bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poklady slovenskej kuchyne: Dolné Považie, stredné Považie, horné Považie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (2.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Dolné Považie, stredné Považie, horné Považie

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Dolné Považie, stredné Považie, horné Považie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dakujem autorke (monika, 10.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Potesila ma velmi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ochutnajte:

Podlisniaky

2 kg zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100 g hladkej múky
2 lyžičky soli
2 lyžičky mletého čierneho korenia
1,2 kg hlávkovej kapusty (veľká hlávka)
maslo na potretie

Ošúpané a umyté zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme odstáť a časť vody scedíme. Pridáme očistenú nastrúhanú cibuľu aj nastrúhaný cesnak, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto. Očistenú hlávkovú kapustu rozdelíme na listy a hrubú stonku zrežeme, aby kapustné listy boli rovnejšie. Na horúcu platňu položíme kapustný list, nalejeme naň pripravené zemiakové cesto (približne na hrúbku jedného centimetra po celom liste) a necháme dvojcentimetrový voľný okraj. Keď je spodná strana podlisniaka upečená, navrch položíme druhý list, podlisniak obrátime a pečieme z druhej strany. Z upečenej strany kapustný list stiahneme (nekonzumuje sa). Keď je podlisniak upečený z oboch strán, ešte teplý potrieme čerstvým maslom. Môžeme podávať s kyslým mliekom.

Poznámka
Podlisniaky môžeme piecť aj na suchej platni alebo panvici.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x