bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malý princ s autorovými kresbami - 11. vydanie

Vydavateľ: SPN-Mladé letá (SPN-Mladé letá, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:11.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malý princ s autorovými kresbami - 11. vydanie

Malým i veľkým čitateľom tohto skvostného dielka ponúkame Malého princa v malom formáte a v takej podobe, v akej ho napísal a nakreslil autor a ako vyšiel ešte za jeho života. Saint-Exupéry svoju knižku s čistým detským pohľadom na svet venoval priateľovi. Veď všetci dospelí boli najprv deťmi. No máloktorý sa na to pamätá.
Z francúzskeho originálu preložila Elena Šmatláková

Detaily o knihe

Názov: Malý princ s autorovými kresbami - 11. vydanie

Originálny názov: Le Petit Prince

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jedna z najlepších kníh (Adriána, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi dostala do rúk po prvý krát ked som mala možno 10 rokov. Vtedy som si ju prečítala a stala sa jednou z mojich najobľúbenejších. S odstupom času som si túto knihu objednala, pretože mi v mojej knižnici chýbala. Keď ju čítam teraz, vidím v nej oveľa viac. Krásne citáty o živote, ktoré som predtým ako dieťa možno nechápala a možno nepostrehla. Antoine de Saint-Exupéry je pán spisovateľ s veľkým S! Je to kniha pre malých aj veľkých. Pre mňa je táto kniha jednou z najvýznamnejších a určite ju raz budú čítať aj moje deti.

Moja obľúbená kniha (Marek Ondra, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Antine de Saint- Exupéry musel byť veľký muž keď dokázal napísať tak fantastickú knihu ako je Malý princ. Je to malá tenká knižtička a predsa sa nad ňou a vetami v nej každý čitateľ zamyslí. Dodnes si neviem predstaviť ako mohol Exupéry v takej malej knižke tak presne poukázať na to ako majú dospelý ľudia klapky na očiach a nepremýšľajú ale riadia sa stereotypom. Kniha dokáže vyvolať v čitateľovi emócie ako kladné tak aj záporné a tým sa líši od množstva iných. Preto je mojou obľúbenou a neviem či ešte niekedy budem čítať niečo lepšie ako je Malý princ.

Dielo s veľkým srdcom (Alenka V., 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je tam veľmi veľa myšlienok, nad ktorými sa človek môže zamyslieť a ak aj celkom neobjaví ich skrytý význam, dokáže si ich prirovnať do svojho života. Tým nechcem povedať, že príbeh je samá hádanka ale to, že aj tými jednoduchými rozhovormi zvieratiek a kvetín nám chcel autor niečo povedať. Treba sa nad tým len zastaviť a popremýšľať... Postava Malého princa je veľmi premyslená, má svoje povahové črty a nikdy na neho nezabudnem. Stále sa však pýtam, koho tým autor myslel... Knihu napísal Antoine už dávno, ale táto knižka bude vždy nadčasová. Autor si získal moje srdce už hneď na začiatku, vo venovaní. Podľa mňa bude Malý princ aktuálnejší, čím viac rokov prejde a čím viac sa doba bude ponáhľať. Je to jediná (a zároveň posledná) autorova kniha pre deti. No ja by som ju odporúčala čítať všetkým - a paradoxne najviac dospelým.

Malá knižka sobrovským posolstvom (Simona, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
zasiahne srdce každého kto vie čítať medzi riadkami a oceňuje dobrú literatúru, vhodná pre každého :)

ničo neuverteľne dobré :) (Diana Ragánová, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu máám veľmi rada. je to vynikajúca kniha. neraz som ju už prečítala. podľa mňa v tejto knižke sa všetci vedia nájsť bezohľadu na vek. pri tých príbehoch autor vás núti po premýšľať a dá vám ponaučenie. raz si to nestačí prečítať. podľa mňa túto knižku treba prečítať aspoň 2-3krát. povinná knižka v domácej knižnici :) či povinná súčasť v domácnosti !!!! :)

deti aj dospelý (Nika, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá prečítaná kniha . Už ako malej sa mi strašne páčila a to som ešte vôbec nechápala významu knihy. To "medziriadkové " som si prečítala len nedávno , keď som sa ku knihe vrátila. Pre deti je to rozprávka , pre starších niečo viac. Preto je vhodná pre každého , lebo sa nenájde jeden človek ktorého by Malý Princ nechytil za srdce .Vážnosť mu dodáva to , že vládne svojej malej planétke. Myslím, že si nikto ani nevšimol , že gravitácia nieje podstatná a atmosféra tiež zrejme funguje inak . Celé dobrodružstvo je prehliadka rôznych charakterov , zväčša dospelých ľudí .Kniha je jednoduchá a čistá , čo spôsobuje neustálu dobrú náladu pri čítaní . Jazyk je akoby detský , ľahko pochopiteľný . Napriek tomu pôsobí seriózne , sú tam zamyslenia , životné pravdy ... Poúča o tom , že keď sa k niekomu/niečomu pripútame sme za to zodpovedný. . Čitateľa prinúti k zamysleniu dôležitých hodnôt života. Zrejme preto je venovaná dospelím ... Aby si uvedomili , že v jednoduchosti je krása a nemusí byť všetko zložité. Vďaka líške si Malý Princ uvedomil , že princípy moderného sveta, akými sú preteky s časom a snaha o ovládnutie prírody aj druhých ľudí sú nedostatočnou náhradou naozajstného života s láskou v srdci. Takáto líška by sa zišla do života každému. A to je jeden z dôvodov , prečo siahnuť po Malom princovi.

Exupéry: Malý princ (Dadka Csóriová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je neskutočným prínosom pre všetky vekové kategórie. Ako dieťa som si predstavovala Malého princa po boku s hovoriacou líškou, nesmierne ma fascinuje fakt, že obsah knihy sa vonkoncom nemení, iba my dospievame. A vlastne tým sa stráca akési čaro vidieť svet vo svojej kráse a jednoduchosti. Knižku vrelo odporúčam všetkým, ktorí by radi opustili na chvíľu kolotoč všedností, aby si pripomenuli aký je to pocit byť znova nevinným dieťaťom. Mňa najviac zo všetkého zaujala oddanosť Malého princa k svojej ruži. Ako keby nám autor po celý čas medzi riadkami našepkával, že ak milujeme skutočne celým svojim srdcom,nemusíme sa obávať žiadnej rozlúčky. Zbierame si skúsenosti na ceste životom, ale to, čo k nám patrí si nás tak, či tak nájde.

Malý princ (Ivana Hudáková, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý krát som Malého princa čítala na základnej škole, vtedy sa mi zdal divný a nudný, no čo vám poviem nepochopila som ho. Po rokoch som sa k Malému princovi vrátila zo zvedavosti a neľutujem to. Táto útla knižočka sa stala jednou z mojich obľúbených kníh, ku ktorým sa vždy rada vraciam. Je to nádherná rozprávka pre deti aj pre dospelých s vynikajúcimi otázkami Malého princa :) Tento Malý princ chodieval po planétkach a hľadal priateľstvo, lásku a porozumenie. Je to prekrásny dojemný príbeh, ktorý môžem čítať viackrát a vždy ma dokáže rozplakať a čo je podstatné, vždy v ňom nájdem nejakú inú úžasnú myšlienku. Veľmi sa mi páčia aj autorove ilustrácie, ktoré sú ozaj čarovné. Je to jednoducho kniha, ktorá očarí všetky vekové kategórie, stačí sa začítať. :) P.S. Pokiaľ Vaše deti kreslia otvorené alebo zatvorené veľhady, nechajte ich, nikdy neviete či z nich nevyrastú veľkí umelci :) A keby ste sa náhodou dozvedeli či ovečka zožrala ružu dajte mi prosím vedieť :) Neviem čo viac dodať, rozhodne si ju prečítajte, obohatí Vás a pokiaľ ju nepochopíte na prvý krát, nevzdávajte sa a dajte jej ďalšiu šancu, stojí za to :)

skvelá knžka (Zuzana Ondovčáková, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto malú knižku by mal mať doma každý

pre každého (Mária Chovancová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nezáleží, či máte 9 alebo 99 rokov. V tejto knihe nájde každý niečo pre seba. A nemusíme hľadať len medzi riadkami.

Malý princ so srdcom na správnom mieste :) (Kristína Protušová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Antoine de Saint Exupéry napísal túto knihu s hlbokoými myšlienkami. Nie nadarmo je to rozprávka pre dospelých. Ja osobne som túto knihu prečítala niekoľko krát a myslím, že som ju pochopila až keď som bola dospelá a mala som svoje v živote už niečo odžité ako iba študentské lásky. V celej knihe odzrkadľuje správanie sa ľudí v rôznych životných situáciach a odokrýva ich charaktery. Myslím si, že každý človek, ktorý si túto knihu prečíta v nej nájde samého seba alebo minimálne niekoho blízkeho zo svojho prostredia. Odporúčam túto knihu prečítať, pretože si myslím, že oslovi aj veľmi zriedkavých čitateľov! :-) a ako povedal CH.Lechtenborg : „Kniha mala taký účinok, aký obyčajne mávajú dobré knihy: Hlupáci po nej zmúdreli a ostatný čitatelia sa nezmenili.“ Želám všetkým príjemné čítanie :-)

Malý princ (Veronika Jurčišinová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najkrajšia, najmilšia a moja najobľúbenejšia kniha. Koľkokrát ju otvorím, toľkokrát v nej nájdem niečo nové, krásne. Čítala som ju prvýkrát, keď som mala asi 13, ale oveľa viac ma zaujala až neskôr, ako dospelú a odvtedy nedám na ňu dopustiť. Je to najmenšia a najútlejšia knižka, akú mám, ale je v nej najväčšie posolstvo. Odporúčam každému, kto má otvorené srdce :)

Kniha zo života (Natália Bunčeková, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi zaujala, pretože v nej autor opisuje skutočný život. Povahy ľudí, s ktorými sa každodenne stretávame a zároveň nám dáva príležitosť zamyslieť sa nad vlastným životom. Dáva nám možnosť uvedomiť si, čo je pre nás dôležité, možnosť zmeniť smer cesty, ktorou sa chceme ďalej uberať, pretože ako autor sám povedal v knihe:"Ak ide človek rovno dopredu, ďaleko nezájde."

velmi dobrá kniha (Gabika Čelková, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
úrivok z tejto knižky som si vybrala do recitačnej súťaže, velmi sa mi páčia úvahy malého princa.. túto knižku mám velmi rada a odporúčam :)

Vrelo odporúčam (Petra Čajková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malý princ je moja prvá kniha, ktorú som dobrovoľne prečítala a aj teraz je to kniha na spestrenie môjho voľného času. V hrdinovi tejto knihy, malom princovi, sa vidím aj ja a to som už dospelá. Bude to asi tým, že som taka zvedavá akoro ako aj on. Túto knihu odporúčam čitateľom akejkoľvek vekovej kategórie, pretože určite sa v tejto knihe nájdete aj vy.

Kniha Malý Princ od Exupéryho-hodnotenie (Simona Sogelová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je o dobrodružstvách a potulkách Malého princa, postavičky, ktorá odišla zo svojej planéty, a vydala sa na dobrodružnú cestu. Je to príbeh vhodný pre deti i dospelých. Deti ho často vnímajú ako rozprávku, avšak, pri hlbšom zamyslení sa si človek uvedomí, že je zrkadlom našej doby. Každá postavičku, ktorú Malý princ navštívil,si žila svoj vlastný život, nevnímajúc ostatných naokolo. Malý princ videl krásu vo všetkom, jednoduchosť života, ale nerozumel, ako funguje zložitý, materiálny svet, kde každý pozeral iba na seba. Nakoniec, až keď stretol líšku, uvedomil si, že našiel kamarátku. Toto odráža dnešný svet, pretože dobrí priatelia sa hľadajú ťažko, a keď ich už nájdeme, mali by sme robiť všetko pre to, aby sme si ich udržali. Kniha ukazuje, že ľudia vyznávajú nepravé hodnoty a nabáda čitateľa k tomu, aby si uvedomil, čo je v živote naozaj dôležité. Pretože: "Dobre vidíme len srdcom, to hlavné je očiam neviditeľné:"
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x