bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tweetni mi!

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tweetni mi!

Jeane Smithová je blogerka, kráľovná sekáčov a charitatívnych výpredajov. Má vlastnú lajfstajlovú značku Adorkable, pol milióna followerov na Twitteri, ale v škole ju považujú za chodiacu módnu katastrofu. Je výstredná, provokatívna, nemožná. Ani náhodou nezapadne medzi spolužiakov, na ktorých sa díva zvrchu, lebo sú nudne rovnakí – všetci sa rovnako obliekajú, rovnako myslia.
Michael Lee je školská hviezda, vzorný študent, idol dievčat, skvelý futbalista, zlatý chlapec svojich rodičov.
Nemajú vôbec nič spoločné. Tak prečo sa stále bozkávajú?

Z anglického originálu Adorkable (Atom, London 2012)
preložila Oľga Kralovičová.

Detaily o knihe

Názov: Tweetni mi!

Originálny názov: Adorkable

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

šok! (Michaela Vargová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď som si zo začiatku myslela, že to bude typický tínedžerský príbeh kde sa do seba zamilujú dvaja totálne odlišní ľudia, z časti som sa mýlila. Je to kniha kde sa predstavuje skutočný život a nie ten ideálny ktorý je nám tak veľmi vzdialený. Áno samozrejme je to "trošku" skreslené ale prečo nie .... ? Túto knihu som si kúpila v jednom kníhkupectve len preto lebo bola v akcii... ale po prečítaní som si uvedomila, že aj keby v akcii nebola kúpila by som ju... Čítala som ju ja (mám 18 rokov), moja spolužiačka a aj kamarátkina sestra (má 12 rokov)... Táto kniha je vhodná podľa mňa pre všetky vekové kategórie a nie len pre tých mladších:)

Dobrý nápad (Petra Zmatková, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som začala čítať pretože som mala pocit, že som ju už dávnejšie zahliadla a páčila sa mi. Nakoniec vysvitlo, že to tak nebolo, ale to nebolo dôležité. Najprv ma kniha nebavila. Rozmýšľala som, prečo som to vôbec začala čítať. Predsa len... Baba so sivými vlasmi, čo sa zvláštne oblieka a je na všetkých protivná? Chalan, ktorý zosobňuje prototyp školskej hviezdy? Čo ich môže asi v tejto knihe čakať, okrem toho, že sa do seba zamilujú? Ale mýlila som sa. Asi v polovici som sa konečne dobre pohrúžila do príbehu, pochopila som hlavnú hrdinku, aj keď som sa pre zmenu viac stotožňovala s Michaelom. Kniha trochu zaujímavo poukazuje na to, či je dobré byť obyčajným, alebo byť výstredným, aj keď ja by som až do takých extrémov nešla :)

V pohode :) (Katarína, 30.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Síca ma zo začiatku táto kniha nudila ale potom to bilo celkom zaujímavé a zábavné. Dosť som sa bavila.

Priemer (Ivana Šrameková, 19.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha je úplný priemer, no nenudí. Jeane je úžasne svojská a Michael je zase celkom zlatý a aj keď sú to poslední ľudia na svete, ktorí by sa k sebe mohli hodiť, je celkom zábavné čítať o situáciách, v ktorých sa spolu títo dvaja ocitli. Ako som už povedala, je to priemerná kniha, dobrá na oddych a možno zasmiatie sa, ale druhý raz by som ju už nečítala.

Skvelé! (Sisa Urbanová, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha má 310 strán a prečítala som ju na jeden dúšok, vtpná, crazy, ani trošku nenudila.:-) Skvelé prázdninové čítanie, ale aj vhodný darček k narodkám pre kamošku:-)

Fajn kniha :) (Ema Šašalová, 3.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma príjemne prekvapila, pretože som nečakala od nej tak veľa. Miestami boli napínavé, inde veľmi romantické, alebo smutné. Na knihe sa mi páčilo najviac to, že sa tam písal postoj z oboch strán a tak som vedela vniknúť viac do deja. Príbeh sa mi celý páčil a vykľulo sa z toho len jedno- Buď taký aký si a nemeň sa!! Knižku odporúčam na trávenie letných večerných príjemných chvíľ :D

Bomba!!! (Evelin Kiss, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je skvelá! Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Veľmi verne vykresľuje odlišnosť teenagerov a celkovo ľudí, že mnohí sa nechajú vliecť davom a boja sa experimentovať či povedať názor. Navyše je to veľmi aktuálne téma - blogovanie, twitter, facebook a bohviečo ešte, čo momentálne patrí k tejto generácii mladých a ovplyvňuje im život. Príbeh sa točí hlavne okolo Jeane a Michaela a ich nevšedného vzťahu a zároveň sa odhaľujú zákutia ľudskej psychiky a správanie teenagerov. Autorka naozaj verne opísala všelijaké situácie a verila som jej každé slovo. Autorka sa v tom vyzná. Príbeh sa rozpráva raz z pohľadu Jeane a raz z pohľadu Michaela. Jeane je výstredná, je extravagantná, experimentuje a nebojí sa ničoho, oslovte ju a pripravte sa na papuľnatosť a útoky na vašu nudnosť a úbohosť vášho života. Aj ona ale má svoje slabiny a musíte byť veľmi výnimočný, aby ste sa k nim dostali. Ona je proste Adorkable! Knihu jednoznačne odporúčam - je to jednodielne, skvelé, pútavé, smiešne, zaujímavá, no jednoduchá téma a z príbehu sa dá vyčítať veľa z psychologického rozpoloženia ľudí v rôznych situáciách. Kniha má veľké čaro a iskru.

Tweetni mi! (Marianna Barčíková, 11.3.2013) Odpovedať

Jeany je tak správne šiknuté dievča, ktoré je jednoducho nad vecou. Miluje sekáče a všetko čo nie je normálne. Je autorka blogu adorkable, ktorý láme rekordy. Neustále tweetuje a je závislá na haribe a taktiež sa rada háda z učiteľmi. Na druhéj strane je tu Michael Lee. Michael je úplný opak. Chalan je ,ako inak ,futbalista je dokonca ja vzorný žiak a aj syn. Z rodičmi ma skvelý vzťah. A je normálny. Takže čo týchto dvoch, na míle vzdialených ,mladých ľudí zvedie k sebe ? Dej je o mladom dievčati a mladom chlapcovi , ktorých dohromady spoja ich druhé polovičky. Netrvalo dlho a pojašená Jeany a rozumný Michael sa púšťajú do bláznovho vzťahu. Toto je geniálna kniha! Musím povedať že som sa trochu bála , lebo v tej dobe som dávala moc nadšenia do kníh, ktoré nakoniec vôbec nestáli za to. Do tejto knihy som sa pustila s tým , že nemám čakať nič extra. A potom som si uvedomila, že som už v polke a smejem sa na celý dom. Kniha má veľmi prekvapila a ja vôbec neľutujem že som si ju kúpila. Táto kniha sa behom jedného prečítania zaradila medzi moje TOP 10 a je škoda že nemá pokračovanie, Dúfam že Ikar vydá aj inú knihu od tejto spisovateľky, lebo má vtipný a príjemný štýl písania . Tweetni mi je jednoducho skvelá kniha a ja ju každému odporúčam
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

OBAVY GENERÁCIE Y?
Revolúciu pravdepodobne nebudú vysielať v televízii,
pokiaľ nemáte predplatené prémiové kanály,
ale stavím sa, že nájdem milión ľudí,
ktorí ju budú lajkovať na Facebooku.

„Takže vitajte v Generácii Y. Prosím, nevystrkujte ruky z auta a nekŕmte zvieratá. Volám sa Jeane a budem vás sprevádzať prehliadkou najčudnejšieho zvera zvaného tínedžer. Ukážem vám jeho myšlienky, jeho sny, vášne, ambície – a prečo je dôvodom na opätovné zavedenie povinnej vojenskej služby.
Generácia Y totiž predstavuje všetko, čoho ste sa obávali. Je všetko, čo ste si predstavovali v najhorších nočných morách.
Jej predstavitelia sú leniví, apatickí, neoriginálni, boja sa noviniek, boja sa rozdielu, skrátka boja sa.
Flámujú. Mýlia si sex s intímnosťou. Celkom určite vám nevedia povedať hlavné mestá viac ako piatich krajín. A naozaj si myslia, že Justin Bieber je druhý príchod Krista.
Iba päťdesiat percent Generácie Y vlastní viac ako dve knihy a áno, počúvajú hudbu, ale sťahujú si ju z internetu, lebo je to zadarmo. Ich bojový pokrik je CHCIEŤ, VZIAŤ SI, MAŤ.
Dámy a páni, toto je moja generácia a moja generácia je sakramentsky skazená.

TÍNEDŽER JE MŔTVY, NECH ŽIJE MLÁDEŽ PRED DVADSIATKOU!
Šaty od Gucciho a parádne kabriše.
Generácia Y chce všetko a chce to HNEĎ!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x