bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Útek z tábora 14

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Útek z tábora 14

Neuveriteľný príbeh muža zo Severnej Kórey o strastiplnom putovaní za slobodou

V rukách držíte knihu o jednom z najdesivejších miest na Zemi. Útek z tábora 14 je šokujúcim odhalením severokórejských politických väzenských táborov a súčasne svedectvom o nepohasínajúcej sile ľudského ducha snívať a udržiavať si plamienok nádeje aj v najtemnejších hlbinách pekla.
Suzanne Scholteová, nositeľka Ceny Mieru mesta Soul a predsedníčka Združenia pre mier v Severnej Kórei

Politické väzenské tábory v Severnej Kórei fungujú dvakrát dlhšie ako Stalinove gulagy a dvanásťkrát
dlhšie ako Hitlerove koncentračné tábory. Doposiaľ sa nepodarilo ujsť žiadnemu z tisícov väzňov, ktorí sa v severokórejských táboroch narodili a vyrástli. Žiadnemu, s výnimkou Šina Tong-hjoka.

Blaine Harden v knihe Útek z tábora 14 vynáša na svetlo temné tajomstvá Severnej Kórey, ktorej despotický totalitný režim podkopávajúci ľudského ducha jej obyvateľov nemá na svete obdobu. Vďaka Šinovmu svedectvu o jeho uväznení a neuveriteľnom úteku majú čitatelia konečne možnosť nazrieť za nepreniknuteľné múry a ostnatý drôt – Šinovými očami hľadíme na matku, s ktorou súperí o jedlo, na dozorcov, ktorí sa z chlapca snažia vychovať donášača, a stávame sa priamymi svedkami popravy Šinovej matky a brata.

Hoci meno neslávne známeho „Milovaného vodcu“ Kim Čong-ila zarezonovalo vo všetkých krajinách,
Severná Kórea zostáva odrezaná od zvyšku sveta aj po tom, ako sa vlády ujíma jeho tretí syn Kim Čong-un. Čoraz menej cudzincov smie vstúpiť na severokórejskú pôdu a len zopár šťastlivcov sa smie tešiť z privilégia opustiť hranice svojho rodiska. Severná Kórea trpí hladom, krivká o žobráckej palici a naháňa strach celému svetu arzenálom atómových zbraní. Je tiež miestom, kde láska a ľudské práva sú dva rovnako neznáme pojmy. Približne dvestotisíc väzňov si odpykáva celoživotné tresty v politických väzenských táboroch. no vláda Severnej Kórey existenciu týchto táborov aj napriek jasným záberom z vesmírnych družíc tvrdošijne popiera.

Detaily o knihe

Názov: Útek z tábora 14

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

K povinnému čítaniu ! (Martina B., 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vynikajuca kniha, ktora by mala patrit k povinnej literature. O tom, co sa deje v Severnej Korei sa toho bud vela nevie, alebo sa o tom nehovori. O to silnejsi je pohlad priamo zvnutra, z prostredia pracovneho tabora, kedze tie vacsina ludi berie ako nieco, co uz neexistuje a nevie si predstavit, ze este aj v dnesnom svete su kdesi plne vytazene a ludia v nich trpia a umieraju len tak... Cely pribeh je velmi silny aj tym, ze rozpravanie konfrontuje autor s tym, ako sa Sin vyvijal, ako si viackrat protirecil vo svojom rozpravani ci tym, ze vlastne dlhy cas po uteku na slobodu ani nechapal, coho sa aj sam v minulosti dopustil a nebol schopny rozoznavat, co je dobre a co zle...proste navzdy poznaceny clovek...urcite treba precitat! :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x