bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka
Buxcafe iBux.sk







  • Cena platí do: 31.7.2016

Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Vydavateľ:IKAR
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (5.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.07.2016 03:34

Lepšia cena: 7,90 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,12 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte:2,78 € (zľava 26%)
Lepšia cena
  • Sledovať titul
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Objednávací kód NZ201929

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Švankés

1 bravčové koleno alebo hlava
paprčky
bravčový jazyk
bravčové obličky
bravčové srdce
250 g bravčových koží
soľ
mleté čierne korenie
majorán
2 pretlačené strúčiky cesnaku
bravčový žalúdok

Bravčové koleno alebo hlavu spolu s paprčkami, jazykom, obličkami a srdcom dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme, kým mäso nie je mäkké, potom všetko vyberieme z hrnca, mäso oberieme od kostí a nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré dáme do misy. Pridáme soľ, koreniny a cesnak a dobre zamiešame. Zmesou naplníme bravčový žalúdok, ktorý predtým na jednom konci zaviažeme. Po naplnení zaviažeme aj druhý koniec a žalúdok trochu popicháme. Varíme asi 1,5 hodiny v hrnci s vodou pri teplote 80 °C. Po uvarení švankés vytiahneme, opláchneme studenou vodou a zaťažíme doskami, tak aby sme dostali tvar tehly. Švankés môžeme nakoniec aj vyúdiť.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 5,81 €.

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD