bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha

Philip Carlo vychádzal z viac ako dvesto štyridsiatich hodín rozhovorov s Richardom Kuklinským, ktoré uskutočnil v Trentonskej štátnej väznici. Na detailne vykreslenom pozadí Kuklinského osobného života opísal mnohé z údajne viac ako dvesto mimoriadne krutých vrážd, ktoré tento nájomný vrah spáchal. Kuklinského obeťami neboli len tí, ktorí prekážali mafiánom. Viacerí zavraždení sa len ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ak mu niekto spôsoboval problémy, riešil ich vraždou.

Carlovi sa dokonale podarilo preniknúť do myslenia jedného z najbrutálnejších masových vrahov v dejinách kriminalistiky.

Z anglického originálu The Ice Man. Confessions of a Mafia Contract Killer (HarperCollins Publisher, New York, 2006) preložil Karol Vlk.

 

Detaily o knihe

Názov: Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha

Originálny názov: The Ice Man

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Máte radi mafiánske krimi? - chodte do toho (Peter Šufliarsky, 8.3.2013) Odpovedať

Veľmi dobre napísaná kniha, ktorá vám miestami naozaj nabudí zimomriavky a určite Vás v mnohom prekvapí. Opisy udalostí zvládnuté na jedničku, ktoré vás vtiahnu do deja hneď na prvých stránkach. Potom už len ťažko uniknete kapitolám a knihu naozaj rýchlo prečítate. Sám som sa nenazdal a za tri dni bolo po nej, ale jej atmosféra vo mne ostane ešte dlho. Jedna s kníh ku ktorej sa dá dokonca s chuťou vrátiť - nejedná sa o žiadnu jednorázovku, knihu si určite vychutnáte znovu a znovu...

:) (Adika, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som prečítala za 2 dni. Ku koncu mi to už síce pripadalo, že sa téma stále opakuje, ale bolo to veľmi zaujímavé čítanie.

Ako životopisný žáner možno ... (JP,12.2.2013, 12.2.2013) Odpovedať

neoslovila ma
.... ale hodnotiť knihu ako strhujúce, napínavé dielo to sotva. S Karikou a jeho 3 x V tieni mafie a "Na smrť" sa nedá ani porovnať. Jednou vetou povedané, Philipov štýl písania mi až tak nesedí a ku koncu knihy som sa tešil, že to už budem mať za sebou.Na stupnici od 1 do 10 tak maximálne na 4(u Kariku 10 - bez debaty)

pre silné žalúdky (Lenka, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Touto knihou som sa predčasne zásobila na Vianoce, je jednou z mnohých pre môjho otca. No neodolala som a prelúskala ju za jeden deň. Bolo to fantastické čítanie. dokonalé vykreslenie formovania osobnosti hlavného predstaviteľa iba znásobila konečné "pochopenie" jeho konania. Ak túžite po akcii, hrôze, psychológii osobnosti, ... mraziar je to pravé

mraziar (sisa, 21.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutocna kniha...doteraz, co som citala boli slabe odvary,,detailne opisovana vacsina vrazd..aj tych,ktorych tento zaner nebavi, by citali kapitolu za kapitolou. Odporucam zacat Cassom- Gaspipe, Mraziar a Hrobar. Nenadväzuju na seba, ale v Gaspipe je o La Cose Nostre viac pisane, co v ostatnych dvoch nie az tak, preto sa bude lepsie orientovat a chapat aj suvislosti:) No je to amerika v noci, co vam poviem. Treba si to precitat:))

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ticho ako mačka sa prikradol na palubu a potom do kabíny. Objekt ho zbadal – obrovitého, so zlovestnou kamennou tvárou – a div nezamdlel.
„Čo to má znamenať?“
„Urobil si si nepriateľov. Ako chceš, aby som to urobil? Rýchlo alebo pomaly?“ opýtal sa, aby ho potrápil.
„Prosím ťa, mám deti, ženu...“
„To bola manželka, čo práve odišla?“
„Nie, gomatta, priateľka. Rich, prosím ťa, dám všetko, čo mám... poznáš ma...“
„Drahý priateľ,“ povedal Richard vážne, „tvoja sviečka dohára. Som ako kostlivec s kosou, stelesnenie smrti.“ Na tvári sa mu zjavil čudný, nepríjemný úsmev.
„Prosím ťa, nie,“ modlikal objekt, kľačiac na kolenách, s rukami zopnutými ako v úpenlivej modlitbe.
„Niečo pre teba urobím,“ povedal Richard.
„Čo?“
„Zabijem ťa rýchlo.“ A strelil mu do čela tesne nad koreňom nosa. Z diery vystrekla krv. Počkal, kým prestala tiecť, a opatrne, aby do nej nestúpil, odtiahol objekt na palubu a hodil ho do vody.
V diaľke sa na mori rozpútala búrka. Chvíľu sedel v aute, sledoval blesky mihotajúce sa na čiernej zamatovej oblohe a dúfal, že ryby a kraby objekt kúsok po kúsku zožerú.
Mal šťastie, nemučil som ho. Asi som mal dobrú náladu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x