bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráska a netvor

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráska a netvor

Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievčiny. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil. O pomoc pri určení totožnosti neznámej mŕtvoly požiadali policajtov zo všetkých okolitých štátov, ale ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom. Pretože každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný, šéf rozhodol, že nový prípad pridelí práve im. Médiá a verejnosť priebeh vyšetrovania pozorne sledujú, pretože s takou hrôzou sa ešte nikto nestretol, dokonca aj na oddelení vrážd je takýto masaker raritou. Oveľa väčšou než opustené batoľa, ktoré vyliezlo zo škatule od televízora iba tak pohodenej na chodníku a odplazilo sa pod kolesá prechádzajúceho autobusu. Ako tieto dva prípady súvisia a či sa chlapcom z oddelenia vrážd podarí chytiť vraha mladej študentky, zatiaľ nevie nikto.

Detaily o knihe

Názov: Kráska a netvor

Objednávací kód NA331452

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skutočný príbeh (Janina, 4.2.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečitala jedným dychom,fakt napínavé čítanie.A nakoniec som si spomenula,že to nie je vymyslený príbeh,ale je to skutočný reálny príbeh.Ktorý sa stal pred 10-timi rokmi.

Keď začnete, neviete prestať (Lenka, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nadpis výstižne vyjadruje môj vzťah k tvorbe Dominika Dána. Detektívky patria medzi môj obľúbený žáner, odkedy som v knižnici náhodne natrafila na tohto autora a jeho knihy a od tejto doby čítam jednu Dánovu knihu za druhou a neviem sa dočkať, kedy vyjde ďalšia. Moju zvedavosť zvyšuje i to, že ide o skutočné udalosti, nad čím vždy krútim hlavou, lebo nedokážem pochopiť, ako niekto môže vykonať také ohavnosti... Titul Kráska a netvor ma nesklamal ako žiadna z Dánových kníh. Nenáročný štýl písania umožňuje oddýchnuť si pri čítaní, zatiaľ čo nenapodobiteľný humor nás rozosmeje :)

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha stála fakt za to. Dobre sa čítala.

Super kniha (Veronika Farkašová, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je super, hrozne ma bavila, bola zaujímavá, pútavá, vraha som tipovala ale neuhádla. Je to pútavé a miestami vtipné, naozaj odporúčam každému kto má rád knihy tohto typu :)

kraska a netvor (iva, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
D.Dán nikdy nesklame. Už od prvej stránky som sa smiala ale hned pri tretej sa našla mrtvola...a tak to ide celou knihou,perfektne napísané,opísané a také skutočné a reálne...proste fantastickéééééé

úplná spokojnosť (Ondro, 29.8.2013) Odpovedať

Dominika Dána čítam prvý raz, náhodne som sa k nemu dostal od svojej drahej. bol som milo prekvapený, od slovenského autora som veľké očakávania nemal. Od začiatku veľmi pútavý dej, perfektné opisy osôb, ktoré nenudia a zbytočne nezaťažujú. Vtedy som si spomenul že podobný prípad som nedávno čítal v novinách, tak zvedavosť nepustila a hľadal som na nete.Aké veľké bolo prekvapenie, keď som zistil že ide naozaj o ten prípad, dokonca aj mená postáv,respektíve priezviská sú menené len minimálne, hlavné mená sedia. Čo ma ale trošku zarmútilo,že v článkoch na nete som prišiel na to kto je vrah ešte skôr, ako som sa to dočítal v knihe :/ No čo už, nabudúce viem že to pred dočítaním nerobiť. Veľmi ma pobavili aj opisy vzťahov na policajnej stanici , na Nesbovho Harryho to síce nemá...ale osvieži..a hlavne počet osôb čo skončili s plnými gaťami....rehot..príjemné prepojenie súvislostí, perfektný štýl písania..určite po Dánovi ešte siahnem. A to že prípad vychádzal zo skutočnej udalosti, brrr.človek by si pomyslel že takéto veci sa dejú max tak v knihách Nesba. Úplná spokojnosť s knihou, niet čo vyčítať

Nesklamal (Majka Turkovičová, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dán zase raz nesklamal ... len keby písal tých kníh dva krát toľko ako píše.

Skvelá detektívka (Hazuchová Jana, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky Dánovky zhltnem jedným dychom,páči sa mi ako sa strieda napatie z humorom,vždy ćakam na ďalšie vydanie.Vrele odporúčam.

opat uspokojenie:) (barbora maljarova, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave som docitala,pricom precitala som od neho kazdy kusok a tato kniha ma uspokojila a ako clovek z fachu mozem len doporucit:)

klasika (Peta, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
mne, co sa tyka knih tohto autora, sa nepacila len jedna kniha - Cerveny kapitan. ostatne, vratane tejto, su podla mna vyborne. Dominik Dan je autor, ktoreho knizky su prudko navykove :)

Čo si myslím? (Katka, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
V celku dobrá knižka. Autor využil skutočný príbeh, ktorý troška obmenil a vytvoril z toho príbeh. Celý príbeh je veľmi dobrý, avšak koniec je troška jednoduchý. No myslím si že je to taký jeho zlatý stred.

Skvelá ako vždy (Denisa Zahradnikova, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán je nezameniteľný svojím strhujúcim a pútavým písaním.Ani v tejto knihe nechýbalo napätie a svojský humor, ktorému som prišla na chuť už pri jeho prvotine.

Zaujimava detektivka (Miroslava Slovíková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
teda nemohla som knihu odlozit, zaujimavo napisana a strhujuci dej, do poslednej strany ma drzala v napati, i ked o takychto veciach len citat a nie aby sa aj realne stavali

Dánovka (Mária Murínová, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som zatiaľ všetky knihy od Dominika Dána, ale tieto posledné, hoci sú skvelé, predsa len sa mi zdajú oproti prvotinám slabšie. V Kráske a netvorovi ma tentokrát viac oslovila vražda, ktorú riešili Hanzel s Burgerom. Vražda krásky sa mi zdala trochu nelogicky-rýchlo zvrhnutá na černocha. Aj keď Kuky humorom opäť chrlil, bolo ho trochu pomenej. Ale inak skvelá kniha odporúčam prečítať. Aj autor má občas lepšie a občas horšie dni na písanie. Len dúfam, že pán Dán bude písať aj naďalej. Už sa teším na ďalšiu knihu.

Zaujímavá kniha (Jakub Ščerba, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dominik Dán zasa nesklamal, prečítané za jeden deň. Kto začne čítať Dánove knihy asi si už žiadnu nenechá ujsť, aj keď môj postoj ku knihe je mierne skeptický, dovolím si tvrdiť, že román o tomto prípade nemusel zákonite písať policajt ktorý sa podieľal na jeho objasňovaní. Vo mne táto kniha vyvolala pocit, že Dominik Dán napísal knihu o prípade, ktorý ho zaujal, avšak ako policajt na ňom nepracoval. To ale žiadnym spôsobom nemení fakt, že je opäť písaná tým istým štýlom, ktorý vám nedovolí od knihy odtrhnúť oči. Situácie, dialógy, a prostredie vyznieva tak reálne, domáco. Ale na druhej strane žiadne veľké a prekvapivé zápletky sa nekonajú. Myslím, že kto má rád napínavé knihy ani je veľmi na romány tak kniha Kráska a netvor je preňho ako stvorená

Priemer (Juraj Teplický, 4.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
...a mne sa naopak zdá, že po Na podpädkoch a Koženom srdci akoby DD strácal paru. Táto kniha ma moc neoslovila, nečítal som ju jedným dychom, ako ostatné. Takže: "Dominik, neponáhľaj sa tak a napíš niečo poriadné...aj humor ti akosi dochádza."

Dánovka ako vyšitá (Anna Košová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád detektívky, určite si príde na svoje. Každá Dánova kniha sa vyznačuje skvelou stavbou, gradáciou napätia a dobrým vykreslením postáv. Táto je na toto leto ako stvorená.

Priemer (Viera Krausová, 1.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
mam precitane takmer vsetky danovky (2 mi chybaju), ale tato kniha je taky jeho priemer. samozrejme natätie, neocakavane zvraty, to vsetko v nej je mozne najst, ale pre mna bol toto taky "stred" ;)

Klasický Dán (Jakub Dzimko, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Klasický Dominik Dán, fantastická kniha, s fantastickým dejom.. Autor opäť fantasticky využíva humor ako aj napätie... Odporúčam pre každého kto už nejakú "Dánovku" čítal, ale aj pre toho u koho by to bola jeho "prvotina" :-)

čo dodať (Erika Jajcayová, 27.6.2013) Odpovedať

úplne super. už je prečítaná! poprosím písať rýchlejšie tak aspoň dve za rok dakujem
Všetky komentáre (20)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x