bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Banka tiel - Darcovia

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 03.06.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Banka tiel - Darcovia

V Spórovej vojne prišla Callie o rodičov. S malým bratom Tylerom a kamarátom Michaelom žije ako tuláčka v opustených budovách a bojuje s renegátmi, ktorí sú pre kúsok jedla schopní zabíjať. Jedinú nádej predstavujú Prvotriedne destinácie, desivé miesto v Beverly Hills, ktoré založil a vedie tajomný muž. Destinácie získavajú mladých ľudí a ich telá prenajímajú seniorom, čo chcú byť opäť mladí. Keďže Callie beznádejne potrebuje peniaze, stane sa darkyňou. Čip, ktorý jej voperujú do hlavy, sa však pokazí a Callie sa zobúdza vo svojom tele v role svojej nájomníčky. Býva v jej dome, jazdí jej autami a stretáva sa so senátorovým synom. Cíti sa takmer ako v rozprávke, až kým nezistí, že jej nájomníčka má v pláne viac, než len užívať si druhú mladosť, a Prvotriedne destinácie chystajú niečo, čo by jej nenapadlo ani v tom najhoršom sne...

Detaily o knihe

Názov: Banka tiel - Darcovia

Originálny názov: Starters

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Koniec (ndnxbx, 18.7.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dosť dobrá kniha.. ale nepochopila som koniec, mohol by mi ho niekto prosím vysvetlit?

pokracovanie ? (Michal Hosmaj, 22.2.2015) Odpovedať

Chcem sa spitat na pokracovanie čital som onom ale zohnat nikde neviete prosim či je ?

velmi zaujímavá kniha (Věra, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá, skvelá, pekná kniha. Hore uvedené komentáre k tomu napovedajú. Odporúčam ju každému, neobanuje

Je po vojne. Ľudia medzi 20-60 rokov neexistujú. Žijú len deti, teanegeri alebo seniori. (miska m., 29.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som čítala v nemčine,,a bola supiiiis ♥

" My ti voperujeme do hlavy čip, ty budeš sladko spať a zatiaľ si v tvojom tele bude užívať 200- ročný senior a ešte si aj zarobíš." (Michaelaaa, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páčilo sa mi ako Priceová vykreslila svet. Chudobu a naopak bohatstvo. Ľudia vždy bažili po dlhovekosti, či nesmrteľnosti a na základe tejto myšlienky autorka napísala viac než slušnú dystópiu. Callie vykreslila ako cieľavedomé, slušne vychované a obetavé dievča, no zároveň je dala do vienka aj odvahu a preto bola v tomto príbehu výnimočná. Chytľavý štýl písania a veľmi rýchlo postupujúci dej zaručujú to, že sa od knihy nedá len tak odtrhnúť. Je pravda, že už na začiatku som vedela, čo asi bude nasledovať a sem tam mi to už prišlo trhlé, že to nemôže byť dopredu tak čitateľné. Vynahradil mi to však koniec. Autorka vie strhnúť. Ten pocit, keď presne viete ako to skončí a nemôže to byť inak a zrazu je to inak? Zviedla ma z cesty a dokonale ukončila príbeh.

zaujímavá,veľmi dobrá (Martina, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teší ma,že som sa k tejto knihe dostala. Obálka- veľmi zaujímavá,podľa mňa pekne pasuje k deju.Postavy boli super,až do konca sa nevedelo,čo od nich očakávať,každá záhadná svojim spôsobom,vlastne si pri tejto knihe uvedomíte,že možno tí čo sa hrajú na priateľoch nimi vôbec nemusia byť.Hlavná hrdinka bola veľmi rozumná,statočná,sympatická,páčilo sa mi,že sa starala hlavne o svojho mladšieho brata.Začiatok bol svojím spôsobom smutný,nevedela by som si predstaviť žiť v takej spoločnosti,bez rodičov a na ulici. Banka tiel- super nápad! Od začiatku až do konca napätie,silné priateľstvo,láska a statočnosť hl.hrdinky.Veľmi ľahko sa číta,je to príjemné čitanie a nedá sa od nej odtrhnúť,lebo vždy príde prekvapenie. Veľmi dobrá kniha,koniec síce smutný.Bola by som si veľmi rada prečítala pokračovanie. Odporúčam!

skvelá a zaujmavá kniha (Lucia, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom. Úžasné dielo autorky. Ani na chvíľu ma neprestala baviť... Autorka dej vysihla tak dokonale, že chvíľkami som smútila s dejom, inokedy som bola zmätená spolu s Calie a inokedy som sa tešila spolu s hlavnými postavami. No nikdy ma neopustila chuť dočítať ju dokonca. Dej ma celkom pohltil. Neviem sa dočkať pokračovania.

kniha ktorá zaujala (Katie-light, 3.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som smutná keď som knihu dočítala. Chcem druhý diel

Odporúčam :) (Romana Holíková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku to vyzeralo ako dystópia, v strede sa to zmenilo na detektívku, ku koncu opäť dystópia a záver ? ten bol ako koniec nejakého psychotického thrileru !!! Úžasná kniha :) Pútavý dej, ktorý sľubuje romantiku, napätie, smútok, HNEV a kopu ďalších pocitov :) Hlavná hrdinka bola skvelá, ani chvíľu mi neliezla na nervy, uvažovala inteligentne :) Čiže určite odporúčam túto knihu prečítať :)

Krásna =) (Dia, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zo začiatku neoslovila. Neviem, či to bolo kvôli anotácii alebo niečím iným. Hoci na obálku sa nemôžem sťažovať - tá je vážne zaujímavá a krásna. Nakoniec som si prečítala nejaké recenzie a rozhodla som dať knihe šancu. Určite som neoľutovala! Bolo to príjemné čítanie. Dystópie mám rada. Zo začiatku to išlo kúsok pomaly, ale to len prvých pár strán, skoro ako v každej knihe. Ale potom nasledoval dej plný zvratov, napínavý, netypický a originálny. Postavy boli fajn, hlavná hrdinka bola sympatická, ale čo musím ešte povedať je ten koniec!!!!! Nechcem nič prezrádzať, ale ten ma vážne dostal! Hovorila som si: To nemyslíte vážne?? :D Nakoniec by som to hodnotila ako veľmi príjemné čítanie :)

perfektna kniha (jarka, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vrelo odporucam autorkin styl nenudi kniha sa lahko cita dej nenudi kniha ma len 2 casti a pribeh sa uzavrie. Fajnova fantazy pre mladych ludi ktori maju rady dystopiu. Calie mi bola sympaticka uz od zaciatku nebojacne dievca milujuce svojho brata. Myslite si ze poznate svojich kamaratov ale v tejto knihe nebude vsetko tak ako sa zda co ked je vsetko inak???
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x