bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Americkí bohovia

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Americkí bohovia

Keď rôzne národy prišli do Ameriky, priviedli so sebou aj svojich bohov – pohanských bôžikov a démonov, ktorým nadprirodzenú moc dávala viera ich uctievateľov. Ľudská spoločnosť sa však rokmi zmenila, uctievačov ubudlo, bohovia upadali do zabudnutia a nakoniec sa z nich stali žobráci, podvodníci, veštci či robotníci na jatkách. Ich miesto zaujali božstvá, ktoré uctieva moderný človek: Auto, Médiá, Mesto, Cesta, Svet a iné. Príbeh sa začína, keď hlavného hrdinu Tieňa prepustia z väzenia a vstúpi do sveta, čo je obrátený naruby. Jeho manželka je mŕtva a záhadný cudzinec pán Streda mu ponúkne prácu. Navyše ho varuje pred prichádzajúcou búrkou – bojom o Ameriku.

Detaily o knihe

Názov: Americkí bohovia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

moze byt (Adriana, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Hrdina pribehu, Shadow /SK preklad Tien je hrozny, chyba tomu ten spravny zvuk slova/ sedi v base. Prepustia ho den pred vyprsanim trestu. lebo jeho manzelka sa zabila pri autonehode. Cestou domov Shadow stretne muza, ktory mu ponukne pracu - byt jeho soferom, chalanom na vsetko. A zacnu sa diat cudne veci. Napr manzelka Shadowa ho pride pozriet. Je to len sen? Tak potom co robia tie spinave stopy na zemi? Kto su ti vsetci cudni ludia,s ktorymi ho novy sef zoznami? O akej bitke to stale hovori? Anotacia ma zaujala, od autora som uz citala Zahrobnu knihu a reku, bola som zvedava. Ale mam z nej rozporuplne pocity. Na jednej strane ma neskutocne bavila. Miestami som ju hltala, miestami bola velmi zabavna /ked stretne hovoriaceho havrana, povie mu, aby povedal Nevermore - z basne E.A.Poea. A Havran na to: Fuck off/, ale miestami som sa neskutocne nudila a niektore opisy prichodov jednotlivych bohov do Ameriky boli podla mna zbytocne a dlhe. Napr som nepochopila jednej kapitole, kde sa jeden chlap, ktory bol vyslany do Ameriky predavat somarinky, vyspal s jednym z bohov, ktory pracoval ako taxikar. Tiez mi chybalo vnutorne prezivanie Shadowa. Zomrie mu manzelka, ktoru miloval a on nic. Vidi tie vsetky cudne veci a berie to tak, akoby to bolo nieco normalne. Zaver knihy bol vsak ohromny. A tiez sa mi pacil dodatok, neviem, ci je aj v SK preklade, kde je vynechana kapitola, kde sa stretne aj s Jezisom.

Život, ktorý je – presne ako ostatné – celkom iný ako ostatné. (Tomaáš Tvarožek, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
„Nájdi niečo kreatívne a poteš svoju literárnu dušu.“ Toto nie sú slová z knihy, ale sú mojou myšlienkou pri sondovaní políc kníhkupectva. Tak mi pri oddelení bestsellerov padla do oka obálka Amerických bohov. Náhoda je blbec . Ja som na ňu stavil, no a o pár minút som sa tešil z knihy plnej sci-fi a fantasy tak ako z kinderka, netušiac, čo ukrýva. Staviť na náhodu sa niekedy oplatí, tak ako v tomto prípade. Kniha ma hneď na začiatku potiahla na svoju stranu. Ponúkla mi zápletku, postupne ma začala nenásilne vťahovať do deja a ani neviem ako, bol som pohltený medzi dvoma svetmi: svetom náboženstva a svetom modiel modernej spoločnosti. Spolu s hlavnou postavou Tieňom som sa aj ja začal zoznamovať s religióznou tvárou Ameriky a tvárou, akou sa Amerika prezentuje vo svete: sex , peniaze , technika, služby.... Bol som síce sklamaný faktom, že vyvrcholenie deja sa stále odďaľovalo, a nakoniec sa veľkolepé finále nekonalo, no na odčinenie mi autor podsunul rôzne menšie konflikty, na ktoré som sa primárne nesústredil, a o to viacej ma prekvapilo ich rozuzlenie. Dej popretkávaný rôznymi scénami príchodu božstiev bol nielen nevšedný, ale pomohol mi pochopiť dej a autorovi objasniť príbeh. Kniha je odlišným odvarom fantasy a sci-fi na aký sme zvyknutí od iných autorov. Podľa môjho názoru krása tejto knihy nespočíva v celku ako takom, ale práve v detailoch, ktoré mu dodávajú nádych jedinečnosti, a preto táto kniha poteší nielen fanúšikov Gaimana, ale taktiež aj ľudí, ktorí chcú potešiť svoju literárnu dušu.

dobrý príbeh a výnimočný rozprávačská štýl (parvitas, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto vydanie je naozaj vydarené - aj obálka perfektne súvisí s príbehom. Myslím, že aj preklad je fajn (ale neviem to porovnať s originálom - určite boli veľkým orieškom vlastné mená). Nedajte sa odradiť počtom strán. Keď vás príbeh vtiahne (a to vás vtiahne), tak budete o chvíľu ľutovať, že ste už na konci. Kniha Americkí bohovia je plná rôznych starodávnych božstiev (rôzni severskí, slovanskí, africkí bohovia, atď.), či nadprirodzených bytostí, ktoré na nový kontinent, do Ameriky, priniesli ľudia, ktorí v nich verili. Lenže po čase, keď ich už nik neuctieva, neprináša im obety a neverí v nich, ľudia na nich pomaly zabudli, ich moc slabne a tak sa živia, ako sa len dá - podvodmi, žobraním, prostitúciou a pod.... (hádajte napríklad kto vedie malé rodinné pohrebníctvo? jasné, sú to tí z Egypta :)) Okrem nich sú tu však aj bohovia noví, moderní - bohovia áut a diaľnic, či médií. Tajomný pán Streda si najmä prepusteného trestanca, ktorý si hovorí Tieň a má byť Stredovou pravou rukou, strážcom. Streda zatiaľ obchádza a burcuje do vojny starých bohov. A medzi oboma stranami sa schyľuje k veľkej vojne, k búrke, ako to označujú. Kto však vyhrá, nie je isté... Nečakala som, že ma to tak chytí. Je to dospelé a temné veľkolepé dobrodružstvo, miestami až odľahčené satirou, kde nič nemusí byť také, ako sa na prvý pohľad zdá. Myslím, že na podobnú tému (lenže v značne odľahčenejšej a vtipejšej verzii) napísal knihu Malí bohové aj Terry Pratchett (zo série Úžasná Zeměplocha). Odporúčam pre tých, čo majú radi fantasy a mytológiu. (Nepotrebujete ani vedieť o mýtoch veľmi veľa, všetko sa vysvetlí popri čítaní.)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x