bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vraždy podľa abecedy

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vraždy podľa abecedy

Vynikajúca detektívka z roku 1936 patrí k najslávnejším a najlepším dielam Agathy Christie a aj dnes zaujme originálnou zápletkou a prekvapujúcim rozuzlením. V prímorských letoviskách na juhu Anglicka vyčíňa sériový vrah. V anonymných listoch, ktoré posiela slávnemu detektívovi, vopred upozorňuje na miesto najbližšej vraždy. Aj výber obetí podľa abecedy svedčí o metodickej mysli, čo sa rozhodla hodiť rukavicu samému Herculovi Poirotovi.

Detaily o knihe

Názov: Vraždy podľa abecedy

Originálny názov: The A.B.C. Murders

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Klasika (Barbora Plutová, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vražda a následné "podstrkávanie" dôkazov, ktoré svedčia proti nevinnému. Po vlastnom odhade sa konečne dostanem k menu vraha a ostanú mi len otvorené ústa, pretože ma prvá dáma detektívky znova dokázala okabátiť - to je Agatha Christie. Aj keď táto kniha nepatrí k mojim najobľúbenejším od tejto autorky (vrelo odporúčam napríklad Desať malých černoškov alebo Vraždu v Orient exprese)prečítala som ju s chuťou a zaslúžene sa stala ozdobou mojej zelenej knižnice. Veď čo iné možno očakávať od tejto autorky? Skvelá zápletka, pekne vystavaný príbeh, postavy, ktoré sú odrazu všetky podozrivé a najmä legendárny Poirot so svojimi šikovnými "malými sivými mozgovými bunkami". Táto kniha, ako som sa mala možnosť presvedčiť dokáže zaujať všetky generácie - čítala ju moja slovenčinárka, moja najlepšia kamarátka a jej sestra. Potom sa už len veselo diskutuje o našich záveroch a tipoch na vraha. :) Podľa mňa Vraždy podľa abecedy znázorňujú všetko, čo by mala dobrá detektívka mať - dej, prečítaný na "zhltnutie" a ešte ten pocit pri odhalení vraha, že som bola tak príjemne "vodená za nos" počas celého príbehu ( alebo naopak, že som tipovala správne :) ). Ak chcete aj stráviť príjemný čas pri čítaní knihy, ktorá má v sebe napätie, psychologizáciu vraha a chcete potrápiť svoje sivé mozgové bunky, potom je pre vás kniha Vraždy podľa abecedy tá pravá :D

skvelá detektívka (Lenka Barvirčáková, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vraždy podľa abecedy je ďalšou skvelou knihou od Agathy Christie, ktorá je plná špekulácií, napätia a záver vás možno prekvapí tak ako mňa. Kniha síce nemá veľa strán, no nudiť som sa pri nej nestíhala a hltala som stranu po strane. Takmer všetky dôkazy a svedectvá svedčia proti údajnému sériovému vrahovi, prípad je takmer uzavretý, no hlavný detektív Poirot má iný názor ako ostatní a dokáže nevinu obžalovaného. Knihu vrelo odporúčam, ak si chcete precvičiť svoje dohady a intuície a prečítať si skvelú detektívku.

Najlepšie detektívky sú tie od Agathy Christie (Jaroslava Badániová, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niet väčšej hviezdy detektívneho žánru a väčšej kráľovnej, ako je Agatha Christie. A napriek novým tváram, ktoré sa venujú detektívnemu žánru, nik zrejme nedosiahne taký úspech a toľko filmových spracovaní svojej tvorby ako táto dáma - nech páni prepáčia! :-) Kto by nepoznal slečnu Marplovú, všetečnú starú dievku, ale hlavne detektíva Hercule Poirota, malého, zavalitého, fúzkatého belgického detektíva s bystrými očami, inteligenciou a priam neomylnou intuíciou (vo filmovej verzii ho úžasne stvárnil David Suchet). So zločincami zažil všeličo, ale prípad, ktorým sa zaoberá vo Vraždách podľa abecedy, ho prekvapuje i desí. S presnou pravidelnosťou dostáva oznámenia o plánovaných vraždách, podpísané šifrou ABC. Mená obetí a miesta útokov nasledujú v abecednom poradí... Prezradiť, kto je vrah? To by ste už nečítali túto skvelú detektívku, takže ak ju ešte nemáte vo svojej knižnici, veľká chyba!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x