bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Serafína – Skrytá tvár

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 10.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Serafína – Skrytá tvár

V krajine zvanej Goredd žijú už po štyri desaťročia ľudia a draci v mieri. Po tajomnej smrti ľudského princa je však prímerie ohrozené. Podarí sa Serafíne, ktorá pred svetom skrýva svoje životné tajomstvo, odhaliť skutočného vraha?

"Neobyčajne napísaný príbeh o vierohodných postavách a tých najzaujímavejších drakoch, s akými som sa za dlhý čas vo svete fantasy stretol. Pôsobivý debut; nemôžem sa dočkať, čo ďalšie Rachel Hartman napíše."
(Christopher Paolini, autor bestselleru Eragon, New York Times)

Detaily o knihe

Názov: Serafína – Skrytá tvár

Originálny názov: Seraphina

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Serafína (Barbora, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi páčila. Ako už bolo spomenuté autorka vytvorila nový až detailný svet plný drakov a ľudí ktorý spolu žijú. Nemohla som sa od nej odtrhnúť už len kôli Serafininmu pôvodu. Ako polovičný drak to nemá ľahké. Tak isto sa mi páči vzťah Serafíny s princom, ktorý je zasnúbený zo svojou sesternicou. Neviem čo k tomu ešte dodať. Na túto knihu som narazila len náhodou a kedže milujem drakov neodolala som a musela si ju kúpiť. A môžem povedať že neľutujem a vrelo odporúčam. Mám ju len krátku dobu ale už som ju stihla prečítať aspoň 3-krát a podľa toho ako skončila len dúfam že bude mať pokračovanie.

dráčiky :P (Evelin Kissová, 15.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola naozaj premyslená kniha. Autorka vytvorila čisto nový svet, spolunažívanie drakov a ľudí. Máte tu kráľovstvo Goredd, kde sa autorka nebála použiť to zastaralejšie voľakedajšie poňatie kráľovstiev, nebála sa zasnúbiť bratranca so sesternicou, priložiť rytierov a hlavne drakov. Dokonca spomenula aj záchod a iné potreby, ktorým sa väčšina autorov vyhýba a radšej nevysvetľuje. Aj keď sa s členmi kráľovského rodu muselo rozprávať s úctou, autorka urobila voľnejšie princípy a nebolo všetko rozdelené podľa krvi a postavenia. Mala som pocit, že sa človek baví s človekom, či už to bol drak, polodrak alebo princ či princezná. Napriek tomu sú tu druhové odlíšenia a nenávisť. Pôsobilo to na mňa však prirodzene. Autorka ma milo prekvapila svojou fantáziou, vytvorila si nové slová a pomenovania a priložila aj ich vysvetlenie na koniec knihy. Všetky prvky krásne premyslela a podarilo sa jej do toho zasadiť zaujímavú zápletku. Jej riešenie si rozkúskovala a pritom odhalila fakty a históriu ako aj Serafíninu minulosť. Postavy mi boli sympatické a každá bola niečím zaujímavá. Niektoré som si okamžite zamilovala, iné hneď odsúdila, niektoré zaberali iba nedôležitý priestor pre dialógy a o iných som si ani nevedela utvoriť jednotný názor. Serafína sa mi veľmi páčila, mala svoje zásady a výchovu, no rozhodovala sa aj impulzívne a niekedy ani netušila, čo robí. Jej pocity som vnímala ako svoje a chápala som každú jej myšlienku. Na začiatku som nepochopila tú jej záhradu v mysli a ťažko som sa orientovala aj v postavách, ale čisto nový svet som potom pochopila a vedela som si každého rozdeliť. Autorka všetko premyslela tak, aby som sa u toho nenudila a zaujato vnímala každé slovo. Princ sa nám predstavoval pomaličky a zaujal ma. Knihe chýba nejaký ten väčší humor, tak možno preto to na mňa pôsobilo tak vážnejšie, čomu dopomohlo aj vyzdvihnutie hudby. Je to veľmi zvláštny a zaujímavý príbeh. Má iskru a silnú hrdinku, ktorá to ťahá. Akciu nájdete na konci a tá bola nádherná a dokonale som si ju vedela vyfantazírovať v mysli. Romantická línia bola, no ťahala sa tak pomaličky a nenápadne, že na konci ma úplne dojala a stačilo pár slov. Obdivujem autorku, že dokázala vytvoriť niečo tak zaujímavé a elegantné. Knihu si určite viacerí zamilujete a ja ju rozhodne odporúčam. Konečne niečo poriadne s drakmi, čo predčilo moje očakávania.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x