bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nebo nie je výmysel

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 08.05.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nebo nie je výmysel

Keď sa malý Colton Burpo uzdravil zo zápalu slepého čreva, celá rodina jasala. Bol to priam zázrak. Nikto však ani len netušil, aký príbeh sa v najbližších mesiacoch začne vynárať v chlapcových spomienkach – príbeh krásny a nezvyčajný o ceste do neba a naspäť.

Len trojročný Colton vyrozprával rodičom, ako počas operácie opustil svoje telo. Dokázal, že neklame, keď presne popísal, čo robili rodičia v inej časti nemocnice, kým on ležal na operačnom stole. Vylíčil, ako navštívil nebo, a opakoval slová ľudí, ktorých tam stretol, hoci predtým ich nikdy nevidel, ba dokonca spomenul udalosti, čo sa odohrali dávno predtým, než prišiel na svet. Navyše ohromil rodičov opismi a záhadnými podrobnosťami o nebesách presne podľa Biblie, hoci nevedel čítať.

S dojemnou naivnosťou a detsky smelou úprimnosťou Colton, vykresľuje stretnutie s dávno zosnulými členmi rodiny. Hovorí o Ježišovi a anjeloch, tvrdí, aký „veľký, fakt veľký“ je Boh, a ako veľmi nás miluje. Kniha Nebo nie je výmysel v podaní Coltonovho otca, no vyrozprávaná nenapodobiteľne prostými chlapcovými slovami, poodhaľuje svet, ktorý nás čaká po smrti – kde, ako vraví Colton, „nikto nie je starý a nenosí okuliare“.

Nebo nie je výmysel nielen učí vrúcnajšie milovať Boha a menej sa obávať smrti, ale navyše ukazuje, že do neba nejdeme, aby sme tam tisícky rokov vysedávali a spievali chválospevy. V nebi len začíname žiť tak, ako sme vždy mali žiť, nebyť prvého hriechu. Či už vás posmrtný život uchvacuje, sužuje, alebo si ho jednoducho nedokážete predstaviť, táto kniha vám o ňom prezradí.

Nebo nie je výmysel navždy zmení váš pohľad na večnosť, lebo učí dívať sa na svet i veriť očami a srdcom dieťaťa.

Detaily o knihe

Názov: Nebo nie je výmysel

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nebo nie je výmysel. (Iveta, 3.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som dostala darom pred troma rokmi. Dnes mi prišla na um , rozdumávam. Kniha je jednoducho napísaná, ľahké čítanie. Vyrozprávaný príbeh chlapca Coltona otcom, pastorom, zaujme najmä veriacich ľudí. Colton ako trojročný postúpi operáciu a ocitne sa na Ježišových kolenách v nebi. Čo všetko videl a vnímal počas operácie ....prečítajte si .Kto a ako pochopí odkaz v knihe je individuálne. Očakávala som viac od knihy, ktorá má byť výpoveďou o takom zážitku " ako v nebi tak i na zemi." Stalo sa Coltonovi to, že túžby srdca sa mu plnia ? Bola mu ukázaná Božia láska, ktorú má uchovávať v oddanosti a vo všetkých ľudských aj krajných bezvýchodiskových situáciách ? Sme viac ako fyzický mozog ? Rada by som si prečítala s odstupom času a rokov ako sa Colton svoj život snažil odovzdávať Bohu. Jednoznačne nás kniha podnieti k premýšľaniu o živote. Bude dobrým spoločníkom na pohodové čítanie , emotívne. Odporúčam čitateľom , ktorí hľadajú a potrebujú povzbudenie.

super (Janka Brišová, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporucam precitat. Donuti zastavit sa, zamysliet sa a zhodnotit svoje konanie. je napisana putavo a po zacitani sa neda od nej odtrhnut.

neskutočne dobrý fílm - kniha ešte lepšia (Kami, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy podľa skutočnej udalosti zbožňujem a najmä tie, čo dajú človeku niečo viac...táto kniha je práve taká - po pozretí filmu som si ju hneď prečítala. Vyvolala vo mne spomienky, na kt. sa možno zabudne, ale hlboko v Vás zostanú...som tiež jednou z tých, čo sa vrátili späť, ale to svetlo, čo ma ťahalo hlboko do hmly a ten pocit - to mi zostalo...beriem to ako druhú šancu žiť, plniť si sny, dívať sa na svet a chvíle s milovanými ako veľký dar, kt. si môžem užívať. Mňa osobne tento zážitok zmenil, ako aj moje zmýšľanie a prístup k životu. Celý film i kniha sa nesie v tomto duchu a podáva krásne nežný detský pohľad na svet a veci v ňom :-)Proste som sa v tejto knihe našla :-) vrelo odporúčam prečítať každému, je to naozaj krásna kniha plná emócií :-)

Nebo nie je výmysel (Anna Bartošová L.Stúra 199 Madunice 92242, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kto ju ešte načítal,nevie,o čo prišiel

Nebo nie je výmysel (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak som niekedy zapochyboval, či nebo existuje, tak po prečítaní knihy to už viac neurobím. Krásny a skutočný príbeh.

Nebo nie je vymysel : Sklamanie (Lucka, 27.12.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kniha je pisana velmi jednoducho, s prepacenim americky gyc... Nejde ani o knihu, ako skor o to ako z jednej vety urobit pribeha vydat ho knizne. Sloh velmi roztahovacny, stale dookola sa tam pise to iste. Citatel caka, kde je vlastne ten uzasny opis neba ??? Dokopy par viet, sklamanie velmi velke. Hocaky blog na nete ma vacsi obsah a zial aj odkaz.

Úplne som tomu uverila (Jarka, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ateisti, čítajte!

Úžasná kniha (AB, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páči sa mi, že je podľa skutočnej udalosti a ja neskutočne milujem knihy ako je táto. Je dôležité poznávať tento svet, ale kto by nechcel spoznať aj iný svet? No a prostredníctvom tejto knihy sa to dá perfektne zvládnuť. Len ju stačí otvoriť a dozviete sa niečo úžasné a možno aj zmeníte pohľad na svet. Skvelá knižka.

nebo nie je výmysel (Katka Hanzelová, 31.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh malého COltona je písaný jednoduchým príjemným štýlom, číta sa rýchlo a prečítaný ho máte za hodinku. V podstate aj čistému ateistovi ako mne má čo povedať.Otázne je, či nie je trošku prikrášlený...Ak sa naozaj jedná o pravdivý príbeh, tak potom klobúk dole..Odkaz chlapca je jednoznačný a dostatočne výmluvný.."Nezabúdať na to, že nebo nie je výmysel".

Skvost medzi knihami (Monika, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je naozaj skvost medzi knihami. Mala som ju prečítanú expresne rýchlo, nemohla som sa od nej odtrhnúť. Krásny príbeh. Som kresťanka, no ako každý veriaci som občas pochybovala, hlavne o tom, čo bude po smrti...Táto kniha mi do srdca vliala pokoj a potešenie. Ďakujeme ti za svedectvo, Colton.

Nevinná pravda (Jana, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi dostala do rúk tak povediac nechtiac...a som naozaj rada,že som ju mohla prečítať....vrelo odporúčam každému...je jednoducho písaná a dej je naozaj krásny....túto knihu si proste zamilujete...a to stačí pár hodín...začnete čítať a nedokážete prestať...

Výborná (Marek Hitrík, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha !!

super kniha (Katarína Danková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Užasná kniha, vrelo odporúčam každému, kto verí, ale aj tomu čo pochybuje. Výborné a pravdive svedectvá malého chlapca o nebi ale aj o pekle!

nebo... (Blanka, 5.6.2013) Odpovedať

Túto knihu som prečítala takmer na jeden "šup" :) Zaujímavý príbeh, ľahký dej- smutné pasáže podotýkam, a tiež ma prekvapil náhľad na budúcnosť, na to, ako chlapi budú bojovať s diablom (uf, ešte že som žena!) A dozvedela som sa o nadanom dievčati- Akiana Kramarik- hneď som si našla jej maľby na nete a teraz už aspoň viem, ako reálne vyzerá Ježiš. Zarezonovala vo mne táto kniha.

Najkrajšia a najúprimnejšia knižka (Kristína Kaššáková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najkrajšia knižka s akou som sa kedy stretla. Nemohla som si pomôcť, no veľa situácii ma úprimne rozplakalo.Neodtrhla som od nej oči. Vždy som trošku pochybovala, že nebo naozaj existuje, no keď si prečítate túto knihu očami štvorročného chlapčeka, ktorý si nemá prečo vymýšľať je to neuveriteľný zážitok. Ak si nájdete chvíľu voľného času tak toto je prvá knižka, ktorú by som vám odporučila. Prajem príjemné čítanie.

nebo nie je výmysel (Katarína Dibalová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherné čítanie a myslím,že aj pre ľudí ktorí nie sú zrovna kresťania. Je písaná veľmi ľahko a pútavo. Vrelo ju odporúčam každému,kto verí v posmrtný život, no najme tomu kto má ešte pochybnosti. A autorovi,resp. rodičom malého Coltona že sa s nami podelili o úžasnú skúsenosť.

:) (Zuzana Pažítková, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak by som na vyjadrenie o tejto knihe mala 1 slovo, bolo by to „ďakujem!“ Ak päť, povedala by som Ti: „Neváhaj, prosííííííííím, prečítaj si ju!“ Ak šesť: „„Neváhaj, veľmi prosííííííííím, prečítaj si ju!“ Je to už druhá kniha s podobnou tematikou, ktorú som za nedlhé obdobie čítala. Nezvyknem nejako veľa čítať... ale... priznávam... tieto nebeské témy sú pre mňa také príťažlivé! No a PRÁVE TÁTO útla knižočka v žltom obale s väčšími písmenkami na hnedastom recyklovanom papieri, s vkusne krátko podelenými kapitolami ma úplne dostala. To je príliš veľa výhod ešte aj na mňa :) Ťažko som jej odolávala. Čítala som ju všade - okrem klasických miest - v posteli a tak... , po nociach , keby nesnežilo, isto ňou poctím aj cestu do kostola... a úplne ilegálne :)! Kniha je písaná pútavo, živo, veľmi logicky a chronologicky, s vydarenou snahou o prístupnosť a pochopiteľnosť, aby nezaniklo jej posolstvo, že „Nebo nie je výmysel.“ (Colton Burpo)

Kniha (Ivana, 12.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čo k tejto knihe napísať? Zo začiatku som nevedela čo si o nej mám myslieť a vlastne to tak bolo až do konca. V knihe boli ale niekedy aj okamihy keď človeka až zamrazí a zamyslí sa nad tým: skutočne sa toto stalo ? Je to pravda ? Priznám sa, že som v knižke viac čakala výpovede chlapca,nejaké jeho rozprávanie alebo niečo podobné a nie všetko písané len zo strany otca ale keď som sa nad tým lepšie zamyslela, taký malý chlapec by asi sám knihu nenapísal... :P ;) :D:D ale v kadžom prípade, odporúčam ju či už luďom veriacim, neveriacim,ale aj tým, ktorí stále váhajú... :)

zaujimaveee :-) (Lenka Vavrekova, 19.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je napísaná veľmi jednoducho, ale zároveň pútavo. Som kresťanka, no neprežívam vieru nejako dramaticky, takže som si túto knihu prečítala skôr zo zvedavosti. Myslím, že otec aj rodina chlapca úprimne veria, že je všetko pravda, že sa to všetko ich chlapcovi stalo. Asi tomu verím aj ja, len mi to príde celé trochu naivné. Pri množstve informácií o rôznych náboženstvách, pri dnešnej technike, človek je zmätený a už naozaj nevie, čomu veriť. Kniha na mňa pôsobila príjemne a nútilo ma čítať stále ďalej, no pred koncom ma trochu prekvapil chlapcov náhľad do budúcnosti, ktorý videl v nebi.... Kniha vás donúti minimálne pouvažovať, že čo ak.....

nebo (Anna-Lucia, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj krásny a povzbudzujúci príbeh, dokonale posilní človeka aj v tej najhoršej situácii, dodá nádej, je vidieť že deti majú nepoškvrenú vieru. Napísaná je veľmi jednoduchým a pútavým spôsobom. Knihu by si mal prečítať každý kto verí aj neverí... Príbeh chlapca je neskutočný ... Perfektná kniha na obdarovanie niekoho.

odporúčam prečítať (Eva, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam prečítať. Je to krásny zážitok. Príbeh nevtieravo ponúka obraz neba z pohľadu štvorročného chlapčeka.

Zamyslíte sa (Jane, 20.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s tvrdením, že kniha netlačí "na pílu" a naozaj nevnucuje neveriacim meniť svoj pohľad na vieru..Najlepšie ju pochopia rodičia, pretože kniha zachytáva momenty zo života obyčajnej, no miestami naozaj ťažko skúšanej rodiny...Samozrejme, osloví aj ľudí, ktorí nemajú deti a chceli by sa zamyslieť nad vecami, ktoré sú, ako sa zvykne hovoriť, medzi nebom a zemou..Nikto vám nepovie, ako to vyzerá na tom druhom brehu, ale je zaujímavé čítať, aké majú ľudia skúsenosti s iným, ktovie, možno lepším svetom..Deti sú nevinné, im je veľa krát ukázané to, čo my, dospelí, nemáme šancu vidieť...Odporúčam túto knihu všetkými desiatimi, nebudete sklamaní.:-)

Odporúčam (Martina, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som "zhltla."Jednoducho napísaný príbeh,kt.miestami vyráža dych.Utvrdenie(aspoň pre mňa)že nebo fakt nie je výmysel..

pohľad dieťaťa (Anet, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
AK máte radi deti a ich jednoduchý, no zároveň úprimný pohľad na svet a na veci, ktoré sú nadpozemské, prečítajte si túto knižku. Naozaj milé dielko. Som síce veriaca, ale nemala som pocit, že by cieľom knihy bolo niekoho o niečom presviedčať, ba vnucovať nejaký názor. Je tu jednoducho vyrozprávaný príbeh malého chlapca Coltona, ktorý ako trojročný prežil ťažkú operáciu. Opisuje nádherným úprimným detským jazykom čo sa dialo počas operácie, dokonca vie, čo sa dialo predtým ako sa narodil a vyrozprával rodičom mnohé fakty opísané v Biblii, hoci sám ešte nevedel čítať. S detskou radosťou opisuje, ako sa stretol s príbuznými, ktorých nikdy nevidel. Krásne rozpráva o Bohu a o nebi. Mňa táto knižka naozaj úprimne povzbudila a potešila. Ak potrebujete, aby vás niečo zahrialo pri srdiečku, prečítajte si túto knižku, rozhodne vás nesklame. Aspoň na chvíľu sa pozriete na svet a vieru očami malého dieťaťa a je to skvelý pohľad, oplatí sa venovať mu pár hodín :)

dočítané (Kristína, 6.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
krásny príbeh o nebi detskými očami, jednoduchý štýl písania, ale očakávala som trošku viac, prečítané rýchlo (asi tri hodiny), síce ma trošku ovplyvnila, no neohúrila

verím, že nebo existuje.. (Danka, 17.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som kresťanka,no taká "priemerná."Ak ste na tom podobne,kniha vás povzbudí zamyslieť sa.Príbeh je uveriteľný,chvíľami som z neho mala zimomriavky.Nikoho však nenúti uveriť v existenciu Boha,je nevtieravý,písaný tak pútavo, že aj neveriaci ju nebude chcieť pustiť z rúk..uvidíte :)

Kniha pre každého (Božena C, 17.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Osobne preferujem takéto štýly jednoduchého písania , lebo vo mne dlhšie vyvolávajú emócie , na ktoré si aj do budúcna spomeniem ..., no a táto kniha je toho živým príkladom . Je jedno , či ste veriaci alebo nie kniha je typologicky určená vážne pre každého . Dostala som ju od Ježiška :) , milo zaujala , potešila , nesklamala .

Nie je to výmysel (Betka Kelbelova, 15.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná knižka. čítala som už viac kníh o živote po smrti a o tom čo nás čaká ale väčšinou to bolo podávané a popísané dospelým človekom, ktorý sa snažil situláciu analyzovať a rozumne popísať. Toto však je skôr pohľad malého chlapca a popísane velmi pekne a tak milo. Vjodné na čítanie asi pre každého.
Všetky komentáre (28)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x