne odosielate? Lebo ja som si ju objednala a som trochu zvedavá/nedočkavá :D

O láske k prírode, rodine, životu... (Alenka V., 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od začiatku som vnímala iný štýl písania tejto autorky. Bol zvláštny, ľahký a napriek tomu dokázal presne vystihnúť atmosféru príbehu. Niekedy sa mi tisli slzy do očí, inokedy som sa nezdržala úsmevu a v závere som mala obavy, ako kniha skončí. Autorke sa podarilo vytvoriť každej postave svoj osobitý charakter a bolo pre mňa zaujímavé sledovať ich vývin. Veľmi sa mi páčila myšlienka toho, ako sa púšťali do nových vecí a konali rozhodnutia. Ako prekvapovali druhých, ale aj seba samých. A takisto sa mi páčilo aj autorkino zameranie sa na význam prírody. Tento príbeh mi ukázal, ako sa všetko môže rýchlo zmeniť a že na druhých môžeme vplývať bez toho, aby sme si to uvedomovali. Preto je dôležité, aby sme okolo seba šírili len to dobré a pekné.

Šťastná sedmička (Ivana Hudáková, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som objavila v knižnici a objaviť novinku, ktorá nie je požičaná je u nás priam malý zázrak tak som si ju požičala. Nikdy by som si nebola pomyslela, že ma príbeh dvanásťročného dievčaťa bude tak baviť, nakoľko už dávno nie som dieťa. Od začiatku som sa na knihu namotala, autorkino vykreslenie deja má rýchly spád a doslova každý jeden detail vás vtiahne do deja závratnou rýchlosťou. Šťastná sedmička sa mi veľmi páčila, poskytla mi skvelý čitateľský zážitok, myslím že je vhodná nielen pre deti. Páčila sa mi myšlienka, že Willow spojila na prvý pohľad celkom odlišných ľudí z ktorých sa stala jej nová rodina, to bolo veľmi dojímavé. Táto kniha bola proste skvelá, pútavá, originálna, príjemná oddychovka nemám jej čo vytknúť. Určite ju odporúčam a rozhodne som ju nečítala naposledy :)

Fantastické čítanie (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj úžasný príbeh o strate, láske a priateľstve. Je to výnimočná knižka, ktorá má v sebe nezvyčajný, originálny príbeh, plný krásnych myšlienok, ktoré sú jednoducho pravdivé či chcete alebo nie. Jediné, čo viem, že mi táto kniha nehorázne prirástla k srdcu, že ju proste nehorázne milujem a že som ju určite nečítala posledný krát, pretože takýto príbeh len tak niekde neuvidíte.Nebolo to nič fantasy, nič s akciou, bol to jednoduchý príbeh obyčajnej Willow, ktoréj život zrazu naberie nečakaný smer. Do Willow som sa dokázala vžiť, vedela som si predstaviť, ako sa cíti. V tejto knihe nájdete jedine silné priateľstvo, nečakanú lásku medzi neznámymi ľuďmi, ktorí chvíľu žijú ako rodina a vzájomnú podporu medzi odlišnými ľuďmi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Týždeň pred začiatkom vyučovania som urobila ďalšie veľké rozhodnutie.
Raňajkovali sme. Prehltla som veľkú lyžicu zdravého jedla, ktoré jedávam ráno, pozostávajúceho z cviklových listov posypaných ľanovými semiačkami (oboje vypestované doma), a povedala som: „Už viem, čo si oblečiem v prvý deň na Sekvojovej.“
Otec bol pri dreze a potajomky odhrýzal kúsok zo šišky. Robila som všetko pre to, aby som ich držala čo najďalej od nezdravého jedla, ale tajili predo mnou mnoho stravovacích návykov.
Oco rýchlo prehltol kúsok svojej sladkej gebuziny a opýtal sa: „A čo to bude?“
Potešil ma.
„Pôjdem vo svojom oblečení do záhrady.“
Otec si musel priveľa odhryznúť, lebo to znelo, akoby sa mu šiška s čokoládovou polevou zasekla v krku. Ledva zo seba dostal: „Si si istá?“
Samozrejme, že som bola. Ale odmlčala som sa.
„Áno. Ale na krk si nedám ďalekohľad, ak ťa práve to trápi.“
Mama, ktorá doteraz vykladala umývačku riadu, sa otočila. Videla som jej tvár. Vyzerala utrápene. Akoby práve poumývala tonu špinavého riadu.
Tvár sa jej vyrovnala a povedala: „Zaujímavý nápad, zlatko. Len uvažujem... pochopia to ľudia? Možno by bolo lepšie obliecť si niečo svetlejšie. Napríklad niečo červené. Zbožňuješ červenú.“
Nedovtípili sa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x