bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hobit - filmová obálka PB

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:230
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:52

Lepšia cena: 10,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,28 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,95 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hobit - filmová obálka PB

Hobit je kniha dejovo spojená s trilógiou Pán Prsteňov. Autor, povzbudený čitateľským úspechom, ktorý nasledoval po vydaní Hobita (prvý raz vyšiel v roku 1937), sa rozhodol pokračovať v príbehoch Stredozeme a rozšíriť ich; tak sa zrodil trojdielny román Pán Prsteňov a Silmarillion. Žriedlom spisovateľovej inšpirácie boli grécka, rímska, keltská a anglosaská mytológia, artušovské, karolínske a germánske legendy. V jeho diele sa prejavilo všetko, čím bol: tvorivým spisovateľom, filológom, historikom, etnografom, znalcom mýtov, geografom, filozofom, umelcom a oddaným kresťanom. Tolkienovo rozprávačské majstrovstvo spočíva vo vytvorení vlastnej, originálnej mytológie.

Detaily o knihe

Názov: Hobit - filmová obálka PB

Originálny názov: The Hobbit, or there and back again

Objednávací kód NA329750

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fantazy klasika (Dominika, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha má prekvapila. Naozaj som nečakala, že ma takáto kniha môže až tak očariť. Tolkien je ozaj majster pera a aj keď sa zamýšľam tejto knihe nie je čo vytknúť. Dokonalo vymyslený príbeh, zaujímavé postavy, popis miest vďaka ktorému som si všetko vedela detailne predstaviť. Po Hobitovi plánujem prečítať aj trilógiu Pána prsteňov, tak dúfam, že sa mi bude rovnako páčiť.

Hobit - moja inšpirácia (Harriet, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete ako sa hovorí, že si niekedy čitateľ nevyberá knihu ale kniha si vyberá čitateľa? Toto presne sa stalo mne s Hobitom. Slovami asi ani nedokážem opísať ako veľmi som si túto knihu užila a ako veľmi ma tento príbeh inšpiroval. Ide o to, že si každý rôzne veci interpretujeme inak. V hobitovi je taktiež veľa vecí, ktoré si môžete všimnúť ak čítate medzi riadkami. POVIEM vám ako vidím príbeh Hobita ja. Pre mňa je tento príbeh o Bilbovi, hobitovi, ktorí vždy túžil niečo zažiť ale kvôli zaužívaním zvykom a názorom jeho okolia sa nikdy neopovážil zažiť niečo také, čím všetci v jeho okolí opovrhujú: dobrodružstvom! Jedného dňa sa pred jeho dverami objaví čarodejník Gandalf a veci sa skomplikujú...myslím, že všetci ľudia máme dve strany, jednu bláznivú, ktorá nás núti robiť niekedy fakt bláznivé veci, hovoriť veci bez premýšľania, konať impulzívne a potom tú druhú, ktorá nás pred bláznivými vecami chráni, vďaka ktorej v poslednej chvíli nepovieme čo sme si mysleli, alebo neurobíme čo by sme v impulzívnom záchvate urobili okamžite... u Bilba vyhrala práve tá prvá strana a tak sa vydal na dobrodružstvo svojho života. Spoznal mnohých ,,ľudí" z ktorých sa postupom času stali priatelia. Veci, prekážky či už radostné chvíle, ktorými spolu prechádzali ich spojili a vytvorili pevné priateľské putá. V mnohých prípadoch sa Bilbo mohol kedykoľvek schovať a myslieť len na seba, byť sebecký a nechať ostatných v štichu ale neurobil to, možno nad tým premýšľal ale neurobil to. Preukázal lojalitu, ktorú mu napokon jeho kamaráti taktiež opätovali. Prešiel si mnohými vecami, ktoré ho zmenili a to k lepšiemu. To, ako sa počas celej cesty prekonával a snažil sa konať správne a odvážne, to bolo veľmi dojímavé. Zakončím to asi tým, že HOBIT je pre mňa jedna z najinšpiratínejších a jedna z najlepších kníh na svete.

nič pre mňa (Karin Schildová, 19.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Keďže všade okolo mňa kamarátky klebetia o tejto knihe a o tom, aká je úžasná, som sa rozhodla ju prečítať. Aby som bola úprimná, kniha ma vôbec nezaujala. Toľko chvály, čo som si vypočula sa mi zas nepotvrdilo a knihu som dočítala len preto, aby som bola v obraze pri debate.

Čarovná rozprávka (Michaela Dúcsová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlhšiu dobu som si dala pauzu od môjho obľúbeného Pána prsteňov, o to krajší bol návrat do Stredozeme. Tolkien je jednoducho úžasný, fantastický spisovateľ. Začiatok, kedy sa z ničoho nič k pokojnému Bilbovi nahrnie tucet trpaslíkov so zvučnými menami som si vyslovene užívala a bavila sa na ňom. Hoci som videla všetky filmy, čítanie je celkom iná káva. Páčila sa mi cesta, na ktorú sa podujal ako lupič a farbisté opisy Stredozeme a jej obyvateľov šteklili moju fantáziu. Jediné miesto, ktoré sa mi ťažko čítalo bol temný les s obrovskými pavúkmi. To priznávam, že som aj pri filme zatvorila oči, také to bolo desivé:) Putovanie trpaslíkov je plné prekvapení a bojov. Páčilo sa mi, ako sa Bilbo spočiatku ostýchal vôbec ísť s nimi a dlhú dobu to vyzeralo akoby sám nevedel, ako sa k nim preboha dostal. V takýchto chvíľach ma vždy pobavilo, keď myslel na svoje kreslo, na svoju noru a veľmi si želal byť opäť tam. A bol chudák večne hladný. Napríek tomu vždy zvíťazil jeho bojovný duch, ukrytý kdesi veľmi hlboko v jeho hobiťom telíčku. A tiež jeho povaha a charakter, keď mnohokrát pomohol priateľom z kaše, hoci nastavil i vlastný krk. Scéna, kedy zradil Thorina ma prekvapila, nevedela som, o čo mu ide, ale aj tu sa ukázala jeho dobrá povaha. Ak teda hľadáte čarovnú rozprávku pre dospelých na dlhé zimné večery, otvorte si Hobita, pustite si k nemu zo soundtracku Far over, the misty mountains cold... a máte postarané o skvelý zážitok:)

Úžasný záver (Lucia Bobancová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak ste fanúšikom Pána prsteňov, o čom vôbec nepochybujem, tak rozhodne by ste mali prečítať túto knihu. Je začiatkom Frodovho príbehu. Troška pomalší rozbeh, ale záver bol bravúrny :)

Hobit (Zuzana, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Rovnako ako pri trilógii o Frodovi aj v tejto knihe môžme sledovať to, aký majster je autor tejto knihy. Tento príbeh je nádherný a to nie len pre veci, ktoré sa v ňom odohrávajú, ale hlavne pre prírodu a situácie, ktoré sú neskutočne nádherne opísané a je im venovaný dostatok priestoru. Hobit je milá, krásna, relatívne častokrát aj vtipná kniha, ktorú by si mal prečítať každý fanúšik PP, aj keď je písaná mierne ako rozprávka, ale krásna. Rozhodne odporúčam.

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní sa určite nebudete nudiť. Tolkien bol neskutočný spisovateľ s obrovskou fantáziou a zmyslom pre detaily, čo je vidno pri čítaní jeho diel. Niekoľko krát som prečítala všetky jeho knihy, no každý krát objavím niečo nové, niečo, čo ma ešte hlbšie vtiahne do deja.

neskutocne (Michal Matija, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úžasná autor všetko pekne popísal ako vyzeral dom a pod. Dej sa pekne vivyjal ale v koniec aky je som nedufal. Nieje smutný ale kus nečakaný. Túto knihu odporúčam každému a nielen túto aj ostatné tolkienove knihy. Preco? Lebo vsetky knihy su úžasné napísané. Lebo autor vždy všetko dobre a pekne vystihne a opise.

WOW :) (Zuzana V., 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha vám presne ukáže kde sa začína Pán prsteňov. Je to zaujímavejšie čítanie, teda podla mňa (Táto kniha ako Pán prsteňov). Dej sa skoro nikde nevlečie, je to zaujímavé a človek nechce pustiť knihu z ruky, kým sa nedozvie ako skončí celý príbeh. Jedinečnosť, tá pestrosť fantázie ma okúzlila. Jeden z najlepších spisovateľov vôbec :)

Skvelá (Ivka, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
No musím povedať, že klobúk dole :) Je to jedinečný a skvele napísaný príbeh, ktorý má od začiatku grády, zaujme už od prvej stránky a vtiahne Vás do deja a Vám neostáva nič iné iba obracať stránky a dychtivo hltať celý príbeh až kým neprečítate poslednú vetu :) Je to veľkolepý začiatok Pána prsteňov. Jednoznačne odporúčam všetkým fanúšikom Tolkiena :)

Vyborná kniha (Ľubomír Andrej, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha v mnohých veciach aj lepšia ako Pán prsteňov. Jednoduchá, mnohokrát zábavná ale aj veľmi napínavá. Kto by povedal že roprávanie hádaiek je také napínavé :D

Určite odporúčam fanúšikom Pána prsteňov (Tomáš, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tam, kde Hobit končí, tam sa začína Pán prsteňov. Vrelo teda odporúčam siahnuť po tejto knihe fanúšikom Pána prsteňov. Získajú ucelený pohľad na celý príbeh.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x