bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kokaínový kovboj - Od mafiánskeho pešiaka po tajnú zbraň vlády

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kokaínový kovboj - Od mafiánskeho pešiaka po tajnú zbraň vlády

Jon Roberts – mafián nazývaný kokaínový kovboj – zodpovedal za dovoz kokaínu do Spojených štátov amerických v období rozkvetu medellínskeho kartelu. V tejto knihe bez zábran rozpráva o svojom živote. Narodil sa do mafiánskej „šľachtickej rodiny“. V siedmich rokoch sa prvý raz stal svedkom vraždy a už v dvadsiatich dvoch riadil takmer všetky nočné kluby v New Yorku. Bol jedným z najvýkonnejších pašerákov mafiánskeho klanu na Miami. V zozname Robertsových priateľov a známych sa nachádzajú mnohé slávne osobnosti druhej polovice minulého storočia – Jimi Hendrix, Richard Pryor, O. J. Simpson, Carlo Gambino, Meyer Lansky či Manuel Noriega. Jeho moc neunikla pozornosti vedenia Republikánskej strany, ktorá ho lákala do svojich radov. Dokonca samotná CIA ho poverila tajnými operáciami. Jon Roberts bezpochyby patrí k zločincom, ktorí zmenili americké dejiny.

Z anglického originálu American Desperado (Crown Publishers,
New York, 2011) preložila Ivana Musilová.

Detaily o knihe

Názov: Kokaínový kovboj - Od mafiánskeho pešiaka po tajnú zbraň vlády

Originálny názov: American Desperado

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kokaínový kovboj (Stano, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jednou z najlepších, aké som kedy čítal. Zaujala ma najmä tým, že je z mafiánskeho prostredia. A chytila ma určite o to viac, že to nie je vymyslený príbeh ... ale tie udalosti, ktoré sú v knihe opísané, sa skutočne stali (Wright si väčšinu príbehov overil, čo pridáva na autentickosti). Bol som prekvapený, akí môžu byť násilní a nemilosrdní ľudia, aj tým, že Roberts neberie servítku pred ústa a opisuje príbehy tak ako sa stali, niekedy brutálne. Táto kniha tiež vyjadruje, že v ich svete niektorí zabíjajú bezdôvodne a bez výčitiek. V knihe môžme vidieť aj to, čo ho viedlo k daným činom. Niektoré udalosti, vplyv ostatných okolo neho ho spravilo tým, kým sa stal. A čo ešte dodať - vo väčšine Hollywoodskych filmov nie je toľko akčných scén a zabíjania ako prežil tento jeden človek za svoj život.Takže knihu si určite prečítajte - neoľutujete ...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nasypali sme doň za hrsť metachalónu. Tejto droge sa hovorilo „rozťahovač nôh“ pre účinky, aké mala na ženy. Ten večierok bol bombový. Ľudia, ktorí si zrejme nikdy v živote nedali drogu, sa vyzliekali. Videl som, ako staršiu ženu v luxusných šatách prehnutú cez vankúš obrába chlap v obleku. Bolo to ako rímske orgie. Jimi Hendrix mi navrhol, aby som si s ním pichol speed, ale ja som si do žíl nič nepichal. Vybehol na javisko a hral, akoby ho naháňala svorka psov. Po klube sa pohybovali nádherné nahé modelky. No nikto nerobil problémy. Ak by niekto chcel vyprovokovať bitku, mal som chlapov, tí by ho odtiahli dozadu a zmlátili ako žito. Tak som sa staral o lásku a mier.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x