bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bez dcéry neodídem, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bez dcéry neodídem, 3. vydanie

Keď si bystrá a energická Američanka Betty brala v najkrajších rokoch života svojho ošetrujúceho lekára, nelákala ju vidina blahobytu na výslní miestnej spoločenskej smotánky. A už vonkoncom sa nedala zviesť iránskym pôvodom svojho partnera. Úprimne ho ľúbila a ani tri roky romantického vzťahu k tomuto amerikanizovanému Iráncovi jej nenaznačili, akú trpkú príchuť bude mať pre ňu moslimský svet, keď ho zakúsi na vlastnej koži. Na konci dovolenky v Teheráne v manželovej rodine zistí, že ju spolu s jej päťročnou dcérkou čaká netušené a absurdné poddanstvo v cudzom ovzduší a v úplne vzdialenej kultúre. Dlhé mesiace jej trvá, kým si v prísnom svete islamu nájde nových priateľov, ktorí jej pomôžu uskutočniť dramatický únik.
Povinne zahalená do čádoru, v ukrutných podmienkach vojny s Irakom, prenasledovaná nepochopením, nachádza Betty na svojej dobrodružnej ceste z iránskeho zajatia oporu vo svojej dcérke, bez ktorej by nedokázala žiť.

Z anglického originálu Not Without My Daughter (St. Martin’s Press, New York 1988) preložila Martina Zrubáková.

Dostupné verzie titulu

Bez dcéry neodídem, 3. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bez dcéry neodídem, 3. vydanie

Originálny názov: Not Without My Daughter

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sila (Veronika Markovičová, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedávno sa mi do ruky dostala táto, naozaj silná kniha. Väčšinou som knihu čítala s otvorenými ústami a zatajeným dychom, môj mladý rozum akosi nemohol uveriť, že takéto veci sa vo svete naozaj dejú, nakoniec, veď aj táto kniha bola napísaná podľa skutočnej udalosti a samotná hlavná hrdinka nám vyrozprávala svoj nezávideniahodný príbeh. Nemôžem povedať, že kniha ma bavila, pretože človeka nemôže baviť čítanie ničoho takého. Tým som nechcela povedať, že kniha bola zlá, práve naopak, štýl akým nám žena, ktorá so svojou maličkou dcérou zažila naozaj nepekné veci, rozpráva svoj príbeh, bol neskutočný, čítanie ma úplne pohltilo, vtrhlo ma do deja, prežívala som s Betty a malou Mahtob všetko, čo sa im v Iráne udialo. Často som mala zimomriavky, s napätím som čakala čo sa bude diať na ďalšej strane, čo zase urobí Bettin nevyspytateľný iránsky manžel. No najviac som prežívala záver knihy a neskutočne som fandila Betty a jej dcérke. Už ma na poličke čaká druhá kniha od Betty Mahmoodyovej (akési pokračovanie prvej knihy) - Z lásky k dieťaťu, aj keď viem, že určite knihu Bez dcéry neodídem neprekoná, teším sa na jej čítanie.

<3 (Lenka Andrésová, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve táto naštartovala moju lásku ku knihám <3

chyti vas za srdce (Nataš, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bez dcery neodidem som prvy x citala pred niekolkymi rokmi a stale mam pribeh v cerstvej pamati.Pribeh o laske matke k svojej dcere, o pute, ktore nezlomi ani despoticky manzel ci brutalne podmienky moslimskej krajiny.Knihu precitate na jeden dych a obcas sa pristihnete, ze ste sa zabudli nadychnut.Pribeh o tom, ako sa z mileho a starostliveho otca zijuceho v rodisku manzelky (v USA) po prestahovani stane despota a tyran.Jeho manzelka sa jedneho dna rozhodne, ze takyto zivot pre seba a predovsetkym pre svoju dceru nechce, ze chce sa rozhodovat a zit slobodne a byt neobmedzovana moslimskymi prikazaniami.Je to kniha o laske, o laske k dcere, ktora prekona vsetky prekazky.Pripravte si vreckovky, pretoze urcite Vase oko neostane suche.

Neukazujte sa mi na oči! ;) (Jana, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napíšem to na rovinu: Ak túto knižku ešte niekto nečítal, nech sa mi ani neukazuje na oči! :) Tuším to bola moja 1. "ozajstná" kniha, ktorú som prečítala a čítam stále dookola... Slzy mám vždy. Dokonca vyšla kniha aj od jej dcéry- Otcovi som odpustila, tak sa už teším, kedy sa aj do tejto "pustím".

skutočný príbeh (Martina Korbuľáková, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala ešte v prvom vydaní, je úžasná, odvtedy som ju čítala ešte dvakrát, slzy boli vždy, krásny príbeh matky a dcéry, a zároveň hrozný príbeh prežitia v moslimskej krajine, súhlasím s predchádzajúcim komentom: povinne pre všetky dievčatá... (aby vedeli, že bohužiaľ aj toto sa vo svete deje...)

najlepšia (Janka Ondrejková, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knizku som prvykrat citala ked som chodila este do skoly a od vtedy je moja oblubena,mam ju precitanu od predu,odzadu,uz aj tak vyzera ale stale patri medzi najlepsie ak esom kedy citala.je neuveritelne ako ludia mozu este stale niekde zit,ze zeny tammaju za nic a co vsetko musela matka prekonat aby bola stastna so svoju dcerou a hlavne aby bola v bezpeci.ja ako matka ju uplne chapem,tiez by som kvoli mojej dcere spravila cokolvek ako Betty aj ked im obidvom islo o zivot pri uteku.Vzdy po tejto knizke rada siahnme a znova ju precitam a priznam sa ze na konci pridu vzdy aj slzy :) ...jednoducho krasna,dojemna knizka o laske matky k svojej dcerke

Komentár (Emília, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu by mali zaradiť do povinného čítania pre všetky dievčatá.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sedel vedľa mňa na posteli a pokúsil sa ma rukou objať okolo pása, ale odtiahla som sa. Ozval sa tichým, pevným hlasom, ktorý znel po každom slove rozhodnejšie. „Naozaj neviem, ako by som ti to mal povedať,“ začal. „Nepôjdeme domov. Zostávame tu.“
Hoci som už hodnú chvíľu čakala, že sa náš rozhovor zvrtne týmto smerom, nedokázala som potlačiť zúrivosť, čo sa ma po týchto slovách zmocnila.
Vyskočila som z postele. „Klamár! Klamár! Klamár!“ jačala som. „Ako si mi to len mohol urobiť? Veď si vedel, že sem idem iba z jediného dôvodu. Musíš ma pustiť domov.“
Moody naozaj vedel, prečo som sem išla, no viditeľne tomu nevenoval pozornosť.
Mahtob nás iba pozorovala, nevedela pochopiť, prečo sa jej otec tak čudne správa. Vtom Moody zahučal: „Ja ťa nemusím pustiť nikam. Si povinná robiť všetko, čo ti poviem, a ja teraz vravím, že zostaneš tu.“ Zdrapil ma za plecia a sotil na posteľ. Vykrikoval čoraz bezočivejšie, pochechtával sa ako víťaz, spokojný, že vyhral dlhotrvajúcu nevyhlásenú vojnu. „Zostaneš tu až do konca života. Chápeš? Nepustím ťa z Iránu. Zostaneš tu až do smrti.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x