bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nekonečný príbeh

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nekonečný príbeh

Rob, čo chceš

– tak znie nápis na symbole neobmedzenej moci v krajine Fantázia. Skutočný význam tejto vety sa však Bastián dozvie až po dlhom a dobrodružnom hľadaní...

Dvanásťročný Bastián Baltazár Bux nie je v škole veľmi obľúbený, preto je často sám a najlepšie sa cíti medzi policami plnými kníh. Jedného dňa neodolá a z antikvariátu ukradne tajuplnú hrubú knihu so znakom dvojhlavého hada na obálke a s dvojfarebným písmom. Keď sa do nej začíta, kniha ho nečakane vtiahne do svojho deja a chlapec sa tak stane súčasťou napínavého príbehu. Dozvie sa, že krajine Fantázia a jej vládkyni, detskej kráľovnej, hrozí zánik. Kráľovná si na pomoc zavolá Atreja a poverí ho, aby sa spolu s drakom šťastia Falkom pokúsil zachrániť krajinu. Všetko však nasvedčuje tomu, že práve nešikovnému Bastiánovi, ktorý je v triede terčom posmechu, sa podarí odvrátiť zánik Fantázie a zachrániť jej podivuhodných obyvateľov.

Nekonečný príbehpreložili do viac ako 35 jazykov a predalo sa osem miliónov výtlačkov.

Na motívy skvelej Endeho knihy nakrútil režisér Wolfgang Petersen roku 1984 rovnomenný film. Obľúbili si ho už celé generácie detí aj rodičov a dodnes rovnako uchvacuje malých aj veľkých divákov.

Z nemeckého originálu Die undendliche Geschichte (Thienemann Verlag GmbH, Stuttgart/Wien 2004) preložila Elena Diamantová.

Detaily o knihe

Názov: Nekonečný príbeh

Originálny názov: Die unendliche Geschichte

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nekonečný príbeh (Ivana Hudáková, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Nekonečnom príbehu som túžila od kedy som sa dozvedela, že vyjde v slovenskom preklade. V detstve som film zbožňovala a často som ho pozerala. A hoci už dávno nie som dieťa na jej čítanie som sa hrozne tešila. Na začiatok musím povedať, že ma trochu sklamala obálka knihy, no ako sa vraví nesúď knihu podľa obalu, tak som sa začítala do príbehu a bol vážne skvelý, dokonca lepší ako si ho pamätám, čo je pochopiteľné nakoľko sú knihy vždy lepšie ako filmové spracovania. Tých 424 strán mi ubehlo ani neviem ako, kniha je prekrásna o priateľstve, láske, odvahe, ale aj o ľudských chybách a problémoch... Autor vytvoril svet, ktorý Vám učaruje je to skrátka skvelá kniha :)Páčilo sa mi aj dvojfarebné písmo, čo robí túto knihu originálnou. Knihu by si mal prečítať každý a je jedno či máte 8 , 25 alebo 50 rokov. Kniha je pre všetkých a každý si v nej nájde niečo čo ho osloví :)Pre mňa to bol dych berúci, brilantný knižný zážitok, preto sa kniha zaradila medzi moje srdcovky. Určite odporúčam!

Nekonečne super (Nina, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá sa dá čítať stále dokola a stále nachádzate nové drobnosti. Kniha má čestné miesto v mojej knižnici a určite sa k nej budem vracať. Krásny príbeh pre deti a pre dospelých perfektné vysvetlenie, prečo je fantázia taká dôležitá

Krásna, milá... jednoducho rozprávka :) (Ema Šašalová, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poviem Vám, že keď som dostala túto knihu, tak som sa na ňu veľmi tešila, ale zároveň bola dosť hrubá, čo mi dnes už nerobí taký problém... Kniha ma hneď vtiahla do deja- malý, tučný chlapec ukradne knihu a odrazu... číta sám o sebe. Miestami som bola úplne unesená. Konečne som spoznala tú klasiku, na ktorej vyrastali dnes už dospelí ľudia. Drak Falko bol úžasný. Keď sa však Bastián Baltazár Bux naozaj ocitne v knihe a v tomto čarovnom svete, pripadalo mi to, ako keby som tam bola aj ja. Všetky dobrodružstvá, kúzla a čary... no to bolo niečo pre mňa. Postupom však u Bastiána začali vládnuť zlé ľudské vlastnosti- medailón ho zmenil. A to sa mi najviac páčilo. Práve toto odzrkadľovalo zlé ľudské vlastnosti a ako sa charaktery ľudí menia, keď majú moc, sú ospevovaní a každý si ho váži. Nakoniec sa však všetko dobre vyvinulo, za čo som nesmierne rada a 400 strán mi ubehlo, ani neviem ako. Knihu by si mal teda naozaj každý prečítať a je jedno či máte 10 , 25 alebo 40 rokov. Kniha je pre všetkých a každý si tam nájde kúsok seba. Kniha má úžasnú obálku a aj dvojfarebné písmo, čo mi vôbec nerobilo problém a práve aj tým bola kniha hneď na prvý pohľad exotická. Kniha je prekrásna o priateľstve, láske, odvahe, ale aj o ľudských chýbach a problémoch... Nakoniec sa však všetko dobre vyvinie a aj v ľudskom svete si začne rozumieť Bstián so svojím ockom... Kniha by nemala chýbať v knižnice je totiž... úžasná!!

Skvelá kniha (Katarína Šantavá, 5.1.2014) Odpovedať

Nekonečný príbeh sa stal najoblúbenejší pre moju len tri a pol ročnú dcérku, každý den pozerá film a každý večer čítame knihu, ona žije týmto príbehom. Len obal knihy nás sklamal, mohol byť ako pravá kniha s Orinom.

Som prekvapená- Super! (Ema, 4.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knižku dostala, vôbec som si nemyslela, že môže byť taká dobrá. Nečakala som od nej veľa, ale prekvapila ma! Prvé kapitoly som prečítala veľmi rýchlo a knižka má svoje čaro, vtiahne vás do deja a tak sa zamotáte do príbehu, že niet cesty späť! Myslím si, že táto kniha, by nemala chýbať u nikoho, lebo je to rozprávkový, očararujúci príbeh, ale aj pred dospelých! Veľmi dobrá knižka! :)

úžasná kniha (Ivan, 4.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dal som na pani Lenku a kúpil som si túto knihu. Absolútne neľutujem a je mi jedno či si niekto kto ju u mňa uvidí pomyslí - taký starý a taká kniha - je proste úžasná a film sa jej nevyrovná. Vytkol by som len v preklade výrazy ako - ošklivý tvor, strašlivý boj..... Určite existujú slovenskejšie výrazy

Fantasy svet (Martina B., 25.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že nie je jediného dieťaťa ktoré by nevidelo Nekonečný príbeh. Ako malá som ho videla hádam stokrát. Dobre možno preháňam ale ide mi o to, že je to nezabudnuteľný príbeh plný fantázie, ktorý deti vnímajú ako prirodzenosť. A kniha je ešte lepšia ako film. Môžete to precítiť ešte intenzívnejšie, zžiť sa s postavami ešte silnejšie :) Krásna kniha, ktorá by nemala chýbať v žiadnej knižnici

Nekonečne skvelý príbeh (Lenka, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak na toto dielo som sa tešila ako malá, nepochybne preto, že film podľa neho natočený som milovala – ako malá :-) A nesklamalo ma! Naopak. Keď som ho v polovici osemdesiatych rokov videla prvý krát, bola som dieťa a tak som ho aj vnímala, ako úžasnú rozprávku. Teraz po rokoch som však dostala vďaka knihe možnosť pochopiť – naozaj pochopiť. Pre deti je fantázia čosi prirodzené, úžasný svet v ktorom je dopriate žiť každému z nich, či je materiálne bohatý, alebo nie, drobcovi zo Slovenska rovnako ako z Afriky. My „veľkáči“ už nemáme čas na predstavivosť. Naozaj ale nemáme? Myslíte, že táto kniha už nie je pre vás, lebo ste dospelí? Omyl! Okrem príjemného čítanie bez násilia a vrážd, predsa však plné napätia nám totiž pripomenie niečo, na čo mnohí v poslednej dobe zabúdajú, a to byť ľudskí.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zrazu sa v sieni rozhostilo ticho a všetky pohľady sa obrátili k veľkým dverám. Otvorili sa a dnu vstúpil Cheirón, chýrny a povesťami opradený majster liečiteľstva.
Bola to bytosť, ktorú v starých časoch nazývali kentaurus. Prednú časť tela mal ľudskú, zadnú konskú. Cheirón bol však takzvaný čierny kentaurus. Prichádzal z veľmi vzdialenej oblasti, ležiacej ďaleko na juhu. Preto bola jeho ľudská polovica ebenovočierna, len vlasy a bradu mal biele a kučeravé, konskú časť mal pásikavú ako zebra. Na hlave mu trónil čudesný trstinový klobúk. Okolo krku mal reťaz so zlatým amuletom, na ktorom boli dva hady, jeden svetlý, druhý tmavý, ktoré sa navzájom hrýzli do chvosta a tvorili ovál.

Bastián prekvapene prestal čítať. Zaklapol knihu – tam, kde skončil, strčil prst – a ešte raz si pozorne prezrel obal. Boli na ňom dva hady, ktoré sa navzájom hrýzli do chvosta a tvorili ovál! Čo asi znamená tento zvláštny znak?

Každý obyvateľ vo Fantázii vedel, čo tento medailón znamená. Bol to znak toho, koho poverila detská kráľovná, aby konal v jej mene.
Povrávalo sa, že medailón dodáva nositeľovi tajomnú silu, hoci nik presne nevedel, akú. Každý však vedel, ako sa volá: ORIN.
Mnohí sa vyhýbali vysloviť toto slovo a nazývali ho „klenot“ alebo pentakel, prípade iba „Lesk“.

Teda aj na knihe bol vyobrazený znak detskej kráľovnej!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x