bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Calico Joe

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Calico Joe

Neobyčajne dojímavý príbeh o otcoch, synoch, odpustení a zmierení, odohrávajúci sa vo svete vzrušujúcich zápasov najvyššej americkej bejzbalovej ligy.

Leto 1973. Do prvej ligy vstupuje Joe Castle, bejzbalový talent a najúspešnejší nováčik všetkých čias.
Chlapec z malého mestečka Calico Rock v Arkansase od samého začiatku privádza do úžasu fanúšikov Cubs svojou fantastickou hrou. Odpaľuje jeden houmran za druhým a pri každom zápase láme ďalší nováčikovský rekord.
Calico Joe sa okamžite stáva idolom všetkých bejzbalových fanúšikov v Amerike. Patrí medzi nich aj Paul Tracey, mladý syn egocentrického a agresívneho nahadzovača newyorských Mets. Jedného dňa sa Warren Tracey a Calico Joe konečne postavia proti sebe v napínavom zápase a Paul pri tom nebude chýbať. Z tribúny v duchu povzbudzuje svojho hrdinu aj svojho otca. Potom však Warren hodí loptičku, ktorá navždy zmení život každého z nich...
Bejzbal v podaní Johna Grishama je strhujúci, ale to, čo z jeho najnovšieho románu robí znamenité dielo, sa odohráva mimo ihriska.

Z anglického originálu Calico Joe (Doubleday, a division
of Random House, Inc., New York 2012) preložil Patrik Roľko.

Detaily o knihe

Názov: Calico Joe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pekný príbeh (Jolana Sadvarová, 1.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Nečítam veľa Johna Grishama,je to pre mňa náročné čítanie,ale tento príbeh ma zaujal,tak som si knihu kúpila.Odhliadnuc od toho,že je tam "dosť"športovej terminológie,to pravé čo knihu obohatilo je krásny príbeh o ľudskosti,odpustení a aj napriek tragédii je záver veľmi pekný..

Veľmi osobité i pre tých, ktorí bejzbalu neroizumejú ani za mak (Palo, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
John Grisham je síce kráľom napínavých príbehov zo súdnych siení, ale aj jeho "odbočky mimo talár" (Hra o pizzu, Mississippské poviedky, Maľovaný dom, ...) nepochybne presvedčili každého (nielen) z jeho verných čitateľov. V prípade jeho predposlednej knihy Calico Joe to nie je inak. Je naopak fascinujúce, ako autor právnickych detektívok dokáže napísať úprimnú knihu o hráčoch bejzbalu, ktorej uverí úplne každý, aj ten, kto bejzbalu nerozumie ani za mak. Samotný Grisham, ktorý sa na konci knihy rozhodol v krátkosti ozrejmiť pravidlá tejto americkej hry píše: "Uvedomujem si, že zvyšok sveta nehrá bejzbal." Ono je však v tomto románe hra o "naháňaní sa za loptičkou" iba kulisou a Grisham skôr rozhráva neskutočný príbeh bejzbalového hráča za zenitom, jeho syna, ktorý sa vzdal svojho sna o bejzbale, práve kvôli svojmu otcovi... kvôli tomu, že sa za neho v podstate hanbil. Fascinujúci príbeh hráča, ktorého hviezdna kariéra skončila skôr, ako začala a jedinedčná ukážka Grishamovho majstrovského pera, v ktorom dokázal spojiť silný osudový príbeh s pre Američanov tak zaujímavým prostredím. Je to o bejzbale, ale napriek tomu, že mu tu nikto nerozumie, je to zaujímavá kniha, pretože je to neuveriteľný ľudský príbeh, pri ktorého písaní Grisham zatiaľ najviac (podľa vlastných slov) využil skutočné udalosti. Vynikajúce, dá sa to prečítať za dva večery (a nie preto, že to má v podstate iba 200 strán, ale preto, že sa od toho nedá odrthnúť).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Čo sa stalo s Calico Joom?

Začalo sa to nenápadne jednou natiahnutou podkolennou šľachou. Prvý pálkar pričleneného trojáčkového tímu Cubs počas zápasu vo Wichite padol na zem krátko po tom, čo obehol tretiu métu a vracal sa domov. Na druhý deň si Jack Hickman, prvý pálkar Cubs, poranil chrbát. Tím odrazu súrne potreboval niekoho, koho by mohol postaviť ako prvého pálkara, a tak siahli medzi rady do nižšej ligy a zo svojho dvojáčkového tímu v texaskom Midlande povolali dvadsaťjedenročného Joa Castla. Bol to najsľubnejší hráč v dvojáčkovej lige a všetci o ňom hovorili.

Keď priletel do Filadelfie, taxík ho odviezol rovno na Štadión veteránov, kde mu narýchlo upravili dres, pridelili číslo 42 a poslali ho na ihrisko. Hráči už trénovali nadhody. Pochopiteľne, že bol z toho všetkého poriadne nervózny, vzrušený a zmätený, a keď mu manažér klubu Whitey Lockman povedal: „Uvoľni sa. Začínaš v prvej zmene ako siedmy,“ Castle mal čo robiť, aby mu novučičká pálka nevypadla z rúk. Na svojej premiére na tréningu prvoligového družstva minul obidva prvé nadhody.
Uplynie poriadne dlhý čas, kým minie znova.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x