bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Podvod od Mŕtveho mora

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Podvod od Mŕtveho mora

Bývalý žoldnier Leo Tillman a ambiciózna policajtka Heather Kennedyová vyšetrujú sériu záhadných úmrtí vedcov skúmajúcich texty biblických evanjelií. Stopa ich dovedie až k Zvitkom od Mŕtveho mora a ďalším dielam raných kresťanov, v ktorých sa ukrýva kontroverzné evanjelium. Zakrátko však ide aj Tillmanovi a Kennedyovej o život. V pätách majú komando na všetko odhodlaných zabijakov, ktorí odvodzujú svoj pôvod od jedného z Ježišových apoštolov – Judáša. Títo „padlí anjeli“ sa nezastavia pred ničím. Ich cieľom je naplniť tajomný odkaz ukrytý v evanjeliu, ktorý má celkom zmeniť svet a odhaliť podľa nich skutočnú pravdu o Kristovej smrti.
Tillman i Kennedyová prešli ťažkými životnými skúškami, preto istý čas trvá, kým si k sebe nájdu cestu a vybudujú vzájomnú dôveru. Zúročia ju počas vyšetrovania vo chvíľach, keď ich život visí na vlásku, a len vďaka vynaliezavosti, profesionalite a ochote obetovať sa jeden pre druhého odhalia tajomstvo týkajúce sa celého ľudstva.

Z anglického originálu The Dead Sea Deception (Sphere,
an imprint of Little, Brown Book Group, London 2011)
preložila Mária Muráňová.

Detaily o knihe

Názov: Podvod od Mŕtveho mora

Originálny názov: Dead Sea Deception

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavé (Ľubica, 2.4.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi dobre napísaná kniha, aj preložená - osvedčený spôsob udržať čitateľa niečím kľúčovým na konci kapitol, zameranie na detail, rivalita a vzťahy medzi policajtmi a striedanie dejových línií, napätie. Perfektné na oddychový víkend, nevedela som sa odtrhnúť od čítania.

Hrôza (Mária Vatalová, 1.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Podľa opisu na obálke som čakala oveľa viac. Kniha je fádna, žiadne veľké tajomstvá sa v nej neodhaľujú. Dvaja ľudia bojujúci proti profesionálnym zabijakom prežijú aj nemožné. Jednoducho scény na neuverenie a zbytočné zdĺhavé opisy. Mohla byť o polovicu kratšia, ale obsah by to nezmenilo. Škoda peňazí, darujem ju do knižnice.

Zasluzene perfektna !!! (Ing.Miriama Kollárová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave som tuto knihu docitala a som unesena.Super zapletka, dejovo vas to drzi vkuse v napati a zaver bol excelentny. Mam rada tento zaner kde sa spaja krimi s tematikou nabozestva, ci uz krestanstva alebo inych odrod. Clovek sa popritom vela nauci a ak stravi den a noc citanim jednej knihy zanmena to len jedno ... ze dobre investoval svoj cas. :-) Odporucam !

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Barlow niečo našiel, alebo mu bolo niečo prinajmenšom podozrivé. Skúmal to a dostal sa niekam, kam nechcel, neskôr sa znova vrátil k problému a skúmal ho z iného uhla. Pustil sa do skúmania textov Nového zákona – študoval Zvitky od Mŕtveho mora. Celých päť rokov. Potom sa vrhol na gnostické sekty. A napokon zakotvil pri Dunihlave v Avranches. Vtedy mu to všetko zapadlo do seba ako skladačka. Bolo to, akoby mal kľúč, ale chýbala mu kľúčová dierka.“
„Nie celkom vám rozumiem,“ zavrtel hlavou Tillman.
„Leo, zamyslite sa nad tým. Dunihlav je stredoveký preklad dokumentu, ktorý niekedy niekde existoval. Nikto dosiaľ neprišiel na to najpodstatnejšie – prečo ho ten portugalský kapitán kúpil. Prečo si myslel, že stojí za to vlastniť ho. Barlow to začal skúmať a zbadal...“
„Čo zbadal?“ zavrčal zamračený Tillman.
„Niečo. Niečo, čo si nikto iný dovtedy nevšimol. Určite to tak bolo, som si istá. V Dunihlave sa ukrývala nejaká šifra. A Barlow už vedel dosť na to, aby sa pustil do hľadania.“ Kennedyová si vzápätí uvedomila, že toto jej zdôvodnenie má slabé miesto, a hneď to aj povedala nahlas. „Dunihlav je predsa Jánovo evanjelium. Kde sa dá v kópii už existujúceho dokumentu ukryť nejaká šifra?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x