bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Machiavelli radí mamám

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Machiavelli radí mamám

Je lepšie, keď sa vás boja, či keď vás milujú?
Zábavný a poučný manifest pre rodičov

Čo keby som vám povedala, že vaše deti – áno, vaše deti, tie, ktoré práve skáču po posteliach, trieskajú dverami, trúsia cereálie po dlážke, hádajú sa, fňukajú, vrieskajú, bijú alebo sa inak pokúšajú navzájom prizabiť – by sa mohli správať slušne?

Túto možnosť ponúka Suzanne Evansová zúfalým matkám na základe vlastných skúseností. Ako matka štyroch detí, z toho jedného nevlastného a jedného s Downovým syndrómom, v ťažkej chvíli náhodou vzala do ruky dielo talianskeho politika, historika a spisovateľa zo 16. storočia Niccola Machiavelliho <i>Knieža</i>. Autor v ňom predkladá návod, ako riadiť štát a „poddaných“. A tak Suzanne zišlo na um použiť Machiavelliho odporúčania na „štát“ – rodinu a na „poddaných“ – deti a pustila sa do malého experimentu. Autorka s humorom (i keď jej často nebolo do smiechu) opisuje, čo počas neho získala a čo sa naučila, aj aké víťazstvá či katastrofy jej experiment priniesol.

Z anglického originálu Machiavelli for Moms (Touchstone, a Division of Simon & Schuster, Inc., New York 2013) preložila Oľga Kralovičová.

Detaily o knihe

Názov: Machiavelli radí mamám

Originálny názov: Machiavelli for Moms

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha Machiavelli radí mamám. (Marta Ogurčáková, 21.12.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavé čítanie. veeeľmi sa mi páči táto kniha. Beriem si ju často znova a znova do rúk a ked idem okolo nej. tak ju pohladím očami, alebo rukou. veľmi úprimná spoved autorky Suzanne Evansovej. Veľa som sa dozvedela a týmto jej veeeľmi pekne dakujem.

Machiavelli radí mamám (Daniela, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úvodné slová "Čo keby som vám povedala, že vaše deti ... by sa mohli správať slušne?" sú celkom zaujímavé. A je to aj možné a reálne, ale táto kniha je skôr o rodine, manželstve a živote autorky a jej aplikácii Machiavelliho rád pri výchove štyroch detí. Priznám sa, že ako mama, učiteľka štúdiom výchovy detí zaoberám už minimálne 15 rokov - z toho posledných 5 rokov mimoriadne intenzívne. Zanietene študujem všetku dostupnú literatúru zameranú na výchovu šťastného a vyrovnaného dieťaťa - a prečítala som na túto tému už desiatky kníh. Ani jedna mi však doteraz nedala toľko, ako táto veselá a pritom múdra knižka! Informácie sú priamo zo skúseností autorky prípadne od odborníkov v jej okolí ... Je to zaujímavé čítanie na voľný čas pre mamičky. Nájdu sa v nej rozumné rady, za prečítanie stojí. Odporúčam každej, ktorá si nie je istá, že prácu s deťmi robí dobre, alebo zle je plná ponaučení ... 

Snad moze pomoct (Michaela Tothova, 11.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som dostala ako dar pri narodeni synceka. Nevravim, ze niekomu nepomoze, ale ja neviem - pride mi to divne. Niesu to rady, ako by clovek cakal. Je to skor o manzelstve, rodine a o zivote autorky, ktora jej aplikacii Machiavelliho rad pri vychove štyroch deti. O vychove som sa toho vela nedozvedela, o Machiavellim niečo. Je tam par peknych pasazi, stoji urcite za precitanie, no ako RADY PRE MATKU by som to nenazvala :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x