bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Half Bad – Polozlý

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Half Bad – Polozlý

„Nič nie je dobré alebo zlé samo osebe: záleží na tom, čo vidíme my.“
William Shakespeare, Hamlet

Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske?

Z anglického originálu Half Bad (Penguin, London 2014) preložil  Milan Kopecký.

Dostupné verzie titulu

Half Bad – Polozlý Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Half Bad – Polozlý

Originálny názov: Half Bad

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (12)

Hodnotenie čitateľov

Úžasná kniha. Pohlcujúca, strhujúca a zo začiatku naozaj zvláštne písaná :D (Lucia Baďová, 9.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu videla na internete, hneď ma zaujala svojou nápaditou obálkou. Obsah sa mi tiež zdal pútavý, a tak som si knihu ihneď kúpila. Je pravda, že autorka zvolila...naozaj zvláštny štýl písania. Zo začiatku je to takmer katastrofa, vôbec som si nedokázala zvyknúť na štýl písania. Ale potom to nabralo grády. Zvykla som si na trochu čudný štýl písania. Niekto môže tvrdiť, že to nie je skutočné dielo, no myslím si, že naozaj je. Príbeh je pútavý, pohlcujúci, len to netreba vzdať na začiatku. :) Milujem Half bad a Half wild už teraz a bez zahanbenia môžem tieto knihy zaradiť do skupiny kvalitnej fantasy literatúry.

určite prečítať (Misha, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
áno, zo začiatku to možno príde nudné...ako sa vkuse píše len o Nathanových výcvikoch a neustálych nudných prehliadkach či problémoch...no neskôr sa už dej vystupňuje a prichádzajú bitky, avšak jednotlivé postavy majú veľmi výnimočný opis :) už beriem do ruky i druhú časť

Celé zle. (Kornélia Bobáľová, 10.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Veľké sklamanie. Proste nedá sa to čítať. Preskakujem strany, čakám že ďalej to bude lepšie, ale nie. To ako zaobchádzajú s tým chlapcom je zverstvo a neodporúčam to čítať mladým, ktorých to len skazí. Ani som nedočítala.

Zvláštny štýl (Petra Zmatková, 5.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Táto kniha je... zvláštna. Hlavne, čo sa týka štýlu písania, ten ma "dostával" asi najviac zo všetkého. Námet na knihu je celkom dobrý, aj keď celá kniha mi príde trochu pochmúrna. Delenie bielych a čiernych čarodejov je naozaj zvláštne. Miestami kniha naozaj bola trochu nechutná, ale akosi to tam patrilo. Nathan a jeho charakter boli, tak ako celá kniha, trochu zvláštni, ale veľmi ma zaujal jeho problém s elektronikou. To jediné akoby napovedalo tomu, že to nie je kniha zo staršieho obdobia. Pretože inak by vás to naozaj presvedčilo. Od začiatku som si myslela, že Nathan sa pridá k čiernym, ale akosi som zároveň dúfala, že sa nerozhodne. A ako to skončí? Prvý diel je jasný, ale tie zvyšné... Snáď sa ich dožijeme.

Nielen o tom, ako som si zamilovala Polozlého (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Polozlý vás skrátka dostane. Sally Greenová dala žánru fantasy úplne nový rozmer. Do svojho debutu značne zakomponovala originálne prvky a to hlavne nový štýl písania. V prvých kapitolách môžete spozorovať text v druhej osobe jednotného čísla, ktorý vám napomôže vžiť sa do Nathana ešte viac. Začítate sa do nezvyčajnej knihy a vďaka krátkym a výstižným kapitolám budete mať pocit, že čítanie utieklo rýchlo ako voda. Spoznáte kopu premyslených charakterov, bez ktorých by táto kniha nebola to ono, nahliadnete do prepracovaného sveta a po prečítaní si budete priať druhý diel vedľa vás. Tento sľubný triler patriaci do Young Adult literatúry odporúčam každému, kto už má dosť upírov a vlkolakov a chce si prečítať kvalitnú a nezvyčajnú fantasy. Tak nečakajte a siahnite po Polozlom už teraz!

hmm (ada, 29.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
citam tu dobre recenzie no mozno je vo mne chyba mna kniha nenadchla autorka proste vela tam toho chcela zahrnut a ja neviem co vsetko ten chlapec dokazal alebo co ty ludia sa menili na paru a totalny chaous som z toho mala ostavam pri hrach o zivot a pri upiroch tomu som nejak neprisla na chut

odporúčam prečítať (Martina Korbuľáková, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola to moja prvá kniha o "čarodejníkoch", na prvý pohľad mi pripomenula Harryho Pottera (ktorého som nečítala, ale len videla sfilmované) ale neskôr Portrét Doriana Greya, ten mal v sebe tiež dobro a zlo. Som rada, že som si ju prečítala, aj Portrét Doriana Greya vyvolal v čase svojho vyjdenia rôzne polemiky a názory. Táto kniha vo mne zanechala pozitívny dojem, mám z nej dobrý pocit, lebo ma prinútila zamýšľať sa nad večným kontrastom: dobrom a zlom. Určite odporúčam.

Putave (Michaela Tothova, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci som pri prvych stranach citila zmatena, pribeh ma neskor viac a viac pritahoval. Nezvyknem citat tieto typy knih, nejako k nim neinklinujem, ale musim povedat, ze opat sa potvrdilo: Nesud knihu podla obalu alebo obsahu! Urcite si najde vela nepriaznivcom, no ja som fanusik cislo 1 :) a to som ju taaak velmi ani nechcela kupit. Asi osud, vsetkym vrelo odporucam. Je INA ako som zvyknuta na knihy, no tym sa skutocne odlisuje a ten dej je inac pisani, no na kvalite mu to neodobera. ODPORUCAM

**** (Katarina Regasková, 7.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
O tejto knihe som sa dozvedela len nedávno, zaregistrovala som ju až medzi akciami buxu. Najprv som si pomyslela, že to bude ďalší klon Twilightu či príbehov o anjeloch, ktorým ja veľmi nefandím. Napokon som si na skúšku začala čítať prvú kapitolu. Tá je napísaná v druhej osobe, s čím som sa zatiaľ stretla len výnimočne. Niektorí ľudia nie sú s týmto štýlom celkom stotožnení,no pre mňa to bol impulz, aby som čítala ďalej. V človeku to vytvára dojem, akoby bol priamo "na bojsku". Tento štýl sa v priebehu knihy strieda s rozprávaním prvej osoby, čím autorka zaujímavo prelína jednotlivé udalosti v čase. Príbeh sa číta veľmi dobre, a keby som mala viac času, určite by som ho prečítala na jeden hlt. Koncept boja "dobra" (v tejto knihe s úvodzovkami) proti "zlu" sa môže zdať na prvý pohľad už vyžmýkaný, no na túto knihu sa dá pozerať dvojako. Mladší čitatelia dostanú dávku akcie. Pozornejší čitatelia sa môžu zamýšľať nad významom pojmov dobro a zlo, ktorých kategorizácia často závisí od uhla pohľadu. Knihu si určite prečítajte, ak hľadáte zaujímavo napísaný príbeh, pri ktorom sa dá újsť do iného sveta, s napívaným dejom a troškou romantiky. Fanúšikovia rozsiahlých fantasy svetov môžu byť sklamaní, no uvidíme, čo si pre nás autorka pripraví v pokračovaní...

polozly nie je zly ale ..... (adka, 4.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
kniha polozly ma zaujala ciastocne som bola aj na pochybach al enakoniec som si ju kupila po tych knihach ako hry o zivot a upirske a mnoho zanrovo podobnych knih je to nieco ine postavu nathana som si oblubila no obcas som sa pri nej aj nudila j e to take ako prvotina autorkina verim ze sa to dalsie diely sa budu zlepsovat uz len ale rozhodne precitajte si neni to zla investicia je to nieco ine :)

Zvláštna kniha (Dominik Petriska, 12.4.2014) Odpovedať

Do Polozlého som sa púšťal s tým, že ma čaká niečo nové a odlišné. Už prvé strany ma utvrdili v tom, že som urobil dobre. Krátke odseky, minimálny počet slov vo vetách... Tak by sa dal v skratke zhrnúť úvod do diela. Priznávam, že koncepcia príbehu nemusí byť pre každého ideálna, no rozhodne kniha stojí za prečítanie. Mala zopár nedostatkov, predsa len je to autorkin debut, no čítanie som si užíval a teším sa na pokračovanie :))

Netypické čítanie (Neliss, 12.4.2014) Odpovedať

Táto kniha je iná. To je očividné už po prvých stránkach, ktoré sú písané veľmi netradične v druhej osobe a ponúkajú kombináciu skvelej atmosféry a žiadnych odpovedí. Čoskoro sa však druhá osoba vytratí a dozvedáme sa viac. Koncept dobrých a zlých čarodejníkov zrejme nikoho neohúri, a predsa je svet Sally Green tak akosi... originálne neoriginálny. Zdanlivo jasná hranica medzi dobrom a zlom je v skutočnosti poriadne rozmazaná, niekedy sa vyskytnú zaujímavé detaily... Čo sa týka postáv, niektoré boli prepracované viac, iné menej. Hlavný hrdina Nathan bol rozhodne svojský, ale jeho charakter som autorke uverila a mala som ho rada. V knihe sa striedajú rôzne pasáže - tajomné s úžasnou atmosférou, klasické, akčné a bohužiaľ tiež zopár slabších, sem-tam sa vyskytnú i nechutné scény... Definovať štýl písania je nemožné, niekoľkrát sa totiž výrazne zmení. Našťastie sa kniha celý čas čítala dobre. Či už v postavách alebo podaní, všade je akási nevyrovnanosť a kontrasty, na jednej strane má Half Bad svoje zápory, pre niektorých určite dosť veľké, na druhej strane si cením jej odlišnosť. Môj celkový dojem je relatívne zmätený, ale vcelku pozitívny, pokiaľ ste zvedaví a máte náladu na niečo zvláštne, skúste dať knihe šancu. Možno vám nesadne vôbec a možno si ju naopak zamilujete.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Už sa to deje, Arran. Cítim to. Som čierny čarodejník.“
„Nie, nie si. To je tvoje telo, nie ty. Tvoje skutočné ja nemá nič s čiernymi čarodejnicami. Možno si zdedil nejaké gény po Marcusovi a po Sábe. Ale to je len biológia. Telo, gény, tvoj dar, nič z toho z teba neurobí čierneho čarodejníka. Musíš tomu veriť. Človeka poznáš podľa toho, ako rozmýšľa a ako sa správa. Nie si zlý, Nathan. Nič na tebe nie je zlé. Dostaneš silný dar, to je nám všetkým jasné, ale až podľa toho, ako ho budeš používať, sa uvidí, či budeš dobrý, alebo zlý.“
Takmer som mu uveril. Nie som zlý, ale bojím sa. Moje telo robí veci, ktorým nerozumiem, a neviem, čo všetko mi ešte vyvedie. Akoby malo vlastnú vôľu a viedlo ma po ceste, po ktorej musím ísť. Nočná úzkosť ma vyháňa z domu, núti ma nechať starý život za sebou. Aj hlasy v hlave ma ťahajú preč od ľudí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x