bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Atentát na Kennedyho - Koniec Camelotu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Atentát na Kennedyho - Koniec Camelotu

V januári 1961, počas eskalujúcej studenej vojny, skladá v Bielom dome prezidentskú prísahu John Fitzgerald Kennedy. Začína sa tak boj za zastavenie prenikania komunizmu. Na prezidenta USA číhajú vážne ťažkosti, osamelosť, zvádzajú ho zradné lákadlá. Jeho krásna mladá manželka Jackie si len ťažko zvyká na život pod ustavičnou kontrolou. Napriek osobným a politickým prešľapom Kennedyho popularita narastá. Postupne sa však rozširuje aj okruh prezidentových nepriateľov – patrí k nim sovietsky vodca Nikita Chruščov, kubánsky diktátor Fidel Castro a riaditeľ CIA Allen Dulles. Zoznam ľudí, ktorí idú prezidentovi po krku, sa ešte rozrastie, keď jeho brat a minister spravodlivosti Robert Kennedy ostro zasiahne proti vplyvným skupinám organizovaného zločinu.
V novembri 1963, počas svojej kampane za znovuzvolenie, sa JFK stáva obeťou streľby a Amerika je v šoku. Kým Jackie a národ smútia, začína sa hon na páchateľov.
Známy moderátor televíznej diskusnej relácie The O’Reilly Factor pútavým spôsobom prezentuje podrobnosti brutálnej vraždy Johna Fitzgeralda Kenneyho i fakt, že séria výstrelov z pušky v jedno dallaské popoludnie nemala za následok len smrť milovaného človeka, ale aj osudové rozštiepenie americkej verejnosti v otázke vietnamskej vojny a následné narušenie kultúrnopolitického ovzdušia USA.

Z anglického originálu Killing Kennedy: The End of Camelot
(Henry Holt, New York 2012) preložil Peter Fridner.

Detaily o knihe

Názov: Atentát na Kennedyho - Koniec Camelotu

Originálny názov: Killing Kennedy: The End of Camelot

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fakty bez prikrášlení (Palo, 2.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Konšpiračné teórie? Zabudnite! Autori tejto knihy sa vydali cestou serióznych informácií a zmapovali v podstate roky verejného života prezidenta Kennedyho, tak, ako to umožnili archívy. V tejto knihe sa nikto nepohráva s myšlienkou, že by vrahom prezidenta bol niekto iný, ako Lee Oswald. Ide hlavne o to, priblížiť čitateľovi cestu k osudnému dňu, vykresliť Kennedyho tak, aby sme si vedeli prípadne doplniť "historické puzzle," ak by nám niektorá časť ešte chýbala a v podstate nás nechať rozmýšľať o tom, prečo to ten Lee vlastne urobil. Vzhľadom k tomu, že som chvíľu pred dočítaním knihy sledoval Stoneho film JFK, táto kniha mi prišla trochu sterilná. Hľadať senzácie však nebol jej zámer, takže ako faktografia je to naozaj príjemné čítanie.

Kniha (Boris, 19.11.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako keď nevyšla? Trochu divná ponuka. Ale obal má pekný.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Lee Harvey Oswald uprene pozerá do svojho teleskopického puškohľadu so štvornásobným zväčšením, v ktorom vidí hlavu Johna Kennedyho, ako keby bola od neho ani nie na meter. Oswald vie, že nemá veľa času. Určite dokáže vypáliť dve rany. Ak bude dosť rýchly, možno aj tri. Má na to všetko asi deväť sekúnd.
Oswald jasne vidí svoj terč, vydýchne a jemne stlačí spúšť, a hoci ho do pleca tvrdo udrie spätný ráz, bez zdržania otáča nabíjaciu páku a zasúva do komory ďalší náboj. Nie si je istý, či prvá guľka zasiahla cieľ. To však teraz nie je podstatné. Oswald musí okamžite opakovať výstrel.
Vrah je impulzívny typ a zrejme neschopný zvládnuť prúd adrenalínu vo svojom tele, ktorý by prúdil žilami kohokoľvek, kto práve vystrelil z výkonnej pušky na prezidenta Spojených štátov. Okamih, keď človek spácha takýto skutok, navždy zmení jeho život. Vtedy už niet návratu. Od tohto momentu ho budú prenasledovať až na koniec sveta. Možno strávi zvyšok života vo väzení. Možno ho popravia.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x