bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červená hmla

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červená hmla

Hrdinka Cornwellovej detektívnych príbehov doktorka Kay Scarpettová prichádza do ženskej väznice v Savannah. Má sa tam stretnúť s odsúdenou Kathleen Lawlerovou, biologickou matkou diabolskej Dawn Kincaidovej. Tá má na svedomí niekoľko vrážd v Massachusetts vrátane vraždy svojho biologického otca a doktorkinho spolupracovníka Jacka Fieldinga. Napriek manželovmu nesúhlasu sa Scarpettová rozhodne s touto ženou stretnúť a vypočuť si ju. Chce zistiť viac o Jackovi, súdnom patológovi a bývalom zástupcovi, ako žil v súkromí a čo ho spájalo s Kathleen Lawlerovou.
Jaime Bergerová, prokurátorka a partnerka Scarpettovej netere Lucy, odišla z New Yorku do Savannahu, aby sa zaoberala prípadom ďalšej odsúdenej, tínedžerky Loly Daggettovej. Pred deviatimi rokmi ju obvinili z vyvraždenia rodiny miestneho lekára, ale celý prípad vyšetrili iba povrchne. Väznica teda osudovo spája tri ženy – Kathleen, Lolu a Jaime.
Udalosti dostanú rýchly spád, keď Kathleen po návšteve Kay Scarpettovej za zvláštnych okolností zomiera. A Jaime Bergerová, s ktorou sa doktorka stretla v noci na neskorej večeri, na ďalší deň nedvíha telefón, nereaguje na odkazy. Napokon ju nájdu mŕtvu... Je to náhoda, alebo majú tieto udalosti nejakú súvislosť s odsúdenou Lolou? Alebo všetko smeruje k tomu, aby sa do niečoho vážneho zaplietla sama doktorka Scarpettová?

Z anglického originálu (G. P. Putnam’s Sons, Little, Brown, London 2012) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Červená hmla

Originálny názov: Red Mist

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Červená hmla (V. Berdáková Pavlík, 24.3.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Toto bola moja druhá kniha od tejto autorky a musím uznať, že oveľa lepšia. Kniha bola pútavá a napínavá, no koniec ma sklamal...zdal sa mi taký nedomyslený. Tiež sa neviem nejako stotožniť s hlavnou postavou Kay, zdá sa mi až príliš dokonalá..robí všetko - vie takmer všetko...No nejak mi nesadla. Možno sa to prečítaním ešte iných kníh od tejto autorky zmení. A vôbec mi nie je sympatická Lucy, nie kvôli jej orientácii, ale celkovo ako takej. Tak uvidíme...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kuchyňa vyzerá rovnako, ako keď som včera v noci odchádzala, okrem fľaštičky s antacidmi na pulte. Tá tam určite nebola, keď som umývala riad a odkladala zvyšné jedlo. Ani Jaimina veľká hnedá kabelka nie je prehodená cez operadlo stoličky, kde som ju videla včera a kam si ju zavesila, keď prišla s jedlom z Broughton and Bull. Kabelka teraz leží na koženej pohovke v obývačke a jej obsah je vysypaný na konferenčnom stolíku. Nezastavujeme sa však, aby sme sa pozreli, či niečo nechýba alebo čo v nej mohla hľadať. Spolu s Changom kráčam za Marinom chodbou s podlahou z tvrdého dreva vedúcou do hlavnej spálne vzadu.
Cez pootvorené dvere vidím časť postele a pokrčenú zeleno-hnedú posteľnú bielizeň. Vidím aj Jaime v hnedom župane, nemá ho poriadne stiahnutý. Leží dolu tvárou, pery má vykrútené nabok, ruky a hlava jej visia z postele. Jej poloha sa podobá polohe človeka, ktorý zomrel v spánku, podobá sa na polohu Kathleen Lawlerovej, ako keby v posledných chvíľach života obe zápasili, bojovali s agóniou. Nočné lampy sú rozsvietené, závesy na oknách zatiahnuté.
„Doriti,“ zopakuje Marino. „Ježiši.“ Podídem k Jaime bližšie, cítim zápach spáleného ovocia a rašeliny. To, čo vonia ako škótska, je rozliate po nočnom stolíku, je tu aj prevrátený pohár a vedľa neho prázdna základňa na bezdrôtový telefón.
Dotknem sa Jaiminej šije, aby som nahmatala pulz. Je však studená, posmrtné stuhnutie jasne hmatateľné.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x