bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bosá v priesvitných šatách

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bosá v priesvitných šatách

Podrobnejšie informácie nájdete na tejto stránke.

Bosá v priesvitných šatách - anotácia

„Sú knihy, ktoré hoja bolesti. Sú knihy, ktoré rozvášňujú. Knihy múdre, i nahlúple.

Knihy pre verných, i neverných čitateľov. Knihy na počúvanie. Na vzlietnutie.

Knihy zažité a knihy ako pridaná hodnota bežnej knižnice. Knihy, ktoré milujeme po celý život, ale aj také, na ktoré zabudneme. Sú knihy, ktoré často citujeme, prenášame v duši z miesta na miesto, vláčime v duchovnom batohu, nosíme pri sebe ako modlitebné knižky, dychtivo odporúčame priateľom. Knihy voňajúce panenstvom neroztvorenia, papiera, rezby a tlače, vstupujúce do nášho života opatrne ako slušní hostia, ktorí už nikdy neopustia domácnosť. A sú aj knihy, ktoré vznikli takpovediac bokom, z nevyspytateľného chcenia náhody a možno aj autorského zámeru vyčistiť si hlavu či stôl.”

Týmito slovami uvádza excelentný slovenský básnik, spisovateľ a textár Kamil Peteraj svoju novú básnickú zbierku Bosá v priesvitných šatách, ktorá obsahuje vyše šesťdesiat básní a sentencií  a doplnená je originálnymi ilustráciami výtvarníka Martina Augustína. K čitateľovi sa tak dostáva krásna kniha, ktorá predstavuje symbiózu čistej poézie a  výtvarného umenia.

 

Kamil Peteraj (1945) - spisovateľ, básnik, textár,  má za sebou naozaj veľmi bohatú tvorbu.

Z jeho básnických zbierok vydaných v Ikare sa doposiaľ predalo neuveriteľných 50 tisíc výtlačkov!  Knižne vydal vyše dve desiatky zbierok poézie a kníh s piesňovýmí textami. Za zbierky V slepých uličkách, Voňavé tajomstvá, Breviár lásky, Čo bolí, to prebolí,  Čo sa šeptá dievčatám získal Zlaté, resp. Platinové knihy. Za básnickú zbierku Čo sa šeptá dievčatám dostal v r. 2007 cenu literárnej krituky Zlaté pero. Básne Kamila Peteraja sú preložené do viacerých jazykov.

Detaily o knihe

Názov: Bosá v priesvitných šatách

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nie je to kniha, ale majstrovské dielo (Andy, 5.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherné, nádherné, nádherné! Nepatrím medzi čitateľov poézie, no táto kniha si ma získala na prvý pohľad. Je rozdelená do akýchsi štyroch „sekcií“. Tretia ma upútala akosi viac, asi som sa v nej najviac našla, akoby sa dotkla priamo môjho srdca. Neprechádzam ľahkým obdobím a básne ako: Po rokoch, Odpúšťam, Na slnečnej strane sveta, Nečakám ťa na kolenách, Anjelom sa unavili krídla potešili, pohladili dušu, či dokonca spôsobili nejakú tú slzu. Všetkým básňam v tejto knihe však podľa mňa kraľuje neprekonateľná – Hľadá sa Pánboh pre všetkých. Verše „Všetci chceme vzlietnuť, ale kam, stokrát si to skúsim, kým to vzdám“ mi zostali v hlave i v srdci. Nádherné básne sú doplnené rovnako nádhernými kresbami, vzájomne sa dopĺňajú. Či už čítate poéziu často, zriedkavo alebo vôbec, touto knihou nešliapnete vedľa. Bosá v priesvitných šatách sa dá vystihnúť podľa mňa dvomi slovami – MAJSTROVSKÉ DIELO.

skvost v mojej knižnici (Martina Putoráková, 10.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že poéziu často nečítam, prednosť dávam románom, či poviedkam, ale táto kniha si ma doslova pripútala. Kamil Peteraj túto zbierku venoval svojej manželke Ľubke a synom Kamilovi s Markom, no podľa mňa ju venoval aj každému čitateľovi, aspoň ja som to cítila takmer pri každej básni. Niekedy som mala zimomriavky na tele, niekedy slzy v očiach, no pri básni - Z pekla šťastie som sa s chuti smiala. Osobne sa mi najviac páčila báseň- Čo sa nedá zopakovať a v tesnom závese za ňou - Hľadá sa Pánboh pre všetkých. Ilustrácia knihy sa nedá prehliadnuť. Obrázky sú veľmi jemné a pôsobia upokojujúco, vlastne ako celá táto zbierka. Toto skvelé dielo vrelo odporúčam, určite urobí každému radosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x