bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo na ňom vidíš

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.05.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo na ňom vidíš

Otravná matka, rozdielne sestry, „správni“ chlapi a život. Rodinná pohodička, ktorú môžu narušiť iba príbuzní. Román o dvoch sestrách, ktoré žijú v odlišných svetoch, o nespojiteľnom, ktoré sa spojí, o nezlučiteľnom, ktoré sa zlúči, a to aj napriek neprajníkom z vlastných radov. Autorka píše zo života, pre „ženy z mäsa a kostí“.

Dana Hlavatá (1957, Bratislava) vyštudovala FiFUK – odbor televízna žurnalistika. Napísala desiatky rozhlasových hier a dramatických pásiem, televíznych scenárov, rozprávok, stovky kriminálnych i životných príbehov, fejtónov, poviedok. Vydala niekoľko kníh. Venuje sa aj výtvarnej tvorbe. Získala literárne ocenenia doma aj v zahraničí. Pracuje v Slovenskej televízii ako dramaturgička. Je matkou dvoch synov, vďaka ktorým sa pozerá na svet cez prizmu humoru.

Detaily o knihe

Názov: Čo na ňom vidíš

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Túto knihu mi priniesol Ježiško a dobre vybral. (Oľga Kohútiková, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na Vianoce mi Ježiško priniesol knihy. Medzi krásnym darčekom bola aj kniha „Čo na ňom vidíš“ od Dany Hlavatej. Je to pútavý príbeh o dvoch rozdielnych sestrách, krásny sesterský vzťah a aj nemohúcnosť. Jedna je vydatá a má hnusného manžela, čo ju ponižuje a týra, nielen slovne a ona nedá na neho dopustiť, lebo sa ho bojí a bojí sa aj osamostatniť, lebo jej to stále vtĺka do hlavy, že bez neho nič nedokáže. Aj druhá sestra má zaujímavý vzťah, kde chlapovi čo to toleruje, až sa to v nej nazbieralo a dokázala si konečne dupnúť a povedať mu pravdu rovno do očí. Je veľa takýchto príbehov a oplatí sa začítať do príbehu iných a možno veľa žien sa nájde a naučí, že netreba len hlavu a chrbát skláňať. A hlavne... aby sa včas dalo zasiahnuť, aby sa nekončil príbeh tragicky, aj keď je to smutné, ale tragédia vlastne v tomto príbehu ukončila utrpenie. Viac neprezradím, iba odporúčam aj tým, čo majú doma vzorové manželstvo, či vzťah, aby vedeli, ako to môže chodiť aj u iných a neboli sme ľahostajní k iným. Autorka vierohodne zobrazila osud týranej ponižovanej ženy a samostatne prakticky zmýšľajúcej jej sestry, ktorá jej chcela byť oporou od začiatku, len... Pútavo ponúka príbehy a osudy dnešnej reality. Prečítajte a nebudete banovať.

zaujímavý pohľad (Katarína Hrivňáková, 30.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu viac ako odporúčam, zdá sa že ide o "obyčajný" príbeh, bežné ženy, situácie, manželstvá...a v každej rodine sa predsa niečo deje..no pod povrchom je možná nájasť úžasnú sondu do vnútra jednotlivých hrdiniek -každá postava núti na zamyslenie sa nad sebou samou, nad reakciami hrdiniek, ako by som reagovala ja ?našla by som silu?vedela by som zostať samou sebou...ved v podstate táto kniha má úžasný odkaz pre nás všetky..naučiť sa vážiť si samú seba, konať podľa svojho vnútra a počúvať svoj tichý hlas -našu vlastnú intiíciu -či hlas strážneho anjela...Toto nie je kniha ktorá sa tvári ako ženský román..je to kniha plná hlbokých myšlienok každidenného žovota

trpký príbeh odľahčený humorom (danka, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu určite odporúčam.Slovenská spisovateľka,reálny príbeh bez zbytočného preslaďovania alá Vasilková,i napriek tomu,že hlavnú úlohu zohráva láska..Nadpis perfektne sedí,oboch hlavných hrdiniek by som sa rada opýtala "čo si na ňom videla?" Trpký príbeh popretkávaný iróniou a vtipom,ktoré skvelo odľahčujú ťažšie časti príbehu.Taktiež dávam veľké plus zato,že kniha nekončí predvídateľne,naopak sa dej neustále mení,skáče a naozaj som nemala predstavu ako to celé skončí..taký záver ako má som určite nečakala.

geniálna spisovateľka (Martina Putoráková, 1.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
S tvorbou Dany Hlavatej som sa stretla pri čítaní Hľadám muža na zjedenie, kedy som sa od knihy nedokázala odtrhnúť. Podobne to bolo aj pri tejto. Dej je naozaj reálny, podľa mňa písaný hlavne pre slovenské ženy, ktoré riešia denne kopec problémov, ale zároveň majú stále chuť si život užívať. Každá z nás si v tejto knihe nájde niečo zo seba, či svojej rodiny a okolia. Dana Hlavatá píše geniálnym štýlom, ktorý si Vás pripúta už na prvej strane. Ak chcete urobiť radosť sebe alebo inej žene neváhajte a kúpte si ju!

Čo na ňom vidíš (Dana Hlavatá, 1.3.2012) Odpovedať

Veľmi pekne ĎAKUJEM za Vaše slová. Dana Hlavatá

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x