bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle

Odhaľte tajomstvo výchovy detí z Paríža
Keď sa americkej novinárke Pamele Druckerman narodilo dieťa v Paríži, nemala ambície stať sa „francúzskym rodičom“. Francúzske rodičovstvo nie je známou vecou ako napríklad francúzska móda a francúzske syry. Dokonca aj francúzski rodičia sami trvajú na tom, že nerobia nič zvláštneho.
Napriek tomu francúzske deti prespia celú noc vo veku dva alebo tri mesiace, deťom jej priateľov to trvalo rok alebo aj viac. Francúzske deti jedávajú zdravé jedlá, na rozdiel od iných detí, ktoré zjedia len hranolčeky s kečupom a vyprážaný syr. A zatiaľ čo jej americkí priatelia trávia návštevy riešením hádok medzi svojimi deťmi, jej francúzski priatelia popíjajú kávu, kým sa deti pokojne hrajú.
Vo Francúzsku je materstvo samé o sebe úplne iným zážitkom. Vo Francúzsku neplatí, že matky malých detí nemajú vlastný život. Francúzske matky nie sú otrokyňami svojich detí, majú aj priestor pre seba a napriek tomu sú vynikajúcimi rodičmi. Majú jednoduchý, pokojný vzťah so svojimi deťmi, ktoré im Druckermanová môže len závidieť.
Francúzske deti sú rovnako búrlivé, zvedavé a kreatívne ako Američania. Ale sú oveľa lepšie vychované a správajú sa slušne. Rodičia ich do ničoho nasilu nenútia a dovolia im objavovať svet svojím vlastným tempom.

Detaily o knihe

Názov: A dosť! Francúzske deti nevystrájajú pri jedle

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Poučné i vtipné čítanie (Michaela Dúcsová, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som sa dozvedela v časopise pre mamičky a vďaka anotácii sa rozhodla, že si ju musím kúpiť. A neľutujem:) Pamela a jej dcérka Fazuľka si ma získali hneď od začiatku. Mamička Pamela pôsobila často ako Alica v krajine zázrakov, keď sa vďaka tomu, že dcérku neporodila v rodnej Amerike ale vo Francúzsku, dozvedela o tzv. Francúzskej výchove. Kniha je písaná formou príbehu, ale v každej kapitole sa dozviete niečo užitočné ohľadom výchovy. A hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že je knižka zameraná len na deti, opak je pravdou. Bola som prekvapená, keď som sa dozvedela, ako sa Francúzsky o seba starajú počas tehotenstva a po pôrode. Kniha je plná rád rôzneho druhu ale aj humoru. Často som sa musela zasmiať nahlas nad niektorými situáciami do ktorých sa Pamela dostala pri písaní knižky. Okrem toho všetkého, vás kniha presvedčí, že neexistujú dokonalé mamy, že nie je hriech venovať sa pravidelne aj samej sebe a manželovi a poradí, ako riešiť navonok krízové situácie. Na zadnej strane knihy je veta z jednej z recenzií, ktorá hovorí, že ak je aspoň polovica z toho pravdivá, túto knihu by mali dávať na lekársky predpis:) Samozrejme, nie všetko z francúzskej výchovy je aplikovateľné v našich podmienkach, ale mnoho vecí áno. Vyskúšala som a môžem potvrdiť, že fungujú:) Knihu teda odporúčam všetkým mamám aj budúcim mamám. Nemusíte sa z nej hneď učiť, Pamela si vie sama zo seba a svojich výchovných prešľapov urobiť toľko srandy, že môžete knihu brať ako humorné čítanie:)

povinné čítanie všetkým rodičom (Danka, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku odporúčam čítať ešte pred pôrodom. Neskôr sa vám podobne ako mne môže stať, že prepasiete vhodný vek dieťaťa nato, aby ste vyskúšali mnohé tipy a triky v knihe. Osobne niesom zástanca kníh o výchove, táto ma zaujala iba svojím názvom, v ktorom sa spomína nevystrájanie pri jedle. Musím však skonštatovať, že mnohé autorkine rady dávajú logiku a zmysel. Do čítania som vbehla ľahučko, keďže úvod je písaný formou skutočného príbehu o tom, ako sa Pamela dostala do Francúzska, nečakane otehotnela a zvažovala čo a ako ďalej. Jednotlivé kapitoly s odporúčaniami som už potom čítala s veľkým očakávaním. Bavila som sa pri porovnávaní výchovných metód v USA (ku ktorej sa prikláňame i na SR) a vo Francúzsku, nikdy som si tak striktný rozdiel neuvedomila a pritom to na prvý pohľad bije do očí. Nuž, opäť sa mi osvedčilo, že kniha je najlepší priateľ človeka. Miestami som sa smiala, miestami som francúzskym matkám neskutočne závidela. Pri pomyslení nato, že už od 3 mesiacov môžu dieťa na pár hodín "odložiť" do jaslí a majú priam povinnosť robiť niečo pre seba som iba škrípala zubami. O tajomstve "robenia svojich nocí" by podľa mňa mali povinne poučiť každú čerstvú matku odchádzajúcu z pôrodnice. Akokoľvek absurdne názov vyznieva, po prečítaní kapitoly a svojich vlastných skúsenostiach som musela uznať, že toto pravidlo má naozaj svoje opodstatnenie a logiku. Autorka v knihe humorne a nenáročne približuje nám - laikom informácie, nad ktorými by som v inej odbornej knihe či časopise iba mávla rukou. Spojenie skutočného príbehu, osobných skúseností Pamely, humoru a vtipu tak túto "príručku" pre mňa povýšilo na skvelé povinné čítanie :-)

Super (Michaela, 31.7.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak máte radi pohľad do výchovy detí v iných krajinách, pohľad do inej kultúry, iných zvykov, iných spôsobov, táto kniha je určená presne pre vás. Príjemné, ľahké, vtipné a zaujímavé čítanie.

Výborné, oddychové a zároveň poučné (Ivuš, 31.1.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné čítanie :) Pobavil ma pohľa na svet spisovateľky a maminy zároveň, porovnávanie FRENCH a USA výchovy (utvrdzuje ma to v názore, že zo Spojených štátov fakticky nemusíme byť všetci až tak paf!), veľmi som sa zasmiala pri opisoch životných situácií s detičkami (napr. príhoda po pôrode dvojičiek, jujha, nech sa autorka na mňa nehnevá ale ona to podala tak komicky, že som sa asi 10 min smiala). Kniha sa dobre číta, každá kapitola podáva aj teoretickú aj praktickú časť. Tá francúzska sa mi veľmi páči, tak nejako by som si to aj ja predstavovala. Podľa mňa by túto knihu mali podávať automaticky v gynekologickej ambulancii spolu s tehotenskou knižkou. Takže u mňa veľká spokojnosť.

Toto keby som čítala skôr... (Veronika P., 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keby som túto knižku čítala skôr, keď moje dve ratolesti mali pár rokov, poďakujem sa. Je to písané s nadhľadom, aj vtipne, dá sa z toho vybrať plno zaujímavých rád, inšpirácií. Podtitul trošku zavádza, lebo to nie je len o tom, aby deti nevystrájali pri jedle.Ide o výchovu detí v globále - na verejnosti, v reštaurácii, ako s dieťaťom zaobchádzať v škôlke, na návšteve. Vždy som bola útlocitná matka, viacerí mi to vraveli a teraz som o tom presvedčená. Vždy som dávala najmä na svoju dcéru Dominiku pozor, aby sa jej nič nestalo, neublížila sa, hneď som jej pomáhala, ak nevedela preliezť nejakú preliezku...proste vždy nablízku. Francúzky takým matkám vravia maman taxi, proste stále sú pri nich, rozvážajú ich do školy, na krúžky. A nemajú čas na seba. To je podľa mňa ten najdôležitejší odkaz pre matky - urobiť si čas na seba, neobetovať sa úplne pre dieťa, pretože potom sme zbytočne mrzuté, nervózne, výbušné a deťom to neprospieva. Taký začarovaný kruh. Napríklad verím aj tomu, čo píše Duckermanová - rodičia, ktorí sú k nočnému buntošeniu detí menej citliví, majú lepších spáčov. Ja som bola vždy aktivistka, hneď som bežala do detskej pri najmenšom zamrnčaní a tíšila som ich. Chyba. Jasné, že nemôžete nechať dieťa vrieskať pät minút, ale keď si minútku poreve, neuškodí mu to. Keby som tak mnohé veci vedela pred rokmi... Každopádne odporúčam túto knižku, je svieža, má moderné videnie, myslí aj na matku a pritom neoberá dieťa o lásku. Super.

asi som francúzska mama :) (Michaela Töröková, 9.11.2012) Odpovedať

lebo podľa toho popisu by to na mňa aj sedelo... :) prvorodená si každú návstevu kaviarne vychutnáva a to chodíme od jej narodenia nielen s rodinou ale aj s kamarátkami a ich deťmi, dokonca aj naše malé dvojičky fascinuje všetko, hlavne keď ľudia jedia a pijú :) takže s nimi tiež nie je problém ísť niekam na kávu, či do reštaurácie (milujeme nedeľný brunch), jedia zdravo, spia dobre, ja mám čas aj na svoje koníčky... nechválim sa, len je to proste tak... píšem zatiaľ bez hviedičiek... zaujala ma anotácia, takže si knižku plánujem kúpiť (asi si ju objednám pod stromček :) ) zaujíma ma, či bola autorka taká šokovaná kultúrnymi rozdielmi medzi výchovou v USA a vo FR, že z tej premiery inšpirácie musela napísať knihu a tak priniesť osvetu zo starého na nový kontinent, alebo len potrebovala vyplniť svoj čas na materskej... neviem síce, čím je táto kniha odlišná od bežného života slovenských mamičiek, aspoň v mojom okolí sú iba také maminy, čo sa zaujímajú o to, čo ich dieťa je, ako sa hrá a pod. a zdravá strava, pravidelný režim, spánok... nie je nič nezvyčajné... každopádne, dám vám vedieť, či stojí za to minúť za knihu polovicu prídavku na dieťa, alebo ísť radšej na kávu... :D

asi je pre teba zbytočné čítať akúkoľvek knihu, (Sisa, 12.12.2012) Odpovedať

keď uvažuješ v rozmeroch, kúpiť knihu za pol prídavku na dieťa, alebo ísť na kávu.Keď niekto má na obedy v reštaurácii, tak nech nerieši či sa oplatí dať pol prídavku na dieťa za knihu. Podľa anotácie to vyzerá na zaujímavú knihu
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x