bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mlhy Ölandu

Vydavateľ: Moba (Moravská Bastei MOBA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mlhy Ölandu

Je chladný den na konci léta. Malý chlapec opatrně leze přes kamennou zídku u osamělého domu. Rozhlédne se po travnaté krajině Ölandu, vykročí do mlhy a beze stopy zmizí... Nikdo, rodina ani policie, jej už nikdy nespatří. O dvacet let později dostane Julie, matka zmizelého chlapce, od svého otce podivnou zprávu: má se vrátit na Öland pomoci mu hledat ztraceného vnuka. Poštou mu totiž přišel balíček, v němž byla chlapcova bota. Temná minulost se bolestně vrací a Julie je rozhodnuta odhalit tajemství na vlastní pěst. Brzy však zjišťuje, že jí chce někdo v pátrání za každou cenu zabránit. Je to snad domnělý vrah Nils Kant, muž, který měl být už dávno mrtvý? Mnozí lidé totiž stále věří, že tento muž dodnes bloudí pustinami Ölandu a zjevuje se ve chvíli, kdy přichází hodina stínů a ozývají se hlasy mrtvých...

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Mlhy Ölandu

Originálny názov: Skumtimmen

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super kniha (Anet, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je vynikajúca. Autor ma zase nesklamal a dokonca naopak, príjemne ma prekvapil. Jeho opisy osamelej usadlosti a duchovia mŕtvych námorníkov boli naozaj dokonalé. K tomu staré opustené majáky na ostrove a scenéria hrôzy je ako vyšitá. Z obsahu cítiť, že autor je s legendami a mýtami tejto oblasti bytostne zžitý a píše o nich tak prirodzene, že sa mi občas stalo, že som stratila nielen pojem o čase, ale aj o mieste, kde sa práve nachádzam. Dejovo je príbeh tiež veľmi pútavý, skvelé je, že od istého momentu všetko do všetkého logicky zapadlo. A nechýba ani zaujímavý, ba dokonca až dych vyrážajúci zvrat,keď je zrazu v sekunde všetko inak, ako sa na prvý pohľad zdalo. Trošku mi chýbalo vysvetlenie niektorých vecí, ale vcelku je to aj tak vynikajúca kniha, ktorú vrelo odporúčam.

perfektný mrazivý príbeh (Martina Putoráková, 7.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi vydarená kniha, pri ktorej Vám bude behať mráz po chrbte, teda aspoň ja som sa pri čítaní dosť často bála a mala nepríjemný mrazivý pocit. Nájdete v nej tajuplný detektívny príbeh, ktorého dej sa stupňuje a tak sa len s námahou odrhnete od čítania. Spisovateľ opisuje dej aj pomocou legiend a rôznych severských mýtov. Ak máte náladu ponoriť sa do príbehov mŕtvych námorníkov, opustených domov, tak toto dielo je určené práve Vám. Odporúčam aj ďalšie dve knihy od tohto autora, ktoré su taktiež skvelé a písané v podobnom duchu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x