bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Otcovi som odpustila - Príbeh dievčatka z bestsellera Bez dcéry neodídem

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Otcovi som odpustila - Príbeh dievčatka z bestsellera Bez dcéry neodídem

Fascinujúci príbeh ženy väznenej s päťročnou dcérkou v Iráne jej manželom, rozpovedaný v knihe Bez dcéry neodídem, pred rokmi obletel celý svet. No až teraz, po smrti otca, odhaľuje dnes už dospelá Mahtob, ako jej osemnásť mesiacov nedobrovoľného zajatia v moslimskej krajine kruto poznačilo celý život.
Ani po návrate do Spojených štátov nenachádzajú s matkou vytúžený pokoj – každá chápe vymodlenú slobodou inak. Zakríknuté dieťa ťažko znáša obrovskú publicitu, posmech spolužiakov i zákernú chorobu, s ktorou bojuje doteraz. Minulosť ju prenasleduje na každom kroku. Ale najväčšiu hrozbu stále predstavuje ich otec. Obe ženy žijú v neustálom strachu, že jedného dňa ich nájde a do bodky splní všetky svoje vyhrážky.

Z anglického originálu The Needful Threads. A daughter’Mamoir preložil Otakar Kořínek.

Detaily o knihe

Názov: Otcovi som odpustila - Príbeh dievčatka z bestsellera Bez dcéry neodídem

Originálny názov: The Needful Threads A Daughter´s Memoir

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pokračovanie príbehu (Zuzana, 15.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečakám, že knižka osloví každého. Určite nie je napísaná tak majstrovsky, ako vyšla z pera matky "malej" Mahtob. Pre mňa však určite stále za prečítanie. Knižku Bez dcéry neodídem som čítala prvýkrát ako 12ročná a odvtedy asi 7 alebo 8krát.. Rovnako aj druhú knihu Z lásky k dieťaťu. Musím povedať, že ja osobne som ten dôverne známy príbeh prežila znovu, očami dcéry. Bolo zaujímavé ale i smutné sa po rokoch dozvedať, ako naďalej žili v strachu a dalo by sa povedať v psychickom terore a celé to zaklincoval list jej otca.. Pokiaľ ste prečítali knihu Bez dcéry neodídem, dajte tejto aspoň šancu. Chcela som sa po dočítaní knihy hneď vrhnúť na ďalšie dielo z knižnice, ale... dnes nie. Dnešok patrí Mahtob a tomu, čím si musela vytrpieť..

No... (Michaela Tothova, 20.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Suhlasim s predoslou recenziou. Pribeh Bez dcery neodidem - som citala viackrat aj film som videla viackrat. Je to silny pribeh a otvara oci mladym naivnym zenam. Ale kniha ako pokracovanie je velmi priemerna :( Co ma v podstate dost mrzi, ze to posobi ako zarobok pre autorku. Samozrejme, nik by s nou osud asi nemenil, ale tu sa potvrdzuje, ze bez vetra sa ani listok nepohne. Neodradzam, ale skor iba jemne upozornujem, ze kniha nesplnila moje ocakavania.

Otcovi som odpustila (Ľudmila Vicenová, 6.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
kniha Bez dcéry neodídem patrí medzi moje "vyvolené". Keď som sa dozvedela, že existuje pokračovanie, potešila som sa a hneď si ho kúpila. Plná očakávania som ho začala čítať. Bola som plná očakávania, ako sa vyvíjali osudy matky a dcéry po návrate domov. Ale po par stranách som zostala sklamaná a len ťažko a s prestávkami sa dopracovávam k jej koncu. V tomto prípade je úplná pravda to, že niektoré knihy by nemali pokračovať..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Je ťažké odhadnúť, kedy mám niekomu povedať o svojej minulosti. Ak čakám pridlho, ľudia sa cítia oklamaní, podvedení. Nie je to vec, ktorú človek vyhŕkne pri prvom podaní ruky. „Ahoj, som Mahtob. Otec nás s mamou väznil osemnásť mesiacov v Iráne, kým sa nám napokon s pomocou pašerákov drog podarilo ujsť cez hory do Turecka.“ Alebo: „Ahoj, som Mahtob. Moje detstvo je témou knihy nominovanej na Pulitzerovu cenu, ktorá vyšla po celom svete, natočili podľa nej film a parodovali ju v televíznej show Saturday Night Live.“ Alebo dokonca: „Ahoj, som Mahtob. Pretože sa mama bála, že ma otec unesie, založila organizáciu, ktorá pomohla zachrániť sedemdesiatosem detí, obetí medzinárodných únosov rodičmi.“ Nešlo o to, že by som sa za svoju minulosť hanbila alebo nechcela o nej hovoriť. Išlo len o to, vystihnúť správnu chvíľu, aby som sa o ňu podelila.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x