bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ukradnutá - Útek zo Sýrie

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ukradnutá - Útek zo Sýrie

Louise Monaghanová prekročila prísne strážené hranice uprostred jednej z najhorších občianskych vojen v histórii Sýrie, aby zachránila svoju šesťročnú dcéru. Uniesol ju vlastný otec, ktorý ju bezohľadne vytrhol zo svojho pokojného domova na Cypre. Pretože sa Louise chcela čo najskôr dostať k svojmu unesenému dieťaťu, predstierala, že sa chce vrátiť k svojmu exmanželovi, že ho stále miluje a budú spolu žiť ako rodina v Sýrii. Čo na tom, že tam práve zúrila vojna?

Odvážne sa vydala na nebezpečnú cestu do moslimskej krajiny, ocitla sa aj s dcérkou v zajatí u svojho exmanžela. Denne dostávali trochu jedla a špinavú vodu a pomaly strácali nádej na vyslobodenie. Len čo sa im naskytla prvá príležitosť, napriek tomu, že Louise bola príšerne dobitá svojím exmanželom a chorá zo špinavej vody, nazbierala posledné zvyšky síl a utiekli.
Unikali cez oblasť bombových útokov a streľby, putovali cez prísne strážené pohorie počas nocí, museli sa spoľahnúť na pašerákov. Napriek veľkému utrpeniu sa im podarilo prežiť. Kniha je skutočnou výpoveďou o tom, čím všetkým museli prejsť, aby si zachránili holé životy.

Louise Monaghanová vyštudovala cestovný ruch a turistiku, pracovala ako senior konzultantka v cestovnej kancelárii. Spolu s dcérkou sa teraz snaží obnoviť svoj život na Cypre chránená veľkou skupinou svojich priateľov.

Z anglického originálu Stolen: Escape from the Syria (Random House, Australia, 2012) preložila Ing. Zdenka Hudáková.

Detaily o knihe

Názov: Ukradnutá - Útek zo Sýrie

Originálny názov: Stolen - Escape from the Syria

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

To nebola laska, ale skor sebatyrania (Natalia, 22.11.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha by bola zaujimava, lebo zaciatok pribehu a jeho koniec je naozaj putavy a zaujimavy, ale to ako opisovala ich vztah, ma neskutocne vytacalo. Autorka mi prisla ako pubertiacka,ktora sa zamilovala uplne len na zaklade vyzoru, pretoze ho opisovala ako chlapa, ktory patril medzi najkrajisch chlapov akych vobec kedy videla. Uz od zaciatku sa spraval majetnicky a arogantne, ako bolo uvedené týral ju aj psychicky a a fyzicky, neustale ju podvadzal, parkrat ublizil aj dcere, robil si co chcel a vzdy mu davala vsetky peniaze!!! Neskutocna naivka. Este aj pracovala v cestovnej kancelarii a myslela si, ze Syria je cast Ruska...no nemam slov. A do konca knihy si nepriznala, ze to co je sa stalo je jej vina... za vsetko co sa stalo obvinovala len exmanzela a lutovala sa cim vsetkym si musela prejst. Sama si to o to cele co sa jej stalo koledovala a nemala v sebe ani tolko objektivity priznat si,ze na svoju hlupost doplatila. Pre mna je to velmi hlupa zena. Na jej mieste by som sa hanbila vydat takto napisanu knihu. Rozumiem, ze zeny sa vedia zalubit, ale toto co robila uz naozaj hranicilo s nejakou psychickou poruchou. Ale od strany 144 kde uz opisuje ako usli je to zaujimave :)

Láska nás niekedy robí slepými... (Erika, 10.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám ju ako e-knihu a nevedela som sa odtrhnúť od telefónu kým som ju nedočítala. Pútavý príbeh. Chvalabohu so šťastným koncom. Aj keď...ťažko povedať aký život ich teraz čaká...určite nie najjednoduchší.

Naivita v dnešnej dobe (Jarka, 30.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu práve čítam. Nechce sa mi veriť, že môže byť niekto taký naivný v dnešnej dobe. Hlavná predstaviteľka mala pred operáciou bedrových kĺbov a aj napriek tomu operáciu zrušila a s bolesťami odišla do vojnovej Sýrie za dcérou. To si neviem predstaviť.

rozčarovanie (Biba, 9.1.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Tiež mám rada knihy na tento štýl, skutočné príbehy. Tu ma ale šokovalo, že táto baba - hoci ešte nemala dieťa a nebola za chlapa vydatá - nechala sa obmedzovať, obtĺkať, bral jej peniaze, nechal ju všetko platiť, zobral jej auto, predal jej auto bez súhlasu, mal frajerky, mal doma manželku z dvoma deťmi - a táto s prepáčením trúba pre tým zatvárala oči. Nemám slov, to nie je ani naivita, ani blbosť... Ešte aj do tej Sýrie išla s ním... čo čakala, ani neviem ako to pomenovať. Trúba... A ešte chlapíkovu dcéru nazývala chuderou... a autorka je čo??? Dupľovaná chudera. A ja jej kúpou knihy ešte dávam zarobiť. Chúďa dieťa. Inak aj preklad je miestami strašný.

oprava (biba, 9.1.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
oprava - nie chlapíkovu dcéru - ale chlapíkovu manželku v Sýrii nazývala chuderou.

Láska s klapkami na očiach (Zdenka, 23.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Táto kniha ma veľmi neoslovila. Porovnávanie s Bez dcéry neodídem nie je na mieste. Louise milovala s klapkami na očiach, odpúšťala... Mám rada knihy podľa skutočných udalostí, ale táto niha ma nezaujala, skôr sklamala naivitou autorky...

bez dcery neodidem (Peta, 15.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
nieco na styl knihy "bez dcery neodidem". pre mna nicim zvlastna, skor ma neprestane udivovat nekonecna blbost zien, ktore do vztahu s tymito chlapmi idu. duplom Louise, ktora uz pred tehotenstvom a svadbou vedela, do coho ide, agresia toho chrapuna sa prejavovala od zaciatku.. hold, uz tieto zeny nelutujem.. kto chce kam..

Boj o zivot (Nina, 11.5.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Velmi rada citam taketo temy.Z tejto knihy som velmi sklamana.Cakala som viac.Velmi zle napisana kniha a velmi zly preklad.Napr..v Turecku je mena TRL Turecka Lyra,nie Lybra.V Syrie nemaju syr Karicku.Ved to az do oci bije...

reakcia na Ninu (Petra Bartová, 28.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
len by som rada podotkla, ze v knihe sa nespomina syr Karicka, ale Vesela krava. tento syr bezne kupis v potravinach nielen v kazdej arabskej krajine.

Dočítané a som nadšená (Zdenka Janegová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akonáhle sa kniha dostala do nášho kníhkupectva, utekala som po ňu. Milujem skutočné príbehy a tento je par excelence. Chvíľami bolestný, ťaživý až neuveriteľný. Ale najmä tou odvahou a vytrvalosťou. Tou neskutočnou láskou, ktorá z Louise doslova srší. Neváhala sa vybrať do moslimskej Sýrie, kde zúri občianska vojna, podvolila sa bývalému manželovi a bola ochotná znášať príkoria s jediným cieľom: dostať odtiaľ svoju malú dcérku. Výborný príbeh, ktorý ma pohltil, niekedy som bola šokovaná, čoho sú ľudia schopní, ale zároveň sa mi zvieralo hrdlo od dojatia, keď sa jej ľudia snažili pomôcť. A bolo jedno, či ste Moslim, Kresťan, černoch alebo beloch. Všetci sme ľudia, na pokožke, vierovyznaná či krajine nezáleží. Záleží iba na tom, čo máme v srdci, ako sa dívame na ľudí a či je naša duša čistá. Rozhodne ma táto kniha nesklamala, odporúčam ju vám všetkým. Fakt dobrá!

Ukradnutá-Útek zo Sýrie (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá knižka,som tiež matkou a nedokážem si predstaviť,že by mali moje deti vyrastať bezo mňa.Milujem knižky a túto budem od jej prečítania počítať medzi moje najoblúbenejšie.Určite všetkým vrelo odporučím...
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x